REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išpjauti moliūgui dantytą burną ir akis – nieko neįprasto, bet paversti šį didelį vaisių meno kūriniu – iššūkis, kurio ėmėsi menininkai Kalifornijoje. 

Išpjauti moliūgui dantytą burną ir akis – nieko neįprasto, bet paversti šį didelį vaisių meno kūriniu – iššūkis, kurio ėmėsi menininkai Kalifornijoje. 

REKLAMA

Ne grubūs pjūviai virtuviniu peiliu, o mažyčiai atsargūs įpjovimai raižymo peiliuku. Dar šiek tiek dažų ir moliūgas virsta tikru meno kūriniu. Helovinui ruošiasi menininkų dirbtuvės Kalifornijoje, JAV.

„Turime visko: monstrų iš filmų, animacijos, įžymybių ir pikčiurną katę – taigi praktiškai viską“, – sako Jennifer Errico.

Įmantriai išraižyti patys didžiausi 75 moliūgai, kai kurie jų sveria ir 45 kilogramus. Mažesni išpuošti kiek paprasčiau, bet bendrai jie visi sukuria nuostabų vaizdą botanikos sode Los Andželo pašonėje.

Vaikams Disnėjaus princesės ir komiksų personažai, suaugusiesiems – legendinių siaubo filmų scenos ir mirusių įžymybių atvaizdai.

REKLAMA
REKLAMA

„Man patiko ta dalis, kur jie pagerbė mirusius žmones. Jie atrodė autentiškai, tikroviškai.“

Skaičiuojama, kad Los Andželo pašonėje esančiame sode Helovino proga išpjaustyti 1000 moliūgų.

REKLAMA

Moliūgų planetariumas jau kitoje – rytinėje JAV pakrantėje, Niujorke. Čia esančiame sode 15 metų iš eilės amerikiečiai ir turistai kviečiami pasidžiaugti ne tik įmantriai išpjaustytais moliūgais, bet ir iš jų sukurtomis, įmantriai apšviestomis skulptūromis.

„Kaip matote, tai nėra tik paprasti moliūgai su trikampėmis akimis. Tai labai įmantrūs darbai, tarp jų ir veikianti karuselė, dinozaurai, Laisvės statula ir planetariumas“, – pasakoja parko atstovas Rob Schweitzer.

Iš viso Niujorko Hudsono slėnio parke dabar šviečia 7000 išpjaustytų moliūgų ir jie lankytojus džiugins iki lapkričio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

O kol amerikiečiai svaigsta dėl moliūgų – Meksikoje visai kitas vaizdas: čia svarbiausias Mirusiųjų dienos atributas – skeletai. Vienas Meksikos miesto rajonas praeivius stebina pro asfaltą į gyvųjų pasaulį besiveržiančiais skeletais milžinais.

Tiesa, ir tradicinių mažesnių, puošnių skeletų čia netrūksta. Mirusiųjų dieną meksikiečiai švenčia gyvybės tęstinumą, mirusiesiems palieka maisto, asmeninių daiktų ir nuotraukų, dega žvakeles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų