REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad ir kokios ekonomistų ir darbdavių prognozės kitiems metams bebūtų, dalis lietuvių su besibaigiančiais metais atsisveikina neskaičiuodami. Verslininkai sako, kad tiek didmiesčiuose, tiek kurortuose viešbučiai ir restoranuose šiąnakt bus sausakimši. Tuščių vietų neliko ir ten, kur šventinė vakarienė šiandien asmeniui atsiėjo daugiau nei pusę lietuvio minimalios algos. Antplūdžio laukia ir barų savininkai didmiesčiuose.

Kad ir kokios ekonomistų ir darbdavių prognozės kitiems metams bebūtų, dalis lietuvių su besibaigiančiais metais atsisveikina neskaičiuodami. Verslininkai sako, kad tiek didmiesčiuose, tiek kurortuose viešbučiai ir restoranuose šiąnakt bus sausakimši. Tuščių vietų neliko ir ten, kur šventinė vakarienė šiandien asmeniui atsiėjo daugiau nei pusę lietuvio minimalios algos. Antplūdžio laukia ir barų savininkai didmiesčiuose.

REKLAMA

Štai, ką pasakoja sutikti žmonės:

„Turim seną tradiciją, einame pas vyro klasės draugą, suolo draugą.“

„Su drauge eisime šokti liaudiškų šokių.“

„Su šeima atkeliavome iš Vokietijos, tai sutiksime su šeima, tėvais.“

„Ramiai, su draugais ir šeima.“

Šeimos rate, su draugais namuose ar vidurnakčiui nusidažius fejerverkų šviesomis prie didžiųjų miestų eglių. Štai taip 2020-uosius sutiks didelė dalis tautiečių. Ir daugelis šventiniam stalui bei gėrimui nežada išleisti daugiau nei 100 eurų.

Visgi, yra norinčių papramogauti ir prabangiau. Štai sostinės širdyje, šalia Katedros, stūksantis penkių žvaigždučių viešbutis „Kempinski“ siūlo vakarienę su gyva muzika ir didžėjumi už beveik pusę minimalios algos – 350 eurų vienam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA

„Svečius pasitiksime su prašmatnia penkių patiekalų vakariene, kuri parinkta kartu su vynais, pagal mūsų someljė. Vakarą tęsime su DJ, gyva muzika, nuostabia atmosfera. O kitą rytą lauksime svečių prailgintiems pusryčiams“, – sako maisto ir gėrimų vadovė Laura Balčiūnienė.

REKLAMA

Nors prašmatni vakarienė įkainota išties įspūdinga suma, gąsdina ji ne visus vilniečius:

„Šiaip žiūrint kur. Jei būtų labai įspūdinga, tai tikrai taip. Bet jei nieko verta, tai ne.“

„Tie, kas gali leisti, tai tegu. Gali būti ir už tūkstantį.“

„Tikrai ne, gerokai per daug.“

Na, o centrinėje Senamiesčio Pilies gatvėje įsitaisęs kitas penkių žvaigždučių viešbutis „Narutis” siūlo pigesnį pasisėdėjimą belaukiant Naujųjų. Čia šventinė keturių patiekalų vakarienė skambant smuikui įkainota 155 eurais. Viešbučio atstovai sako, kad nors dauguma vakarienę užsakiusių svečių užsieniečiai, prieš vidurnaktį iššaunant šampaną čia užkandžiaus ir tautiečiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kviečiame savo svečius naujametinei vakarienei, kurios metu jie mėgausis keturiais patiekalais ir gyvos muzikos akordais. Įprastai vakarienė vyksta iki vidurnakčio, kadangi mūsų svečiai po sočios vakarienės keliauja prie mūsų gražiosios Vilniaus eglės pasimėgauti fejerverkais“, – pasakoja renginių vadybininkė Rasa Bernotaitė.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, jog šventiniai Naujųjų renginiai šalies viešbučiuose ir baruose vidutiniškai kainuoja 100-200 eurų, laisvą staliuką jau vakar susimedžioti buvo sunku. Beje, Naujųjų sutiktuvėms pasiruošę viešbučiai nepamiršta ir mažiausių svečių, taip leidžiant lengviau atsipūsti jų tėveliams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai daug dėmesio skiria vaikučiams, nes atvažiuoja šeimos, yra atostogos, tai labai svarbu, kad tėvai galėtų atsipalaiduoti, nueiti į masažą, atšvęsti. Mažiems vaikams yra ir pamokėlės, visokie sausainių kepimai, užsiėmimai“, – teigia E. Šiškauskienė.

Turizmo specialistai pastebi, kad Naujųjų nakčiai šiemet labiausiai tautiečius traukė Birštonas. Tuo metu Druskininkuose liūto dalį sudaro svečiai iš Rusijos, Baltarusijos. Savo dalį svečių džiaugiasi atsiriekusi ir Palanga. Vasaros kurortu tituluojame miestelyje šiandien rasti laisvą kambarį ar vietą prie stalo restorane misija kone neįmanoma.

„Iš tikrųjų visi viešbučiai yra pilni, vyksta paskutinių minučių pakeitimai. Kažkas anuliuoja, kažkas nori pasikeisti, planai sutrukdė. Tai šiuo metu yra paskutiniai kambariai išpardavinėjami“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

REKLAMA

Ir išties, Baltijos jūrai šėlstant, žvarbiam vėjui pučiant ant Palangos tilto tautiečiai iš skirtingų šalies miestų ir jų minios – lyg vasarą:

„Aplankysime jūrą, tai būtina, nes patys esame iš Kauno. Važiuosime į pirtis, nusiimti visų nešvarumų ir palikti seniems metams.“

„Esame užsisakę apartamentus, atvažiuos dar draugų ir mes visi čia sutiksim.“

„Laužą kursim, bus fejerverkai, tikėkimės bus fainai.“

„Nežinau kaip mūsų mažasis dalyvis, leis ar neleis, priklausys nuo to ar namuose, ar mieste sutiksime.“

Jei restoranai ir viešbučiai siūlo prabangias vakarienes ir gyvą, dažnai foninę, muziką, tai didmiesčių baruose laukia kiek labiau laukinės pramogos. Populiarios pasilinksminimo vietos žada sukviesti nuo kelių šimtų iki tūkstančio svečių. Ir kainos čia žemiškesnės. Jos gali svyruoti nuo 10 eurų tiesiog už patekimą vidun ir iki 100 eurų jau su užkandžiais gėrimais.

REKLAMA

„Leisti nebūtinai pagal taisykles dirbti, leisti šiek tiek pakvailioti. Tokia labiau kvailiojimo naktis, tačiau tam visi ruošiasi kokybiškai. Jaučiasi karnavalinė nuotaika, vieni barai su dresscod‘u, kiti ne, bet visi galvoja kažkokias įdomybes“, – sako Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka.

Tiesa, apklausos rodo, kad visgi dauguma lietuvių Naujųjų naktį pasitinka su pačiais artimiausiais namie. „Baltijos tyrimų” apklausos, darytos vos prieš kelias dienas duomenimis, namuose Žiurkės metus žada pasitikti net 66 procentai gyventojų. O net 14 procentų apklaustųjų Naujųjų išvakarėse nė nežinojo, kur leis paskutinį šių metų vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų