REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiųjų miestų gyventojai nuo šių metų susidūrė su problema, kuri šiandien ypač paaštrėjo po švenčių daugeliui sugrįžus į darbus.

Didžiųjų miestų gyventojai nuo šių metų susidūrė su problema, kuri šiandien ypač paaštrėjo po švenčių daugeliui sugrįžus į darbus.

REKLAMA

Nuo sausio 1 d. nuo šviesoforų nuėmus žaliąsias rodykles, kurios leisdavo pasukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui, daugelis susidūrė su spūstimis.

Vilniečiai spūstimis skundžiasi jau nuo pirmųjų dienų, tad kodėl keliamas eismo chaosas, kas už tai atsakingas ir kaip elgtis vairuotojams kalbame Vilniaus miesto vicemeru Mitalu ir eismo ekspertu Vitoldu Miliumi.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad pirmadienį pranešta, kad posūkį į dešinę leidžiančios lentelės su žaliomis rodyklėmis ant šviesoforų gali grįžti bent dalyje Vilniaus miesto sankryžų, sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius. Jo teigimu, rodyklės grįžtų iki Vilniaus miesto savivaldybė sugebės išspręsti po jų nuėmimo susidariusias eismo problemas.

Pirmadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius po Susisiekimo ministerijos komentaro apie žaliąsias rodykles feisbuke išdėstė, ką pats mano dėl žaliųjų rodyklių ir ko Vilniaus miestas prašė siekiant palengvinti keliones miesto vairuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Miestas prašo galimybės savarankiškai nuspręsti dėl žalių rodyklių naudojimo, atsižvelgiant į eismo dalyvių saugumą ir sklandų judėjimą. Vietų, kur rodyklės liktų sostinėje, yra bent keliolika. Tikiuosi, kad ministerija ir Vyriausybė atsižvelgs į mūsų prašymą ir poreikius – judėti sklandžiai, ir, kas dar svarbiau, judėti saugiai.

Beje, dar labai būtų įdomu sužinoti, kas yra tos mistinės institucijos, kurių prašymu 2014 metais sprendimas buvo priimtas? Ir kur ta analizė, ar jos net nebuvo?", – dėstė meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų