REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renatos Šakalytės-Jakovlevos laidoje „Lūžis“ vieši ekstremalių distancijų bėgikas Audrius Kanišauskas. Nors jam tik 26 metai, vyras jau spėjo išgyventi tiek, kiek kiti nepatiria per visą gyvenimą.

Renatos Šakalytės-Jakovlevos laidoje „Lūžis“ vieši ekstremalių distancijų bėgikas Audrius Kanišauskas. Nors jam tik 26 metai, vyras jau spėjo išgyventi tiek, kiek kiti nepatiria per visą gyvenimą.

REKLAMA

„Kai buvau paauglys, nuo krūties vėžio mirė mama... Sulaukęs pilnametystės išvykau į Angliją, kur atskriejo dar viena tragiška žinia - nuskendo tėtis. Taigi su sese likom dviese ir ilgą laiką rėmėmės tik vienas į kitą. Esu laimingas, kad ją turiu, nes kitu atveju būčiau ko gero visai palūžęs," – tikina Audrius.

Iš Ignalinos rajono kilęs ir ne vienerius metus Anglijoje gyvenęs vyras pasakoja, kad po skaudžių netekčių jam ypač padėjo bėgimas.

„Man buvo gal 10 metų, kai susižavėjau šia sporto šaka. Supratau, kad esu užsispyręs ir galiu bėgti, nors daug kas aplink tikino, kad nesugebėsiu. Džiaugiuosi, kad neklausiau kitų nuomonės, nes bėgimas man labai padėjo po mamos mirties - tapo savotiška terapija. Aš tarsi "išbėgau" visą skausmą, visą gedulą," – pasakoja Audrius.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunas vyras teigia, kad iki šiol į bėgimą žiūri ne tik kaip į sportą, bet ir kaip į meditaciją ar vieną iš būdų padėti kitiems.

„Anglijoje surengiau ne vieną ilgų distancijų bėgimą labdaringais tikslais, siekdamas surinkti daugiau lėšų organizacijoms prieš vėžį. O po kiek laiko pradėjau bėgioti ir kitose šalyse - ne tik Europoje, bet ir abiejuose Amerikos žemynuose, Australijoje, Afrikoje. Iš viso gal daugiau nei 50-yje šalių esu bėgęs", – tikina Audrius.

REKLAMA

Bet prieš trejus metus jis patyrė dar vieną skaudų lūžį - tiesiogine šio žodžio prasme. Važiuodamas motociklu, Audrius pateko į avariją, per kurią vyro kairės kojos apatinė dalis buvo visiškai sutrupinta.

„Gydytojai mano koją turėjo surinkti - lyg lego detales. Niekas neteikė jokių prognozių, ar vaikščiosiu, ką jau ten kalbėti apie bėgimą... Bet aš - nebūčiau aš. Dariau viską, kad vėl galėčiau bėgti ilgas distancijas ir man pavyko," – šypsodamasis pasakoja sportininkas.

Vasario pradžioje Audrius pirmą kartą perbėgo gimtąją Lietuvą. Iš kur jaunas vyras, patyręs tiek išbandymų, semiasi stiprybės? Ką jis suprato po skaudžios avarijos ir kokią svarbią žinutę nori perduoti kiekvienam, kas išgirs jo istoriją?

Naujienų portalo tv3.lt laidoje „Lūžis“ įvairūs Lietuvos žmonės – tiek žinomi, tiek ir nežinomi atvirai dalinasi savo gyvenimo lūžiais: kaip jiems sekėsi priimti įvairius sprendimus, kodėl tai tapo svarbia patirtimi ir ko ji išmokė bei gali išmokyti kitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų