REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose girtas vairuotojas pėsčiųjų perėją kirto degant raudonam šviesoforo signalui, joje kliudė sužeidė žmogų ir spruko iš įvykio vietos. Tačiau pabėgti toli jam nepavyko, eismo įvykio liudininku tapęs šiaulietis pavijo bėglį ir jį sulaikė.

Šiauliuose girtas vairuotojas pėsčiųjų perėją kirto degant raudonam šviesoforo signalui, joje kliudė sužeidė žmogų ir spruko iš įvykio vietos. Tačiau pabėgti toli jam nepavyko, eismo įvykio liudininku tapęs šiaulietis pavijo bėglį ir jį sulaikė.

REKLAMA

Nufilmuotas įvykis vaizdo registratoriumi parodė, kaip buvo sužalotas pėstysis.

Degant raudonam šviesoforo signalui, pralekia Audi A3 automobilis, pėsčiųjų perėjoje kliudomas ir stipriai sužalojamas 71-ierių pėsčiasis. Automobiliai pajuda, o ant pėsčiųjų salelės matosi, kaip žmonės puola padėti nukentėjusiajam. Šį įvykį matė ir gaudyti bėglį puolė 32-iejų šiaulietis, saugos tarnyboje inkasatoriumi dirbantis Gintaras Kurtkus.

„Mačiau, kai trenkėsi. Aš dar galvojau sustos, nesustos. Truputį pristabdė jis ir toliau nurūko. Tik tiek, kad man žalia degė, tai aš, ko gero, vienintelis be rizikos ir galėjau jį vytis“, – kalbėjo G. Kurtkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pabėgęs iš įvykio vietos, vairuotojas dar kartą kirto kitą sankryžą degant draudžiamam signalui, iš trečios eismo juostos, sukdamas į dešinę. Besivydamas pažeidėją, Gintaras paskambino policijai ir informavo, į kurį kiemą įsuko mašina. Atėmus iš girto vairuotojo mašinos raktelius, šis bandė bėgti, tačiau galingai sudėtas vyras pargriovė piktadarį, paguldė į balą ir sulaukė policijos pareigūnų.

REKLAMA

„Visą tvartą išvardijo, matomai, kaime gyvenęs, tvarto visus gyvulius žinojo. Toliau tik prašė paleisti ir viskas“, – pridūrė vyras.

Policininkai 33-ejų metų akivaizdžiai girtam vyrui uždėjo antrankius ir išvežė į areštinę.

Drąsiam šiauliečiui Šiaulių policija už pilietiškumą padėkojo įteikdama Angelo sargo skulptūrėlę. Šiaulių apskrities policijos vadovas sako, kad tokių pilietiškumo pavyzdžių pasitaiko vis dažniau.

„Mes matome tą tendenciją, visuomenės netoleranciją tokiems įvykiams, nusikaltimams. Tikrai džiugu, kad žmonės geranoriškai prisideda prie to, ir tikrai didelis ačiū tiems, kas išdrįsta tai padaryti, nes tikrai ne kiekvienas išdrįstų“, – pabrėžė Šiaulių apskrities policijos viršininkas Ramūnas Sarapas.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Gintaras Kurtkus nesureikšmina šio įvykio ir sako, kad jo vietoje taip būtų pasielgęs bet kuris kitas žmogus.

„Aš galvoju, kad tik pasimaišiau vietoje ir laiku. Ir čia ar Evaldas, ar Ramūnas, ar bet kuris kitas žmogus būtų pasielgęs lygiai taip pat“, – mano vyras.

Ne kiekvienas gali būti pajėgus sulaikyti nusikaltėlį, be to, tai gali būti pavojinga.

„Nerekomenduoju imtis veiksmų sulaikinėti asmenį ar imtis kažkokių transporto priemonės blokavimo veiksmų. Jei to galima išvengti, tiesiog iš šalies stebėti, perduoti informaciją, tikrai policijos pareigūnai atvyks. Tikrai mes tą žmogų už tai įvertinsim, nes tai jau yra daug“, – pridūrė R. Sarapas.

Nesant galimybei iškart informuoti apie vykstantį nusikaltimą, policija prašo bent jau užfiksuoti pažeidimą telefonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų