REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po žinios apie Jurbarke, kovos menų klube „Pantera“, žiauriai sumuštą 12-metį berniuką, policija greitai nustatė, kad smurtavo tą patį klubą lankantis 13-metis.

Po žinios apie Jurbarke, kovos menų klube „Pantera“, žiauriai sumuštą 12-metį berniuką, policija greitai nustatė, kad smurtavo tą patį klubą lankantis 13-metis.

REKLAMA

Vis dėlto, išsiaiškinus visas aplinkybes, policija priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą 13-mečio smurtautojo atžvilgiu.

Per šį išpuolį mažamečiui buvo sulaužytas krūtinkaulis, tad gydymas gali užtrukti. Tiesa, po medikų suteiktos pagalbos, vaikas buvo išleistas gydytis į namus.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjas Renatas Siaurusaitis paaiškino visas su šiuo įvykių susijusias aplinkybes.

„Pradėkime nuo to, kad vasario 5 d. apie 18.20 val. buvo gautas pranešimas, kad į Jurbarko ligoninę kreipėsi 2007 m. gimęs berniukas, kurio mama paaiškino, jog jos sūnus buvo sumuštas Jurbarke esančiame kovos menų klube.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart buvo nurodyta, kad prieš 12-metį smurtavo 2006 m. gimęs vaikinas. Dėl šio įvykio buvo atlikti visi procesiniai veiksmai ir patikslintos reikšmingos aplinkybės. Tada vasario 17 d. buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Atsisakyta dėl to, kad įvykio kaltininkas nėra subjektas, kurį būtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Dėl šio išpuolio visa atsakomybė teks smurtavusio vaiko tėvams“, – pasakojo R. Siaurusaitis.

Atsakomybė 13-mečio tėvams bus pritaikytas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 73 straipsnį. Dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams gresia įspėjimas arba bauda iki 100 eurų. Anot R. Siaurusaičio, jei toks nusižengimas padarytas pirmą kartą, tai tėvai gali atsipirkti tik įspėjimu.

Vis dėlto, nukentėjusio berniuko tėvai dar gali kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka ir teisme pareikalauti atlyginti padarytą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Liūdnai pagarsėjęs klubas

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad tai – tas pats sporto klubas, kuriame sportavo ir nepilnametę žiauriai sumušęs ir išžaginti bandęs 17-os metų jurbarkiškis.

Praeitų metų gegužės nepilnametis jurbarkiškis pasikėsino išžaginti 17-metę, o šiai pasipriešinus ją itin žiauriai sumušė. Dėl sulaužyto žandikaulio mergina tik po beveik dviejų mėnesių buvo apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją.

Žiaurus smurto išpuolis prieš 17-metę įvykdytas ankstyvą gegužės 26-sios rytą. Tik prabėgus 18 dienų Kauno medikai pasiryžo girto paauglio sunkiai sužalotą merginą išleisti iš ligoninės. Toliau nepilnametės gydymas buvo tęsiamas reabilitacijos įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pasikėsinimą išžaginti merginai buvo sužalotas žandikaulis, pažeista trachėja, išmuštas vienas dantis. Bet tai yra tik viena medalio pusė. Su nepilnamete po išpuolio dirbo ir psichologas.

Smurtautojas – žinomas

Vaiko teisių specialistai sako, kad, vos sužinoję apie šį įvykį, suskubo jį aiškintis.

„Kadangi šitas atvejis, galimo smurto atvejis, tai jis buvo vertintas iš karto. Įvertinta tiek nukentėjusioji pusė, tiek kita pusė, kur galimai vienas nepilnametis smurtavo prieš kitą“, – pasakoja vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Sragauskienė.

Nuskriausto berniuko šeimai pasiūlyta visa reikalinga pagalba. Ji į tarnybų akiratį nebuvo patekusi. O štai mušeiką vaiko teisių apsaugos specialistai žino puikiai. Jis ir jo šeima jau nuo 2018 rugsėjo yra stebima – problemų esą yra šeimoje.

REKLAMA

„Apibendrintai galiu pasakyti, kad su šita šeima jau dirbama daugiau kaip metai“, – teigia B. Sragauskienė.

Sporto klubo „Pantera“, kur įvyko incidentas, vadovas Mindaugas Smirnovas taip pat yra ir mišrių kovos menų federacijos prezidentas. Sporto klubas dėl šio įvykio savo poziciją paviešino socialiniame tinkle.

„Vos prasidėjus treniruotei naujai atėjęs vaikas pasiskundė treneriui, kad rūbinėje dar prieš užsiėmimą kitas berniukas jį nuskriaudė. Treneris apžiūrėjo vaiką, jis pasijautė geriau, norėjo toliau sportuoti, bet treneris liepė pabūti ramiai ir stebėti treniruotę. O kitam berniukui, kuris klubą lanko neseniai, paaiškino, kad taip elgtis negalima, šis atsiprašė.“

Mušeika buvo pašalintas iš kovos menų klubo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų