REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurios pasaulio šalys Naujuosius pasitiko mums dar pietaujant! Taigi nedelsdami kviečiame ir jus žvilgtelti, kaip dalis pasaaulio jau pasitiko Žiurkės metus. 

Kai kurios pasaulio šalys Naujuosius pasitiko mums dar pietaujant! Taigi nedelsdami kviečiame ir jus žvilgtelti, kaip dalis pasaaulio jau pasitiko Žiurkės metus. 

REKLAMA

Žymusis Naujosios Zelandijos Oklando „Sky Tower“ telekomunikacijų bokštas į mūsiškį labai panašus. Ir aukštis tesiskiria pusantro metro. Zelandiečiai Naujuosius pasitinka vieni pirmųjų Žemėje – tuo metu, kai tūlo lietuvio skrandis pradėjo virškinti dar tik pietus – apie 13 val. mūsų laiku. Prieš juos Naujuosius sutiko tik kelios Ramiojo vandenyno salos. Tiesa nors į kitus metus zelandiečiai įžengė pirmi, jų fejerverkai, žinoma, neprilygsta šou Sidnėjuje.

Dar dviejų valandų – dėl smarkaus vėjo šiek tiek pavėlavęs – 15 val. 15 min. mūsų laiku prasidėjo šou, kurį galima be abejonės vadinti įspūdingiausia naujamečių pasaulio sostinių fejerverkų maratono pradžia.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa šiemet vienam laukiamiausių pasaulyje šou Sidnėjuje buvo kilusi grėsmė neįvykti dėl sausros, aplink miestą siaučiančių mirtinų gaisrų, dangų gaubiančių dūmų ir draudimų šaudyti fejerverkus. Sidnėjui buvo padaryta išimtis. Ir nepaisant miglos šis australų uostas ir žymieji Operos rūmai nušvito vaivorykštės spalvomis.

REKLAMA

Stebėti reginio ir bent trumpam pamiršti baisius gaisrus čia susirinko daugiau nei milijonas žmonių. Į orą iš 7 baržų paleista per 100 tūkst. individualių pirotechnikos efektų, kurie miestui nors ir kainuoja kelis milijonus eurų, bet uždirba per 100 mln. € iš turizmo. Be to, šou stebi mažiausiai milijardas žmonių visame pasaulyje.

Netrukus naujuosius pasitinka ir kitos rytiniame pusrutulyje esančios šalys. Štai prieš pusantros valandos – 17 val. mūsų laiku Naujieji pasitinkami ir Pchenjane, Šiaurės Korėjoje. Į dangų kyla fejerverkai, visa laimė ne kokios kovinės raketos, kurių bandymų per pastaruosius kelerius metus pasaulis matė pakankamai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pat metu kaip Šiaurės Korėja, Naujuosius pasitinka ir Tokijas. Čia tradicijos kitokios nei mūsuose – žmonės per Naujuosius traukia į šventyklas, meldžiasi palydėdami besibaigiančius ir pasitikdami pirmus naujojo imperatoriškojo laikotarpio Reiva metus. Šiemet japonai turi naują imperatorių. O 2020 m. Tokijuje vyks ir olimpinės žaidynės.

Tuo metu Kinai, nors pagal Mėnulio kalendorių naujuosius metus pradeda vasarį – su visu pasauliu taip pat švenčia.

Įspūdingas fejerverkų šou, kaip įprasta vyksta šiemet protestų ir riaušių nuniokotame ir nuvargintame Honkonge, Viktorijos uoste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų