REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos lyderiai pritarė vadinamajam „Žaliajam planui“, pagal kurį iki amžiaus vidurio Europa turi tapti klimatui neutraliu kontinentu.

Europos Sąjungos lyderiai pritarė vadinamajam „Žaliajam planui“, pagal kurį iki amžiaus vidurio Europa turi tapti klimatui neutraliu kontinentu.

REKLAMA

Po ištisas valandas trukusių ir tik naktį pasibaigusių derybų Europos Sąjungos lyderiai pritarė pereiti prie klimatui neutralios ekonomikos. Vienintelė Lenkija pareikalavo daugiau laiko visiškai pereiti prie žaliosios energijos ir keliamus tikslus sieks įgyvendinti iki 2070-ųjų. Tiesa, Lietuva pasiekė, kad į Europos Sąjungos įsipareigojimus būtų įtraukta ir netiesioginė žinutė Baltarusijai dėl saugumo standartų Astrave baigiamoje statyti atominėje elektrinėje.

„Na, tos šalys, kurios yra greta Europos Sąjungos negali naudotis nepažangiomis technologijomis arba, dar daugiau pasakysiu, nešvariomis technologijomis ir galbūt pasinaudojant sąnaudų faktoriumi sudaryti nesąžiningą konkurenciją Europos Sąjungoje“, – sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Plane numatyta skirti 100 mlrd. eurų įgyvendinti tikslui pereiti prie klimatui neutralios ekonomikos. Tačiau kritikės iš Rytų Europos teigė, kad tokios lėšos yra nepakankamos. Lietuvos prezidentas Nausėda tikina, kad Lietuvai reikėtų skirti 41 mlrd. eurų. Nepaisant to, jis džiaugiasi pasiektu susitarimu.

REKLAMA

Tiesa, juo pasidžiaugė ir netikėtas svečias – Kalėdų Senelis. Tariamai iš Suomijos atvykęs Kalėdų herojus teigė, kad kova su klimatu labai svarbi:

Aš visada turiu antras roges, nes jos labai greitai susidėvi. Jūs tik pasižiūrėkite – dabar daugiau smėlio nei sniego.“

Na, o kol Europoje priimtu sprendimu džiaugėsi klimato aktyvistai, Donaldas Trumpas nepraleido progos jų pašiepti. Ypač vienos, žurnalo „Times“ metų žmogumi paskelbtos Gretos Thunberg. Savo „Twitter“ paskyroje Jungtinių Valstijų prezidentas jai skyrė aršius žodžius – liepė jai apsiraminti, išmokti valdyti pyktį, o tada kartu su draugu nueiti pasižiūrėti gero filmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų