REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš porą mėnesių Lietuvos politikos padangę sudrebino žinia – Eglė Kručinskienė kartu su Centro partija eina į Seimą ir, tikėtina, kad taps Seimo nare. Centro partijos lyderis Naglis Puteikis tiek susirinkusių žurnalistų šios partijos spaudos konferencijoje dar nebuvo matęs. Puteikis tuomet neslėpė džiaugsmo populiarumo nestokojančia nauja partijos nare.

Prieš porą mėnesių Lietuvos politikos padangę sudrebino žinia – Eglė Kručinskienė kartu su Centro partija eina į Seimą ir, tikėtina, kad taps Seimo nare. Centro partijos lyderis Naglis Puteikis tiek susirinkusių žurnalistų šios partijos spaudos konferencijoje dar nebuvo matęs. Puteikis tuomet neslėpė džiaugsmo populiarumo nestokojančia nauja partijos nare.

REKLAMA

„Lietuvą turi valdyti į parlamentą, į Lietuvos Seimą išrinkti tokie žmonės kaip Eglė Kručinskienė, kurie turi sielą, kurie turi patirtį ir kurie susipažino su visa ta valstybės bejausme ranka ir geležiniu glėbiu, kuris dusina ir jų vaikus, ir juos pačius, laužo likimus“, – lapkričio mėnesį spaudos konferencijoje kalbėjo Naglis Puteikis.

O štai šiandien laidos „Prieš srovę“ žurnalistai politikų esą išduotą Eglę Kručinskienę sutiko Kaune. Moteris liūdnai juokauja, kad santuoka su vyru trunka 30 metų ir veikiausiai niekada nesibaigs. Tačiau jungtis su politikais pasirodė paaugliškai trapi – sandoris su Puteikio partija tetruko porą mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiuosi nuliūdusi. Pirmą kartą patyriau tokį dalyką, kokį patyriau čia. Tai galima įvardinti kaip išdavystę. Kai tave vieną kažkokiame kovos lauke palieka tavo draugai.

REKLAMA

Kai veiksmas įvyksta tau už nugaros, kai eini, judi susitaręs, pasitiki žmonėmis ir staiga kažkas įvyksta tau nežinant, tai tau toks smūgis į nugarą. Ne tai kad tave informuotų, pasakytų, kad aš nepatinku, gal pradžioje pasirodė, kad tinki, o po to paaiškėjo, kad ne, tai tada yra paprastas bendravimo būdas, nes tau pasako žmonės. Bet gal politikai tiesiog neįpratę sakyti atvirai, kad mums netinki“, – laidoje „Prieš srovę“ svarstė Eglė Kručinskienė.

Kaip Eglė buvo įkalbinėjama ir kas jai buvo žadama? Čia kaip širšės ir medus. Eglė kovojo už savo vaikus ir laimėjo – jos populiarumas pasiekė įspūdingas aukštumas, o Centro partijai populiarumo, tikriausiai, labai reikėjo. Tad Eglę partijos vadai pakvietė susitikti.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie buvo sužavėti. Jie pasakė, kad tu mums tinki, gerai“, – žurnalistei pasakojo Eglė.

„O jūs klausėte, Egle, ar aš jums tinku? Vis dėlto Seimas, parlamentaro darbas nelengvas“, – E. Kručinskienės klausė laidos „Prieš srovę“ žurnalistė.

„Taip, aš paklausiau. Man tai buvo pirmas ir aktualus klausimas – ar aš tinku eiti į Seimą. Aš jiems palyginimą pasakiau. Pavyzdžiui, aš esu toks žmogus, jūs gerai mane žinote – nieko nepasiekęs, neturintis, kuo pasigirti. Aš tai akcentavau ir net daviau palyginimą. Sakiau, kad aš galiu save sulyginti su bulve. Kaip ir bulvė – jūs nesižavite bulve, jūs ją valgote kaip pagrindinį kasdienį maistą, bet be jokio susižavėjimo. Ananasu tu gali susižavėti, bet bulve tu nesižavi. Aš save prilyginau eiliniam žmogui. Kaip ta bulvė, paklausiau, ar aš jums tinku? Jie man atsakė, kad taip, tinki. Tai jeigu man kompetentingi žmonės pasakė, kad tinku, tai negi aš prieštarausiu?“, – teigė E. Kručinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O jie žinojo, kad jūs neturite aukštojo išsilavinimo?“, – toliau klausė reporterė.

„O kas gi nežinojo? Jau apie mus ir šiaip žiniasklaida daug rašė“, – patvirtino E. Kručinskienė ir teigė, kad nieko neslėpė nuo partijos.

Laidos „Prieš srovę“ žurnalistų sutiktas Eglės vyras Gintaras Kručinskas sunkiai slėpė džiaugsmą, kad jo žmona bent kol kas nebeis į Seimą ir bus su šeima.

„Aš kaip vyras turiu savo nuomonę. Aš galvoju taip gana senoviškai, kad žmona turi būti namie“, – pasakojo G. Kručinskas.

Šį įvykį, kai Eglei nieko nepranešus ji buvo išmesta iš kandidatų patekti į Seimą, vyras vadina visiška išdavyste.

REKLAMA

„Ją išdavė, pasinaudojo. Galbūt tai yra klasikinis rinkimų triukas, kai žmonėms žada šviesų rytojų ir galiausiai, kai žmogus ateina, tai ant durų būna užrašyta, kad šviesus rytojus bus rytoj“, – klastą įžvelgė Gintaras.

Bet ką tokio padarė Eglė, kad Centro partija nusprendė nuo jos atsiriboti? Į Seimą norėjusi patekti moteris vienoje nelabai jai draugiškoje televizijos laidoje prisipažino, kad nemoka užsienio kalbų ir pajuokavo, kad į kairę einantiems vyrams būdama Seimo nare įves mokesčius. Ir to pakako, kad savo politikos bendražygiams ji tapo nebereikalinga.

„Eilinė partijos narė, kuri turės labai labai stengtis ir pradėti nuo paskutinio laiptelio. Reiškia, kad mane pakėlė ant truputį aukštesnio laiptelio partijos vadovai, o po to staiga suprato, kad man reikia pradėti nuo žemiausio laiptelio. Tai toks nesusipratimas įvyko – pakėlė ant aukščiausio, o paskui nuleido ant žemiausio“, – situaciją apibūdino E. Kručinskienė.

REKLAMA

„Ką tai reiškia? Kaip jūs pati supratote perskaičiusi tokį pranešimą, kad jūs turite pradėti nuo žemiausio laiptelio? Su kuo jums tai asociavosi?“, – pašnekovės klausė žurnalistė.

„Galbūt grindis plauti, galbūt dalyvauti kažkokiuose jų projektuose, gal su vėliavėlėmis vaikščioti ir Centro partiją reklamuoti. Nežinau, kokios man užduotys būtų jau pačios mažiausios. Ką reikėtų, tą ir darytum. Bet kai atėjau, apie tai kalbos nebuvo. Vienas ir vienintelis klausimas buvo, ar nori su mumis – Janutiene, Krivicku, Puteikiu – dalyvauti Seimo rinkimuose. Ir aš atsakiau taip, kad noriu. Vienintelis reikalavimas buvo, kad aš priklausyčiau šitai partijai, kad į ją turiu įstoti“, – atsakė E. Kručinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau paskambinus Nagliui Puteikiui, jis teigė, kad nieko jų partija neišdavė. Politikas paneigė gandus, kad išsigando, jog į Seimą bus išrinkta Kručinskienė, o jis ne. Puteikis pabrėžė, kad Eglei niekada nebuvo nieko žadėta. Bet kodėl tada specialiai dėl jos dar lapkričio mėnesį Seime buvo surengta spaudos konferencija – tai bandė išsiaiškinti laidos „Prieš srovę“ žurnalistė.

„Tikėtina, kad visi aktyviai partijoje veikiantys žmonės kur nors kandidatuos“, – teigė Naglis Puteikis.

„Jūs čia taip išmaniai išsisukinėjate“, – juokėsi žurnalistė.

„Ką reiškia išsisukinėju? Tai jeigu pas mane pradėtos atrankos procedūros...“, – toliau pasakojo N. Puteikis.

REKLAMA

„Jūs dėl jos surengėte spaudos konferenciją. Moteris pasipuošusi gražiausia savo suknele atvažiavo į Vilnių ir jūs visai Lietuvai pristatėte gausiam žurnalistų būriui ją kaip būsimą kandidatę Seimo rinkimuose su jūsų partija. O dabar šnekate, kad čia nebuvo jokių tokių dalykų, jūs net pats nežinote, ar kandidatuosite. Šnekate kaip politikas“, – situaciją N. Puteikiui apibūdino žurnalistė.

„Jūs, žurnaliste, neteisi“, – sakė N. Puteikis.

„Tai mes, visa Lietuva, ne taip supratome, kad Kručinskienė eina į Seimą?“, – klausė žurnalistė.

„O tai kaip dėl Gylio visa Lietuva suprato?“, – į klausimą klausimu atsakė N. Puteikis.

„Aš dabar ne apie Gylį kalbu. Apie ponią Eglę“, – toliau gauti atsakymą iš politiko bandė reporterė.

REKLAMA

„O tai koks skirtumas yra tarp Gylio ir Eglės?“, – vis dar klausimu atsakė N. Puteikis.

Toks buvo laidos „Prieš srovę“ žurnalistės pokalbis su Nagliu Puteikiu. O kalbantis su Eglės vyru jis prasitarė, kad Eglei jau skambino kitos partijos atstovas.

„Jau šiandien skambino. Jau iš vienos partijos kalbino. Jau kvietė“, – netikėtą faktą atskleidė Gintaras Kručinskas.

Taigi kaip ir toje dainoje „Show Must Go On“ – spektaklis turi tęstis. Eglės Kručinskienės vyras kol kas neatskleidė, kurios partijos atstovas skambino jo žmonai. Tačiau, pasak Gintaro Kručinsko, po Centro partijos akibrokšto jis į tokius kvietimus žiūri skeptiškai.

Visą pokalbį su Egle Kručinskiene, Gintaru Kručinsku ir Nagliu Puteikiu žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų