REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilkaviškio mokykla Kalėdoms mezga kojines. Ir ne bet kokias, o miniatiūrines. Kad nebūtų per didelės net ir mažiausiai kojytei. Įstaiga sugalvojo apauti šalyje gimusius vadinamuosius ankstukus.

Vilkaviškio mokykla Kalėdoms mezga kojines. Ir ne bet kokias, o miniatiūrines. Kad nebūtų per didelės net ir mažiausiai kojytei. Įstaiga sugalvojo apauti šalyje gimusius vadinamuosius ankstukus.

REKLAMA

Vilkaviškio rajono gyventoja Janina, vos tik nutaikiusi laisvą minutę, ima vilnonius siūlus, virbalus ir kimba į darbą.

Moteris mezga miniatiūrines vilnones kojines. Jos skirtos ne saviems anūkams – jie šilto apavo turi į valias. Kojinytės skirtos per anksti gimusiems kūdikiams. Janina dalyvauja gerumo akcijoje, kuri vyksta jos anūkių mokykloje Vilkaviškyje:

„Vaikučiams padedu, nors kojas pasišildys. O ką daugiau jiems gali duoti. Tai ir numezgiau. Dar turiu užsiėmimą. Paklausiau mergaitės, ar reikia. Sako, reikia, reikia.“

Moteris kojinytes megzti pradėjo dar spalį. Ir per kelis mėnesius numezgė daugiau nei 40 porų. Įvairiausių vilnonių kojinyčių sudėta Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinėje mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Akys raibsta nuo spalvų ir dydžių. Ir visa tai skirta Lietuvoje gimsiantiems vadinamiesiems ankstukams. Vilnonių kojinyčių akcijos sumanytoja – lietuvių kalbos mokytoja Vaida Kriščiūnienė. Kojines šios mokyklos bendruomenė mezga jau aštuonerius metus. Šiemet numegztas rekordinis kiekis. Vilnones kojines kūdikiams rekomenduoja mauti gydytojai. Taip stimuliuojama kraujotaka.

REKLAMA

„Jeigu prieš aštuonerius metus, tai prasidėjo nuo 12 porų kojinyčių. Pernai buvo 253, o šiemet mes pasiekėme jau 305 poras kojinaičių“, – sako mokytoja Vaida Kriščiūnienė.

Mokytoja sako, kad prašyti numegzti kojinyčių nebereikia. Vaikai patys nuo rudens jau pradeda klausinėti, ar reikės mezginių. Tiesa, dažniausiai mezga mamos ar močiutės, ne patys vaikai. Štai Rita šiemet numezgė ir padovanojo apie 20 porų kojinių:

„Tikslas gražus, dukra prašė labai. Seniau savo vaikams megzdavau, o dabar kitiems. Per valandą. Labai greitai.“

Akcija skirta ankstukams, tačiau jos sumanytoja sako, kad močiutės ir mamos kojinyčių, kepurių primezgė ir daug didesniems kūdikiams. Šie mezginiai taip pat bus padovanoti naujagimių skyriams. Beje, ši Vilkaviškio pagrindinė mokykla šiemet ne tik kojinių primezgė. Kiekviena klasė gavo užduotį atlikti po du gerus darbus. Vaikai ėjo į senelių namus, gyvūnų prieglaudas, lankė sergančius slaugos skyriuose. Štai viena klasė sumanė dviems nepasiturinčios šeimos mergytėms nupirkti šiltus batukus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pačios pagrindinės vertybės, kurios prasideda šeimoje ir toliau ugdomos mokykloje, tai yra bendruomeniškumas. Atjauta vienas kitam, tolerancija ir supratimas“, – sako direktorė Daina Juškauskienė.

„Tas dalinamas gėris turi augti. Vaikas turi suprasti, kad jeigu aš duodu tas gėris grįžta su kaupu“, – pasakoja mokytoja Vaida Kriščiūnienė.

Vilkaviškio mokyklos vilnonės kojinytės ir kiti mezginiai keliauja į įvairias šalies ligonines. Kurios įstaigos naujagimių skyrius šiemet bus apdovanotas mezginiais – dar nenuspręsta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų