REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir geriausias, ir skaudžiausias Dakaras. Taip galima apibūdinti šiemetinį Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno pasirodymą. Lietuvos ekipažas tapo pirmuoju Baltijos šalių istorijoje laimėję greičio ruožą sunkiausiose pasaulio lenktynėse.

Ir geriausias, ir skaudžiausias Dakaras. Taip galima apibūdinti šiemetinį Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno pasirodymą. Lietuvos ekipažas tapo pirmuoju Baltijos šalių istorijoje laimėję greičio ruožą sunkiausiose pasaulio lenktynėse.

REKLAMA

Tačiau kokia katė perbėgo varžybų pabaigoje, kai lūžo ratas prie pat finišo? Kaip reagavo pagrindinės ralio žvaigždės, kai jiems iš po nosies pergalę pirmame etape nuskynė mažai kam žinomi lietuviai? Klausiam pačių lenktynininkų.

Varžybos su siurprizais. Pirmu važiavimu pirmi, o paskutiniu – paskutiniai. Kaip čia taip nutiko? Kokia katė gal perlėkė? 

Pradžioje neperbėgo, bet po to pradėjo paskui mus lakstyti. Nuo antros dienos kažkas pasikeitė. 

Kaip jūs manote, kas buvo jūsų stiprioji pusė? Galbūt čia tas naujas automobilis? Naujas automobilis, greitesnis, daugiau komforto, pirmą kartą su kondicionieriumi, tai gal čia tai?

REKLAMA
REKLAMA

Automobilis tikrai buvo viena iš tų sudedamųjų dalių, kas mums tikrai labai pagelbėjo. 

Tokie malonumai kaip: kondicionierius, padangų slėgio davikliai, važiavimo komfortas, greitis ir panašiai. Apskritai tai buvo viena iš sudedamųjų dalių, kodėl mes ten galėjome pagreitėti bendrąja prasme. 

REKLAMA

Pirma diena, aišku, buvo kažkoks siurprizas ne tik jums, bet ir mums.

Bet, matyt, geras visai?

Geras siurprizas buvo, taip. 

Galbūt iš to pasimokėte ir kažkaip jau dėliojate kitus planus, kaip toliau ir ką darysite, kad vėl pirmi būtumėte?

Su planų dėliojimais žinot kaip. Mes ir pirmi neplanavome būti. Čia viršija visų lūkesčius. Tai tiesiog planuojame pasitempti. 

Kiekvienais metais grįžtame namo, apsidėlioji mintis, ką negerai padarei, kaip galim pasitobulinti, pajudėti į priekį, kažko naujo išmokti, tada vėl važiuoji ir žiūri, kaip gausis. 

REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją dalį varžybų jūs lenkėte visas lietuviškas komandas. Kaip jūs manote, kur buvo jūsų stiprioji dalis? Gal šturmanas pasakytų?

„Greitas vairuotojas, Lietuvos čempionas“, – įsitikinęs teigė S. Jurgelėnas.

„Ne, visą laiką ekipažas lošia. Bendras darbas. Ir privalumus prisiimame bendrai, ir klaidas. Tiesiog, kai sekėsi, abu gerai sudirbom, kai nesisekė, tai kažką pakliurkinom, bet bendra pasme kažkaip gerai gavosi“, – pridūrė V. Žala.

Kaip jūsų sveikata? Vaidotas pasakojo, kad esą nėra nieko gyvenime taip kankinęs kaip patį, kad ranka vos ne kaip žvirblelio parišta. Kaip jaučiatės?

„Na, dabar, aišku, jau aprimę skausmai, bet yra. Ieškau laiko, kada pas medikus nulėkti, kad diagnozuotų, kas gi iš tikrųjų ten yra blogai“, – komentavo S. Jurgelėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tai jaučiausi kaip sadistas. Paskutines kelias dienas, tai tikrai per ausines girdėdavau tokius garsus, kad norėdavosi sustoti, nes tikrai atrodė, kad Saulius kenčia, tai tikiuosi, kad jam pavyks atrasti galus, kur ten koks nervas užspaustas ir kur yra bėda, nes taip važiuoti, tai tikrai – ir jam sudėtinga, ir man“, – antrino V. Žala.

Užėmus pirmąją vietą, galbūt pasikeitė kitų reakcijos? Galbūt žvaigždės ėjo su jumis susipažinti?

Buvo iš tikrųjų proga susipažinti su žmonėmis, su kuriais šiaip nepabendrautum, tikrai. Buvome bendroje komandoje, aplinkoje su tais, kurie laimėjo Dakarą, tai tikrai vietomis malonu pabendrauti, kai žmogus žiūri į tavo veidą ir kažką atpažįsta.

Visą pokalbį su lenktyninkais Vaidotu Žala ir Sauliumi Jurgelėnu kviečiame žiūrėti vaizdo siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų