REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos policija ketvirtadienį per naujas kratas Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) biure Maskvoje sulaikė šį opozicijos lyderį, bet netrukus jis vėl buvo laisvėje, paskelbė atstovė.

Rusijos policija ketvirtadienį per naujas kratas Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) biure Maskvoje sulaikė šį opozicijos lyderį, bet netrukus jis vėl buvo laisvėje, paskelbė atstovė.

REKLAMA

„Jis yra laisvėje, – naujienų agentūrai AFP sakė Kira Jarmyš. – Jis nėra sulaikytas.“

Kiek anksčiau socialiniame tinkle „Twitter“ K. Jarmyš parašė, kad „Aleksejus buvo prievarta sulaikytas ir išvestas.“

Pats A. Navalnas prieš išvedimą spėjo pranešti, kad biure laužiamos durys ir atliekamos kratos, o jau paleistas tviteryje paskelbė, kad anksčiau buvo „jėga ištemptas iš [FBK] biuro“. 

Pasak K. Jarmyš, policija dėl kratų ketvirtadienį galėjo nuspręsti todėl, kad A. Navalnas vakare ketino kreiptis į šalininkus su savaitine, per platformą „YouTube“ rodoma laida.

REKLAMA
REKLAMA

A. Navalno darbuotojai paskelbė vaizdo įrašą, kaip teisėsaugos pareigūnai bando įsilaužti į FBK biurą pjaustydami duris. Įraše matyti lekiančios žiežirbos.

REKLAMA

„Naujųjų metų fejerverkai“, – tviteryje juokavo A. Navalno sąjungininkas Nikolajus Liaskinas.

Kitame vaizdo įraše matyti kaukėti vyrai juodomis uniformomis, atliekantys kratą FBK biure.

Atskirai Rusijos pagrindinis opozicinis laikraštis „Novaja Gazeta“ ketvirtadienį pranešė, kad pareigūnai atliko kratą jo specialiosios korespondentės Julijos Poluchinos bute Maskvoje. Po kratos dviejų vaikų motina buvo išvežta „nežinoma kryptimi“, sakoma laikraščio pareiškime.

„Kol kas tai atrodo kaip pagrobimas“, – nurodė „Novaja Gazeta“ ir pridūrė, kad krata yra susijusi su jo straipsniais, įskaitant publikacijas apie „neteisėtas ginkluotas grupuotes“, veikiančias Rytų Ukrainoje, kur Kijevas kovoja su prorusiškais separatistais.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai pastaraisiais metais nuolat didino spaudimą pagrindiniam prezidento Vladimiro Putino oponentui A. Navalnui ir jo sąjungininkams reguliariomis kratomis ir trumpomis laisvės atėmimo bausmėmis.

43 metų A. Navalnas šią vasarą padėjo organizuoti didelius protestus prieš vyriausybę, kuriuose dešimtys tūkstančių žmonių Maskvos gatvėse reikalavo teisingų rinkimų.

Virtinei žmonių už dalyvavimą tuose protestuose buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Trečiadienį A. Navalnas paskelbė, kad vienas jo sąjungininkų buvo prievarta paimtas į armiją ir nusiųstas tarnauti į atokią bazę Arktyje. Šalininkai tai prilygino pagrobimui.

FBK projektų vadovas Ruslanas Šavedinovas dingo pirmadienį, policijai įsilaužus į jo butą Maskvoje. Po to neveikė jo SIM kortelė.

Antradienį paaiškėjo, kad jis atsidūrė slaptoje oro erdvės gynybos bazėje atokiame Naujosios Žemės salyne Arkties vandenyne.

A. Navalnas pastaraisiais metais ne kartą kalėjo už nesankcionuotų protestų organizavimą ar dalyvavimą juose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų