REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena įmonė švenčių proga likimo nuskriaustiems keturkojams ėmė ir padovanojo stogą. Prieglaudos savanoriai atviri, tai didžiausia kada nors prieglaudą pasiekusi geradarių labdara. Ir pastebi, kad šiemet rodomo dėmesio gyvūnams žmonės ypač negaili ir dovanoja su kaupu.

Viena įmonė švenčių proga likimo nuskriaustiems keturkojams ėmė ir padovanojo stogą. Prieglaudos savanoriai atviri, tai didžiausia kada nors prieglaudą pasiekusi geradarių labdara. Ir pastebi, kad šiemet rodomo dėmesio gyvūnams žmonės ypač negaili ir dovanoja su kaupu.

REKLAMA

Į prieglaudą tarpušvenčiu užsukusi sutuoktinių pora dairosi naujo augintinio. Panevėžiečiai sako, kad šuniuko reikia tėvams, mat senasis namų sargas nugyvenęs gražų amžių pasimirė. Kadangi Kalėdos stebuklų metas, todėl vieningai buvo nuspręsta padovanoti naujus namus kažkuriam iš šių pamestinukų:

„Mylim šunis ir tėvai pageidauja sakom gal iš prieglaudos geriau paimsim padarysim gerą darbą.“

Ir netrukus laimė nusišypso nedidelio ūgio smėlio spalvos šuneliui iš prieglaudos.

Panevėžio rajone, Kaimiškyje likimo nuskriaustus keturkojus glaudžianti, prižiūrinti, maitinanti ir gydanti įstaiga džiaugiasi, kad šiemet sulaukė ypatingai daug gyventojų dėmesio. Geradariai prieš šventes gausiai lankė keturkojus negailėdami jiems užuojautos ir dėmesio. O ir prieglauda užversta dovanomis. Prieglaudos savanoriai suskaičiavo sulaukę net kelių tonų įvairaus maisto.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai šie metai buvo išskirtiniai nes turėjom neapsakomai daug lankytojų labai daug grupių mokyklų darželių į dieną vidutiniškai po 7 grupes“, – sako savanoris Matas Andrulis.

REKLAMA

Tačiau didžiausia iki šiol per visą prieglaudos gyvavimo istoriją dovana atkeliavo iš Naujosios Akmenės verslininkų. Stogo dangos ir  fasado apdailos medžiagų gamintojai atvežė ir savanoriams dovanojo naują prieglaudos stogą, kad dienas ir naktis čia leidžiantys šunys ir katės nuo šiol žiemotų šiltai.

„Kai atėjo galutinis atsakymas tai iki tol vyko gan ilgas bendravimas laiškais, telefonais ir jie paskambino ir pasakė, kad yra galutinis sprendimas dovanoti ir net patys atvežė iškrovė tą stogą tai per 10 metų savanorystės aš pirmą kartą taip matau“, – pasakoja savanoris Justinas Stašys.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio prieglauda yra įsikūrusi kažkada buvusiose moterų kalėjimo kiaulidžių fermoje. Atgavus nepriklausomybę daug metų pastatai stovėjo apleisti ir tušti, kol prieš 10-metį čia įsikurti ir susitvarkyti įsiprašė Panevėžio gyvūnų globos draugija. Entuziazmo ir jėgų nestokojantys savanoriai prieglaudos teritoriją ne tik pavertė pavyzdine, įsirengė naujus erdvius voljerus, apsitvėrė tvorą, įrengė būtinosios medicininės pagalbos kambarėlį ir net vonios SPA beglobiams.

„Esam sulaukę mikroautobuso iš kitų įmonių esam sulaukę vonios įrangos ten plytelių laukui, viduj segmentai voljerams mūsų prieglaudą viską bando derybų keliu gauti kadangi kitaip finansiškai nebūtų pati pajėgi įsigyti“, – teigia J. Stašys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieglaudai keisti stogą jau reikėjo senai. Skylėta šiferio danga palijus kiaurai leido vandenį. Bet pakamšius ir palopius kažkaip vertėsi. Mat bėda, kad stogo net 600 kvadratinių metrų, tad pačiai įstaigai pasikeisti nebuvo už ką:

„Dabar savanoriai pluša vežam medieną, perkam ir prašom dabar kitos pagalbos kadangi patys stogo nepakeisim bus ieškomi rangovai tai darbų jau bus labai daug.“

Prieglaudos savanoriai sako, kad gyvūnai džiaugiasi visomis geradarių aukomis. Ir kviečia prieglaudos rėmėjais būti ne tik per šventes. Šiuo metu naujų namų laukia per 130 šunų ir kačių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų