REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną dieną vartojami vaistai nuo depresijos, nedarbingumas ir lėtai slenkančios dienos – tokia šiuo metu yra Nerijaus, kurio vairuojamas BMW dar liepos 13-ąją Kėdainių rajone, netoli Kalnaberžės, susidūrė su ekskavatoriumi, kasdienybė.

Kiekvieną dieną vartojami vaistai nuo depresijos, nedarbingumas ir lėtai slenkančios dienos – tokia šiuo metu yra Nerijaus, kurio vairuojamas BMW dar liepos 13-ąją Kėdainių rajone, netoli Kalnaberžės, susidūrė su ekskavatoriumi, kasdienybė.

REKLAMA

Po beveik trijų savaičių ligoninėje mirė per šią avariją sunkių sužalojimų patyrusi BMW priekyje sėdėjusi keleivė. Tad prokurorai BMW vairuotojui pareiškė įtarimus dėl sukeltos avarijos, per kurią žuvo žmogus.

Už tai gresia bausmė nuo 3 iki 10 metų. Įprastais atvejais už tai numatyta griežčiausia bausmė siekia 8 metus, bet šiuo atveju sunkinančia aplinkybe yra pripažįstamas BMW vairuotojo girtumas.

Nors ekskavatoriaus vairuotojas taip pat buvo išgėręs, bet šiuo metu ikiteisminiame tyrime jam jokie įtarimai nėra pareikšti, nors dėl jo veiksmų ekskavatoriaus kaušas metėsi į važiuojamąją kelio dalį. Tą patvirtina ir po eismo įvykio paviešintas kito vairuotojo užfiksuotas vaizdo įrašas.

REKLAMA
REKLAMA

Jame matyti, kaip BMW juda remontuojamu keliu, o kairėje pusėje stovinčio ekskavatoriaus kaušas prieš pat lengvojo automobilio nosį staiga metasi į važiuojamąją kelio dalį. Sunkiasvorė ekskavatoriaus dalis tiesiog sutraiško lengvąjį automobilį.

REKLAMA

Didžiausias smūgis tenka priekinei keleivio pusei, todėl rimčiausių sužalojimų neišvengia ten sėdėjusi moteris. Sunkiai sužalojamas ir BMW vairuotojas, kiti du keleiviai atsiperka lengviau. Keleivė iš pradžių buvo ištikta komos, tačiau medikams ligoninėje taip ir nepavyko išgelbėti jos gyvybės.

Teko persikraustyti

Po šios tragiškos avarijos prabėgus penkiems mėnesiams, vienintelis įtariamasis šiame tyrime yra BMW vairuotojas Nerijus. Jis papasakojo, kaip šis įvykis pakeitė jo ir jo šeimos gyvenimą.

„Iš manęs paėmė vairuotojo teises ir pasirašiau, kad neišvyksiu iš Lietuvos. Kasdienybė tokia, kad kiekvieną dieną geriu vaistus nuo depresijos. Ateina vakaras ir vėl apninka liūdnos mintys.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol jaučiu skausmus, bet galiu vaikščioti, judėti. Gydytojai kalba, kad man bus nustatytas dalinis nedarbingumas. O dabar vaikštau pas psichologą. Bloga ne tiek fizinė, kiek emocinė būsena“, – pasakojo Nerijus.

Dėl šio įvykio, anot Nerijaus, jam su šeima net teko palikti gyvenamą vietą kaime bei persikelti gyventi į Kėdainius:

„Ten visi mane žmogžudžiu vadina. Todėl išsikraustėme į Kėdainius. Nebegalėjome ten gyventi. Gatvėje tiek vaikai, tiek suaugę kone spjaudė ant manęs. Niekas nesigilino į paviešintą vaizdo įrašą, kuriame ši avarija atsiskleidžia visai kitu kampu.“

Į Kėdainius Nerijus persikėlė su gyvenimo drauge ir dukrele, kurios šiuo metu yra pagrindinis ramstis psichologiškai sunkiu laikotarpiu:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors buvo ir kas palaiko, bet situacija tapo tokia, kad turėjome išvykti. Dukros stengiuosi nevelti į šią istoriją, nieko jai nepasakoju. Tegul ji džiaugiasi savo vaikyste.

Apie viską pasišneku su savo gyvenimo drauge. Jai taip pat sunku. Su savo depresija esu visus užknisęs. Bet mane tas laukimas, kada kas paaiškės ir bus nuspręsta, žudo.“

Nerijus atskleidė, kad žuvusios moters vyras iš pradžių su juo apskritai nebendravo, bet pastaruoju metu teko su juo pasikalbėti:

„Kiek žinau, jie jau pasisamdė advokatą, tai greičiausia prašys iš manęs milijonų. Ieškausi ir pats advokato, yra gerų žmonių, kurie padeda be atlygio. Esu paprastas žmogus iš kaimo, neturiu pinigų, įtakingų pažįstamų. Tačiau ginsiuosi, nes kaltę prisiimu tik dėl to, jog sėdau prie vairo išgėręs, bet ne dėl pražūtingų ekskavatorininko veiksmų.“

REKLAMA

Anot jo, sustoti prieš taip staiga atsiradusią kliūtį nebūtų suspėjęs nei girtas, nei blaivus asmuo: „Tas ekskavatoriaus kaušas tėškėsi į automobilį lyg perkūnas iš giedro dangaus. Ir dabar sėdžiu ir nesuprantu, kaip taip galėjo nutikti. Bet skaudžiausia, kad įtarimai yra pareikšti tik man, o ekskavatoriaus vairuotojui ne.“

Nustebimo tyrimo išvados

Per visą šį laiką Nerijų maloniai nustebino tik Valstybinės darbo inspekcijos išvados, kuriose aiškiai pabrėžta, kad remontuojamame kelio ruože (kur įvyko nelaimė – aut. past.) nebuvo laikomasi saugos reikalavimų.

„Jie surado daug pažeidimų ir tas savo išvadas išsiuntė į prokuratūrą. Tikiuosi, kad į jas bus atsižvelgta. Pats kreipiausi į generalinį prokurorą, kad šis inicijuotų tyrimą dėl remonto darbus vykdžiusios bendrovės ir jos darbuotojo veiksmų“, – pasakojo Nerijus.

REKLAMA

Taip pat pabrėžta, kad tyrėjai Nerijų iki šiol apklausė vienintelį kartą: „Vieną kartą buvau apklaustas. Nieko naujo nepasakyčiau, tad greičiausia pakartotinės apklausos ir nebus. Klausė, ar jaučiuosi kaltas? Atsakiau, kad taip, nes buvau išgėręs. O tyrėjas rašo, kad prisipažįstu esąs kaltas dėl avarijos. Nors ne taip jam sakiau.

Jie (tyrėjai – aut. past.) malonūs žmonės, bet tavo jausmai gali vėliau atsisukti prieš tave. Gerai, kad šalia manęs buvo daugiau teisėje nusimanantis žmogus, kuris pasakė, kad negalima taip interpretuoti atsakymų.“

Po šio tragiško įvykio Nerijus teigia nebegeriantis ir nebežinantis, ar gyvenime apskritai dar vartos alkoholį:

„Nebuvau ir nesu alkoholikas. Bet neturiu ko slėpti, kartais išgerdavau. Anksčiau pas mus kaime buvo tokia „tradicija“, kad pavažiuoti iki maudyklos 200 metrų išgėrus alaus yra nieko tokio. Gaila, kad tokiu žiauriu būdu likimas man atvėrė akis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų