REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepsinis.net ir TV3.lt eteryje – naujausia kassavaitinės laidos „Penktas kėlinys“ dalis. 

Krepsinis.net ir TV3.lt eteryje – naujausia kassavaitinės laidos „Penktas kėlinys“ dalis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę buvo aptarti aktualiausi įvykiai, kurie drebino šalies krepšinio padangę per pastarąsias dienas: Šarūno Jasikevičiaus bendravimas su žurnalistais, Kauno „Žalgirio“ laukiantis iššūkis Eurolygoje, Igno Brazdeikio šansai rinktinėje ir Donato Motiejūno pamirštas pažadas žaisti rinktinėje per „langus“.

REKLAMA

„Man labai keista, kad buvo išpūstas toks burbulas. Aš asmeniškai nesureikšminau tos trenerio bendravimo manieros. Faktas, kad tie klausimai nebuvo stebuklingi ir nebuvo gilios įžvalgos, bet tokių klausimų kiekvienoje spaudos konferencijoje yra 90 procentų. Juolab, kad apie atkovotus kamuolius klausimas buvo aktualus ir antrajame susitikime, o tada Jasikevičius atsakė jau į šį klausimą normaliai. Walkupo situacija žinoma, bet ją galbūt žinau aš, žinote jūs, bet nemanau, kad žino 80 proc. skaitytojų“, – sakė Krepsinis.net žurnalistas Tautvydas Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai prastai pasirodė toks išsišokimas. Per sezoną būna 4–5 atvejai būna su aštresne reakcija, bet šitas atvejis privertė nustebti. Tai nebuvo klausimai, kurie galėtų išvesti iš kantrybės trenerį. Jasikevičius atėjo į konferenciją jau užsiėmęs gynybinę poziciją. Labai liūdna, nes visiems aišku, kad spaudos konferencija yra skirta sirgaliams ir žurnalistams nėra labai malonu kalbinti trenerį po tokio pralaimėjimo“, – teigė TV3 sporto veidas Vilius Stalgaitis.

„Nė vienas LKL treneris nesikreipia į žurnalistus sakydamas žodį tu. Mes kažkada irgi būsime vyresni už trenerius, bet taip nedarysime. Man tokia retorika labai nepatinka“, – pridūrė Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesikreipiame žodžiu tu net ir kalbinant jaunesnius žaidėjus, o sakome jūs“, – pridūrė T.Kubilius.

 „Aš prisimenu atvejus, kai žurnalistai „tarkuodavo“ „Žalgirio“ trenerį. Būdavo spragilų gaudavo Rimantas Grigas ir Aco Petrovičius. Situacijos buvo tokios, kad tiesiog gėda būdavo klausytis kolegų. Aš nesutinku, kad Lietuvos žiniasklaida yra žemo lygių. Lietuvoje daroma daug gerų dalykų: laidų, podcastų, tekstų, keliaujama su „Žalgiriu“ net į išvykas. Užsienyje tiek daug turinio nėra generuojama“, – prisiminė E.Pulkovskis.

REKLAMA

„Mane dar nustebino, kokie pikti yra žmonės, kadangi krepšinis yra pramoga, gera emocija. Gavau tiek daug piktų žinučių, jog atrodytų, kad nuskriaudžiau tų asmenų mamas“, – juokėsi T.Kubilius.

Baigiant temą apie „Žalgirį“ aptartas praėjusios savaitės dvigubas turas bei būsimas mačas su Berlyno ALBA. „Pralaimėtame mače Atėnuose labai svarbų vaidmenį vaidino pralaimėta kova po krepšiu, ką „Žalgiris“ atsinešė ir į dvikovas su „Šiauliais“, kur priekinė linija nėra tokia grėsminga kaip PAO ekipos. Manau, kad tai yra „Žalgirio“ problema. Daug kalbama apie įžaidėjo bėdą, bet neturėjimas kieto centro išryškėjo: Landale‘as yra „per minkštas“, LeDay‘us – per žemas, o Gebenas – be patirties. Viskas susidėjo, kad „Žalgiris“ po krepšiais nusileido varžovams“, – pastebėjo T.Kubilius.

REKLAMA

I.Brazdeikis pateikė reikiamus dokumentus ir dabar prezidentas Gitanas Nausėda spręs, ar suteikti pilietybę. „Manau, kad jis reikalingas rinktinei ir prezidentas jam suteiks pilietybę. Jis yra tikras lietuvis, kadangi gimė čia ir būdamas trejų išvyko į JAV. Jis šiek tiek kalba lietuviškai ir būdamas rinktinėje dar patobulintų ją. Dėl jo lietuvybės nekyla jokių abejonių. Juolab, kad pats žaidėjas visada pabrėždavo savo lietuviškumą“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

„Mes kalbame apie tai, kokią naudą galėtų duoti rinktinei, bet jis lieka mįsle, kadangi daug jo nematėme. Kieno vietą jis užims? Labai sunku spręsti, kokio lygio tai žaidėjas – geresnis už Ulanovą, Butkevičių ar Mačiulį? O gal ne? Europoje jo nematėme ir daug ko nežinome“, – sakė E.Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai yra žaidėjas, kuriam reikės išsikovoti vietą dvyliktuke. Aš labiau rinktinėje matau Brazdeikį nei Donatą Motiejūną“, – teigė T.Kubilius.

Paskelbtame kandidatų sąraše Europos čempionato „langams“ nebuvo Donato Motiejūno pavardės. Vyr. treneris Darius Maskoliūnas gruodžio pabaigoje „Olimpinei panoramai“ sakė, kad aukštaūgis pažadėjo rungtyniauti nacionalinėje komandoje atrankoje į Senojo žemyno pirmenybes.

„Motiejūnas sugeba įmesti ir tritaškių, todėl gali praplėsti aikštę. Kita vertus, Kinijoje jis įpratęs rungtyniauti centru, be to, ilgai nežaidė Europoje. Žiūrėsim, kaip jam seksis adaptuotis rinktinėje. Jis pažadėjo atvykti į Europos čempionato atrankos „langus“, – sakė D.Maskoliūnas.

REKLAMA

„Labai keista, kad žaidėjas, kuris pažadėjo atvykti, bet to nepadarė. Ar jis nebuvo pasitikrinęs tvarkaraščio, kad per „langą“ tavęs lauks 5 mačai? Galbūt buvo galvojama, kad traumos gydymas užtruks labai ilgai. Bet tas tvarkaraščio klausimas labai įdomus. Galbūt Donatas atvyks vasarą, bet nematau jam vietos dvyliktuke“, – mano V.Stalgaitis.

„Penktą kėlinį“ galite rasti ir audio formatu jums patogiose platformose – „Podbean“, „Spotify“ bei „Apple Podcasts“. Laidos įrašą galite atsisiųsti ir į savo telefoną ar kompiuterį, kad jų galėtumėte klausyti sau patogiu laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų