REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per tarptautinę prekybos žmonėmis operaciją sulaikyta 15 įtariamųjų. Vilniaus policija praneša, kad tyrimas susijęs su prostitucijos organizavimu Lietuvoje – šį pogrindinį verslą kontroliavo Ispanijoje gyvenantys lietuviai.

Per tarptautinę prekybos žmonėmis operaciją sulaikyta 15 įtariamųjų. Vilniaus policija praneša, kad tyrimas susijęs su prostitucijos organizavimu Lietuvoje – šį pogrindinį verslą kontroliavo Ispanijoje gyvenantys lietuviai.

REKLAMA

Vaizdai iš dar vakar vykdytos tarptautinės operacijos: „Aro“ pareigūnai Panevėžyje sulaiko „Audi“ vairuotoją. Visa tai vyko liudininkų akivaizdoje, jų užfiksuotos nuotraukos plito socialiniuose tinkluose. Aiškėja, kad policijai įkliuvo sąvadautojų gauja – sulaikyti įtariamieji pelnėsi iš prostitucijos.

„Asmenys, kuriems yra įteikti įtarimai, verbuodavo merginas dirbti prostitucijoj Lietuvoje, merginos atvykdavo į Lietuvą iš trečiųjų šalių, Lietuvoje esantys asmenys joms suteikdavo tai veiklai priemones, butus“, – sako prokuroras Nėrijus Puškorius.

Lietuvoje sučiupta trylika įtariamųjų, o štai dar du – Ispanijoje. Ir užsienyje sulaikyti įtariamieji yra Lietuvos piliečiai, tai vadeivos, prostitucijos tinklą kontroliavę, būdami užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Už teikiamas lytines paslaugas gaudavo savo dalį, kurią pasiimdavo sau, ir dalis lėšų buvo siunčiama į kitas šalis, kur buvo sulaikyti kiti įtariamieji asmenys“, – teigia N. Puškorius.

REKLAMA

Beveik visus įtariamuosius bus prašoma leisti suimti. Į pareigūnų rankas įkliuvę lietuviai labai skirtingo amžiaus – nuo 21-erių iki 46-erių metų. Tiesa, sulaikytieji policijai jau žinomi.

„Taip, turi kriminalinės praeities, dalis jų bausti, teisti už disponavimą narkotinėmis medžiagomis, už viešosios tvarkos pažeidimus, taip pat ir už vagystes“, – kalbėjo Vilniaus policijos viršininkas Saulius Gagas.

Anot prokuroro, sekso vergėmis tapo merginos iš Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos. O štai kitiems sąvadautojams dirbančios konkurentės iš gaujos sulaukdavo smurto. Jiems nedirbančios merginos buvo ir tiesiog apiplėšiamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiai dienai oficialiai nukentėjusiųjų yra 10 merginų, bet tai nereiškia, kad sąrašas yra baigtinis“, – pasakoja prokuroras N. Puškorius.

Tarp sulaikytų įtariamųjų yra ir moterų. Beje, teisėsaugininkams įkliuvusi gauja yra siejama su padegimais Romo Zabarausko name. Pareigūnai sako, kad padegimai organizuoti ne prieš gėjus ir ne dėl to, kad režisierius neslepia savo homoseksualumo. Pasirodo, tame pačiame name butus prostitutėms nuomojo sučiuptos gaujos konkurentai.

„Tie nusikaltimai tie nusikaltimai prieš tam tikrus asmenis nebuvo susiję, Tai buvo, sakykime, šios grupuotės atlikti nusikaltimai, siekiant įbauginti, pašalinti konkurentus“, – sako S. Gagas.

Per keliuose miestuose vykusias kratas antradienį buvo aptikta ir ginklų, padirbtų dokumentų,  pinigų ir net automobilis su mėlynos/raudonos spalvos švyturėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų