REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris” 2020-uosius pradėjo pergalingai. Po ataklios kovos ir įspūdingo Luko Lekavičiaus žaidimo Lietuvos čempionai savo teritorijoje nukovė ketvirtą Eurolygos komandą, Tel Avivo „Maccabi”.

Kauno „Žalgiris” 2020-uosius pradėjo pergalingai. Po ataklios kovos ir įspūdingo Luko Lekavičiaus žaidimo Lietuvos čempionai savo teritorijoje nukovė ketvirtą Eurolygos komandą, Tel Avivo „Maccabi”.

REKLAMA

„Žalgiris” namuose laimėjo 73:68 (17:21, 12:13 24:19 20:15).

Iki pat trečiojo kėlinio vidurio atrodė, kad žalgiriečiai artėja link skaudaus pralaimėjimo, bet tuomet komandą į priekį įspūdingai ėmėsi vesti geriausią savo Eurolygos mačą sužaidęs ir 23 taškus pelnęs L. Lekavičius.

Po kelių taiklių Luko tritaškių lemiamo ketvirčio pradžioje žalgiriečiai perėmė rungtynių kontrolę ir išsiveržė apčiuopiamu skirtumu (60:53), arena tiesiog pašėlo. Ir nors svečiai dar porą kartų buvo priartėję iki minimumo, pergalę galiausiai po Edgaro Ulanovo baudų metimų užsitikrino Š. Jasikevičiaus kariauna.

Staigusis L. Lekavičius pataikė keturis tritaškius iš šešių bandymų ir visa tai padarė per du lemiamus kėlinius.

Izraelio komanda sužaidė vienas nerezultatyviausių sezono rungtynių. Tiesa, privalu paminėti, kad Tel Avivo klubas Kaune vertėsi be pačių svarbiausių savo žaidėjų: O. Casspi, J. Dibartolomeo ir buvusio žalgiriečio N. Wolterso.

REKLAMA
REKLAMA

Prie itin sunkaus „Maccabi” žaidimo puolime smarkiai „prisidėjo” Zachas Leday. 9 metimus iš žaidimo prametęs žalgirietis varžovams išrašė tris galingus blokus ir taip svarbiu metu komandai įplieskė energijos užtaisą. Prie šio pasirodymo amerikietis pridėjo ir 10 taškų, nuosekliai išpildydamas baudų metimus.

REKLAMA

Pirmoje rungtynių pusėję žalgiriečius į priekį timptelėjo Artūro Milaknio tritaškis, bet vėliau snaiperis šaudė tik pro šalį ir savo dešimt taškų surinko kitais būdais.

Lietuvos čempionai prasčiau dalijosi kamuoliu ir atliko mažiau rezultatyvių perdavimų (11 prieš 17), bet kur kas rečiau klydo (14 prieš 19).

„Maccabi“ šio sezono metu jau spėjo nugalėti tokius grandus kaip Masvkos CSKA ar Atėnų „Panathinaikos“, bet ketvirtadienį Kaune patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės.

„Žalgiris“ savo ruožtu pergalėmis ir baigė praėjusius, ir pradėjo šiuos, naujuosius 2020 metus. Tikėkimės, tai geras ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 23 (4/6 tritaškiai), Artūras Milaknis (1/6 tritaškiai), Edgaras Ulanovas ir Zachas LeDay'us (1/9 tritaškiai, 8/8 baudų metimai) po 10, K.C.Riversas 7.

„Maccabi“: Jake'as Cohenas 20 (7 atk. kam.), Tyleris Dorsey 18 (4/10 tritakšiai), Elijah Bryantas 9.

RUNGTYNIŲ EIGA:

Ketvirtas kėlinys: (73:68)

L. Lekavičius tempia komandą į priekį demonstruodamas puikų žaidimą puolime, tai jau yra jo rezultatyviausias šio sezono Eurolygos mačas (17 taškų), o žalgiriečiai turi apčiuopiamą pranašumą (60:53).

Trečias kėlinys: (53:53)

KC Riversas perima kamuolį ir pataiko dvitaškį, žalgiriečiai svečius priverčia dar kartą suklysti ir prasižengti (48:53).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Bryantas smeigia antrą savo tritaškį ir Tel Avivo klubas tolsta trylika taškų (36:49).

Žalgiriečiai jau atsilieka dviženkliu skirtumu (29:39).

Antras kėlinys: (29:34)

Rezultatyviausiai žaidžia aštuonis taškus turintis A. Milaknis, tačiau svečiai per du kėlinius susikrauna penkių taškų pranašumą.

„Jūs esate vaikai”, – per minutės pertraukėlę piktas ant savų žaidėjų rėkė Š. Jasikevičius, o žalgiriečiai vėl krenta į duobę (25:31) 

Žalgiriečiai spurtuoja 10:2 ir persveria rezultatą. 

Pirmas kėlinys: (15:21)

A. Milaknis po keturių minučių žalgiriečių sausros smeigia tritaškį, tačiau kitoje aikštelės pusėje reikalai negerėja (11:16).

REKLAMA

Rungtynes svečiai pradeda trimis tritaškiais iš eilės, tačiau galingas M. Gebeno žaidimas neleidžia Izraelio klubui nutolti (8:11).

Startiniai penketukai:

„Žalgiris”: Thomasas Walkupas, KC Riversas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Martinas Gebenas

„Maccabi”: Quincy Acy, Angelo Caliorao, Tyleris Dorsey, Jake'as Cohenas, Yovelis Zoosmanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų