REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje vyrauja pliusinė temperatūra ir lyja lietus, tačiau pačiame miesto centre žmonės džiaugiasi ledo čiuožykla po atviru dangumi. Ji – šių Kalėdų uostamiesčio akcentas. Už simbolinį mokestį ant ledo čiuožinėti gali visi norintys, o savaitgaliais čia net rengiamos diskotekos.

Klaipėdoje vyrauja pliusinė temperatūra ir lyja lietus, tačiau pačiame miesto centre žmonės džiaugiasi ledo čiuožykla po atviru dangumi. Ji – šių Kalėdų uostamiesčio akcentas. Už simbolinį mokestį ant ledo čiuožinėti gali visi norintys, o savaitgaliais čia net rengiamos diskotekos.

REKLAMA

Uostamiesčio gyventojai sako, kad klaipėdiečiams nėra blogo oro. Tai puikiai iliustruoja ir pilna žmonių čiuožykla po atviru dangumi iš kurio nepaliaujama pila lietus. Ši miesto centre įrengta čiuožykla – šių metų Klaipėdos kalėdinis akcentas. Jai taip pat nebaisus nei lietus, nei pastarąją savaitę uostamiestyje vyraujanti pliusinė temperatūra.

„Šiuolaikinė technika ir žmogus kuria irgi stebuklus. Apačioje, ant išlyginto pagrindo Teatro aikštėje yra sukloti kilimėliai, kurie nuolat palaiko minusinę temperatūrą ir nori nenori – ledas šąla“, – sako Kalėdų Klaipėdoje organizatorė Dalia Grikšaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, nors ledas ir šąla, o darbuotojai jį periodiškai nuvalo, vietomis telkšo balos. Tačiau nuo to lankytojams dar smagiau.

Kol vieniems ant ledo sekasi sunkiau, kiti čiuožėjai lekia tarsi su vėjeliu. Tačiau tiek vieni, tiek kiti nesuvaldo šypsenų,o čiuožykloje aidi juokas. Dalis žmonių ir jaunystę prisimena:

REKLAMA

„Nuotaika labai puiki, labai geri įspūdžiai prisiminti jaunystę.“

„Ledas puikus, oras dabar nuostabus. Čiuožti ir čiuožti.“

„Kadangi ant ledo laikomės labai nestipriai, kažkada buvo labai gerai, bet dabar, va gavau pasiūlymą vaiką pavažinėti, tai man labai pasisekė.“

„Labai „fainiai“. Visiem linkiu išbandyti. Gal prieš kokius 6 metus. Taip kad pirmas žingsnis.“

Gera nuotaika nedingsta ir nulipus nuo pačiūžų:

„Labai buvo smagu, faina iš tikrųjų, ne kiekvienas gali, galbūt, taip džiaugtis ir džiaugiuosi, kad Klaipėdoje yra, kad mes čia papuolėm, nes esam iš Šiaulių.“

REKLAMA
REKLAMA

„Biški pavažiavau, ant šono „biški“ parkritau, bet nieko, čiuožti galima. Kai po kokių 30 apsimoviau.“

Tačiau ant ledo lipa ne visi. Kartais smagiau žiūrėti kaip krenta kitas, nei tai pajusti pačiam:

„Dukra čiuožia, aš prisijungsiu kitą kartą. Dukra išmėgins. Šiaip labai smagi idėja ir vaikams smagu. Labai. Super.“

„Aš netoli 80 metų, bijom prarasti. Dar jaunos, kad būtumėm, gal. Mums užtenka, išleidom dukrą, žentą. Mes stebėsim jų nuotaiką.“

Tiesa, štai taip smagiai praleisti laiką kainuoja. Jei žmogus atsineša savo pačiūžas, jam bilietas ant ledo atsieis eurą. Jei pačiūžas nuomojasi – keturi eurai. Nors iš miesto biudžeto valdininkai šiam objektui skyrė 50 000 eurų, jų, esą, nepakanka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lėšų, kurios buvo skirtos kalėdinių renginių mėnesiui, mums pakako, kad galėtume sukurti šitą čiuožyklą – įrengti ir palikti. Bet čiuožykla – ne vien tik ledas, ne vien pagrindas. Čiuožykla yra šviesos, žmonės, aptarnavimas, netipinis darbo grafikas. Už visą tai reikia sugeneruoti lėšas“, – pasakoja D. Grikšaitė.

Tačiau čiuožyklos lankytojai sako, kad kainos jiems nerūpi. Tai patvirtina ir pačiūžas nuomojantys vaikinai. Jie pasakoja, kad didžioji dauguma lankytojų už pačiūžas moka. O ir aptarnaujantis personalas dirba išsijuosęs – savaitgalio vakarais didžėjus rengia diskotekas, norintiems prisijaukinti ledą, padeda instruktorius.

REKLAMA

„Pirmą kartą siūlau konsultantą, fiksuotomis dienomis turim pagalbininką, kuris išmoko čiuožti. O šiaip – nebijoti – įsikibus į turėklą pabandyti čiuožti“, – teigia čiuožyklos darbuotojas Ignas.

Čiuožykla iki sausio 7-osios lankytojų Klaipėdos Teatro aikštėje laukia kiekvieną dieną nuo 12 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų