REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besibaigiantys 2019 metai kriminaliniame kontekste vėl pažėrė itin žiaurių nusikaltimų, kurių tyrimus visuomenė stebėjo ir iki šiol seka itin įsitempusi.

Besibaigiantys 2019 metai kriminaliniame kontekste vėl pažėrė itin žiaurių nusikaltimų, kurių tyrimus visuomenė stebėjo ir iki šiol seka itin įsitempusi.

REKLAMA

Juk kiekviena atimta gyvybė, kiekvienas sužalotas gyvenimas paveikia ne tik auką, bet ir jos artimuosius.

2019-siais visuomenė apraudojo nužudytus kūdikius, visi su kraupu stebėjo jaunų žmonių nužudymu pasibaigusių nusikaltimų tyrimus.

Vienintelis iš 5 išskirtų nusikaltimų nesibaigė mirtimi, nors žiauriai sutalžytai ir seksualinę prievartą patyrusiai merginai visą gyvenimą teks nešioti užpuoliko paliktus randus.

Lauko tualete rastas kūdikis

2019-ieji prasidėjo itin sunkiu nusikaltimu Kėdainiuose. Josvainių gatvėje esančiame lauko tualete buvo rastas moteriškos lyties mirusio naujagimio kūnas. Apie baisią nelaimę pirmiausia sužinojo greitosios medicinos pagalbos medikai. Jie buvo iškviesti į Josvainių gatvę dėl pablogėjusios moters sveikatos.

Jie nustatė, kad moteris neseniai gimdžiusi, todėl netrukus įvykio vietoje pasirodė policijos pareigūnai. Nors moteris kalbėjo neaiškiai bei negalėjo paaiškinti, kur yra vaikas, policijos pareigūnai išsiaiškino, kad kūdikis gali būti lauko tualete.

REKLAMA
REKLAMA

Jų įtarimai pasitvirtino, todėl nedelsiant į įvykio vietą buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai. Jie kūdikį ištraukė iš tualeto jau nebegyvą. Medikai mergaitei konstatavo mirtį. Vaikas į tualetą galėjo būti išmestas po gimdymo. Tad iškart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

REKLAMA

Nužudyta ir nuo tilto numesta paauglė

Ne ką mažiau sukrečiantis nusikaltimas buvo įvykdytas Vilniuje. Dingusios 17-metės pradėta ieškoti dar sausio 19-ąją. O po kurio laiko buvo sulaikyti trys įtariami jaunuoliai (1997 ir 1998 m. gimę vaikinai bei 1998 m. gimusi mergina – aut. past.), kuriems pareikšti sunkūs įtarimai nužudymu. Juos pareigūnams pavyko sulaikyti vasario 1-ąją.

Po sulaikymo įtariamieji pareigūnams parodė tikslią vietą, kur Naujojoje Vilnioje numetė 17-metės kūną nuo tilto. Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad nepilnametė prieš nužudymą buvo itin žiauriai kankinama. Su savo budeliais globos namuose gyvenusi mergina susipažino per socialinius tinklus.

REKLAMA
REKLAMA

Vieno iš vaikinų bute kompanija vartojo alkoholinius gėrimus. Jau ten apgirtusi kompanija pradėjo tyčiotis iš 17-metės, ją mušti. Vėliau vienas smurtautojų pasiūlė merginai pasivaikščioti, o būdamas netoli tilto ją nužudė. Ryte jis viską papasakojo savo bendrams, tačiau šie apie nužudymą policijai nieko nepranešė.

Jurbarke nužudytas 18-metis

Šių metų gegužės 23-ąją buvo rastas nuo gegužės 10-sios ieškotas 18-mečio kūnas. Pasitvirtino patys baisiausi įtarimai – tik pilnamečiu tapęs jaunas Jurbarko gyventojas buvo nužudytas vieninteliu peilio dūriu į kaklo sritį.

Policijos pareigūnai dar prieš surasdami nužudytojo kūną dėl galimo nusikaltimo įvykdymo buvo sulaikę nepilnametį įtariamąjį. Pastarasis, kaip ir jo auka, gimęs 2001 metais, tik tuo metu dar nebuvo sulaukęs 18 metų. Vėliau buvo sulaikyta auką bei įtariamąjį pažinojusi paauglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimas iš tiesų ciniškas. Žudiku tapo aukos vaikystės draugas. Lyg to būtų maža, jis kitą dieną po to, kai pranešta apie dingusį draugą, pasirodė prie jo mamos durų slenksčio. Vaikinas reiškė užuojautą, pasakojo išgalvotas istorijas, kad moters sūnus vartojo narkotikus, buvo kažkam skolingas...

Per vakarėlį sumušta mergina

Dar vienas sunkus nusikaltimas įvykdytas gegužės 26-sios rytą, netoli to paties Jurbarko esančioje kaimo turizmo sodyboje. Tuomet kovos menais užsiimantis 17-metis užpuolė, sumušė ir pasikėsino išžaginti bendraamžę merginą. Nukentėjusioji buvo taip sutalžyta, kad jai net prireikė žandikaulio operacijos, o apklausti ją pavyko po daugiau kaip mėnesio.

REKLAMA

2001 metais gimusiam Jurbarko politikės sūnui šių metų spalį buvo įteiktas galutinis pranešimas apie įtarimą dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo bei padarytų sužalojimų, iš viso pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariamasis savo kaltę visiškai pripažįsta.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose ekspertų išvadose nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl įtariamajam papildomai buvo pareikštas įtarimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Už šiuos nusikaltimus jaunuoliui gresia iki 10 metų kalėjimo.

REKLAMA

Miręs bute paliktas kūdikis

Metų pabaigoje, gruodžio 8-ąją, Klaipėdoje bute buvo rastas 2,5 mėnesio moteriškos lyties kūdikio lavonėlis. Iškart paskelbta įtariamųjų – kūdikio motinos ir jos sugyventinio paieška. Paaiškėjo, kad mirus kūdikiui, šie asmenys paliko jį lovytėje ir išvyko į kitą rajoną uždarbiauti pas ūkininką.

Motina net būdama nėščia vartojo alkoholį. Įtariamas sugyventinis, pirminiais duomenimis, galėjo būti priklausomas nuo narkotinių medžiagų. Vėliau nustatyta, kad sugyventinis galėjo mirtinai supurtyti verkti niekaip nenustojančią mažylę. Šią informaciją per apklausą atskleidė kūdikio motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų