REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupi avarija prie Biržų. Iš šalutinio į pagrindinį kelią išvažiuoti skubėjęs neįgalus vairuotojas sukėlė masinę avariją. Susidūrė net 4 mašinos, o apmaudi klaida kaltininkui kainavo gyvybę. Vairuotojas žuvo prie pat namų.

Kraupi avarija prie Biržų. Iš šalutinio į pagrindinį kelią išvažiuoti skubėjęs neįgalus vairuotojas sukėlė masinę avariją. Susidūrė net 4 mašinos, o apmaudi klaida kaltininkui kainavo gyvybę. Vairuotojas žuvo prie pat namų.

REKLAMA

Masinė avarija kilo pavakare jau temstant, užmiesčio kelyje Biržai – Raubonys, ties Balandiškių kaimu. Kaip pasakojo į mėsmale mašinoms kelyje virtusį įvykį papuolęs vienas iš dalyvių – BMW automobilio vairuotojas – žalias golfas iš šalutinio keliuko į pagrindinį išsuko tiesiai priešais atvažiuojančias mašinas.

„Čia aš va 300 metrų iki šito atitvaro likus, šitas išvažiavo ir tiesiai į kairę pusę. Mačiau tą posūkį, mačiau ir aš, jau pradėjau stabdyti kelis kartus, man čiuožė tos padangos, slydo, buvo mintis – va, kur jūs stovit, važiuot į griovį, bet sekundžių tiesiog reikalas“, – sako avarijos dalyvis Ernestas.

Po BMW smūgio į golfą netrukus į mašinos galą trenkėsi dar vienas BMW. O ant kelio apsuktas dar vienas automobilis iškart atsidūrė prieš eismą ir šonu trenkėsi dar į Pasvalio kryptimi važiavusią „Toyota".

REKLAMA
REKLAMA

„Kai aš atsitrenkiau į tą automobilį žuvusiojo, tada po kelių sekundžių kitas man į užpakalį, ir toks smūgis gavosi, kad net išmetė į kitą pusę tą automobilį žuvusiojo. Ir kelios sekundės dar pamačiau kaip ta „Toyota" atsitrenkė su priekiu. O man iššovė visos apsauginės pagalvės“, – pasakoja avarijos dalyvis Ernestas.

REKLAMA

„Staigiai viskas įvyko nes tas „Golf" oran pakilo dar. Ne, man viskas gerai, o mašina – šrotas. Aš gal dar būčiau trenkesis į tą „Golf", dar apvažiavau jį, ir į BMW pasirinkau trenktis, mažiausias smūgis buvo“, – teigia avarijos dalyvis Petras.

Per avariją „Golf" vairuotojas žuvo vietoje. Jo kūną iš sumaitoto automobilio ištraukė ugniagesiai. Medikų pagalbos prireikė tik blogai pasijutusiai „Toyota" vairuotojai, visi kiti dalyviai atsipirko šoku.

„Man mama sakė, kad žalias golfas važiavo iš Agaro. O kas toliau vyko, negaliu pasakyt. Ji ligoninėj, bet man atrodo, kad viskas gerai“, – kalbėjo nukentėjusios vairuotojos giminaitis Raimundas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, gaila žmogaus, kad tiesiog ar neįvertino to atstumo, ar kaip, aš važiavau 90-100 greičiu. O stabdau – čiuožia ant to asfalto, pasimečiau pirmą kartą toks atvejis, nėra buvę man gyvenime, nors 12 metų vairuoju“, – sako avarijos dalyvis Ernestas.

Vėliau paaiškėjo, kad žuvęs 63–ejų vairuotojas į avariją pateko netoli namų. Kaip pasakojo susijaudinusi vėlionio žmona, vyras į Balandiškių kaime esančią Agaro skerdyklą važiavo pirkti kaulų augintiniams.

„Ramiai išvažiavo, dar šiandien buvo Biržuose, nusikirpo plaukus, susitvarkė striukę. Nusipirko kaip, kad ruoštųsi kažkam“, – pasakoja žuvusiojo žmona Gražina Ona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad vyras galėjo nepastebėti mašinų ir padaryti apmaudžią klaidą pripažino ir žmona. Sutuoktinis buvo su viena akim, neįgalus.

„Šiaip jis su viena akim, bet gal 10 metų važinėjom ir viskas buvo gerai, važiuodavom, nebuvo jokių problemų“, – teigia žuvusiojo žmona Gražina Ona.

Tikslias avarijos aplinkybes aiškinasi policija, kol vyks tyrimas automobiliai nutempti saugoti į aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų