REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus sąmyšiui ir gatvėse susiformavus spūstims ir dėl to, kad nuo Naujųjų pašalintos žaliosios rodyklės prie šviesoforų, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako,  kad metams rodykles būtų galima sugrąžinti. 

Kilus sąmyšiui ir gatvėse susiformavus spūstims ir dėl to, kad nuo Naujųjų pašalintos žaliosios rodyklės prie šviesoforų, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako,  kad metams rodykles būtų galima sugrąžinti. 

REKLAMA

Tačiau, ar tai išspręstų problemą ir kodėl per 5 metus, kurie buvo duoti šiam nuėmimui, savivaldybė galiausiai susidūrė su nesklandumais, kalbėjome su sostinės vicemeru Vytautu Mitalu.

Susisiekimo ministras sako, kad žaliosios rodyklės būti grąžintos vieniems metams bei esą antradienį susitiks su Lietuvos policijos generaliniu komisaru ir apie tai kalbės. Kaip jūs manote, ar tie metai pagelbėtų?

Gerai, kad mes kalbame su Susisiekimo ministerija, tik tas metų laikotarpis būtų dar vienas nesusipratimas vairuotojams įdiegus ir po to vėl nuėmus žaliąsias rodykles.

REKLAMA
REKLAMA

Mes iš tikrųjų manome, kad ministerija su Vyriausybe turėtų labai rimtai apsvarstyti ir atsižvelgti į mūsų prašymą kai kuriose vietose palikti žaliąsias rodykles galioti neribotam laikui, o ne metams. 

REKLAMA

Vilniaus meras Remigijus Šimašius savo socialiniame tinkle parašė, kad visgi jis nori, kad Vilnius pats valdytų ir spręstų, kur reikia. O gal tiesiog Vilnius per tą laiką nepasiruošė? Juk buvo duoti 5 metai.

Matote, 5 metai yra puikus laikas pasiruošimui ir mes pasirengėme tiek, kiek mes galėjome, tai yra 52 sankryžos, kuriose įmanoma, teisinga, logiška įdiegti papildomas sekcijas ar naujas šviesoforų programas. Bet, matote, yra tokių sankryžų, kur nepadarysi nei papildomos eismo juostos, nei pragriausi namą, kad gautųsi naujas nusukimas į dešinę. 

REKLAMA
REKLAMA

Mes girdime tokių argumentų, kad Lietuva buvo viena, berods, iš dviejų valstybių Europoje, turinti žaliąsias rodykles, esą niekur jų nėra ir nereikia. Tai kodėl mes turime sovietinę atgyveną?

Yra tokių valstybių – Vokietija. Tiesą sakant, daugiau valstybių yra už Atlanto – Jungtinės Amerikos Valstijos, Kanada, Australija, kur posūkis į dešinę yra atskirai nereglamentuojamas. Tai reiškia, kad, degant raudonam šviesoforo signalui, labai gerai apsidairęs, gali sukti į dešinę.

Tuo labiau, kad sukimas į dešinę, esant žaliai rodyklei, buvo reglamentuotas prieš keletą metų, kad tu turi sustoti. Tai taip pat suteikė papildomo saugumo argumentus būtent tose sankryžose sukantiems keleiviams ir einantiems pėstiesiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje, jeigu neklystu, buvo 120 žaliųjų rodyklių, o dabar savivaldybė siūlo grąžinti 20. Ar tai visgi išspręstų tą problemą?

Mes iš tikrųjų labai atidžiai stebime eismo situaciją, ypač pirmosiomis sausio dienomis.

Dabar, kai prasidėjo darbo savaitė, taip pat pasipildė srautas ir kai kuriose sankryžose perreguliuojame šviesoforus, žiūrime, kur tos žalios rodyklės galėtų būti grąžintos, tai tas sąrašas nėra galutinis ir per artimiausias savaites mes tikrai Susisiekimo ministerijai pateiksime motyvuotą sąrašą sankryžų, kur, mūsų manymu, būtų išsaugotas bei pagerintas pėsčiųjų saugumas ir tai padėtų eismo pralaidumui. 

Visą pokalbį su Vilniaus miesto savivaldybės vicemeru Vytautu Mitalu kviečiame žiūrėti vaizdo siužete. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų