REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos zoologijos sode – ypatingas metas. Žvėrys švenčia heloviną. Žinoma, be jokių kaukių, o su mistiškais skanėstais. Jiems puotą rengia gyvūnų prižiūrėtojai. Moliūgus ne tik išpjaustinėja, bet ir juose ir slepia įvairaus pašaro ir skaniausios mėsos kąsnelių.

Lietuvos zoologijos sode – ypatingas metas. Žvėrys švenčia heloviną. Žinoma, be jokių kaukių, o su mistiškais skanėstais. Jiems puotą rengia gyvūnų prižiūrėtojai. Moliūgus ne tik išpjaustinėja, bet ir juose ir slepia įvairaus pašaro ir skaniausios mėsos kąsnelių.

REKLAMA

Keli rėžiai per moliūgą peiliu ir į atsivėrusią jo burną jau keliauja milžiniškas sultingas kaulas. Lietuvos zoologijos sodo prižiūrėtojai didžiules geltonas daržoves čia skaptuoja nuo ankstyvo ryto – ruošia išskirtinę helovino puotą gyvūnams.

Milžiniškas baisuoklis pilnas prifarširuotas mėsos ir erzinantis krauju pasruvusiu liežuviu skirtas liūtui Dango.

„Liūtams , leopardams – jautiena, arkliena tokia mėsa eina faktiškai – aišku, stengiesi, kad gražiau, kad įdomiau būtų“, – sako gyvūnų prižiūrėtojas Arūnas Pranaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Siaubūnas su vištos šlaunelėmis vietoje akių ir gardžiais mėsos bei paukštienos kąsneliais viduje – užduotis senjorei Molei. Plėšrūnai iš karto prie grobio nepuola, tačiau apsipratę su dėmesiu – sugalvoja kaip sudoroti vaišes

REKLAMA

„Slopina kažkiek, maišosi tas kvapas ir naujas daiktas. Vienas gyvūnas labai greitai susigaudo, o vienas liūtas neėmė mėsos, nes jam čia intriga kažkokia, viskas kitaip“, – teigia Plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskenė.

Išties šis gražuolis ir jo pilve pūpsantis gabalas liūto Guru visai nevilioja, nors vakar liūtams ir buvo iškrovos diena, tad prikimšti pilvą lyg ir būtų pats metas. Bet žvėrių karaliui helovino pokštai nė motais, kaip juokaujama, jis sotus meile – ir patelę štai gina net nuo operatoriaus

Snieginį leopardą Doką prižiūrėtojai dar bando ir apgauti – šalia mėsos žuvies prikiša, kurios šis neėda.

REKLAMA
REKLAMA

„Žuvytės nelabai dėl maisto, daugiau dėl kvapo. Tas kvapas permuš ir tą patį mėsos kvapą ir tą patį moliūgo kvapą, kad jam užburtas ratas gautųsi“, – pasakoja gyvūnų prižiūrėtojas Arūnas Pranaitis.

Bet helovino pokštas nepavyksta – Dokas tikras dovanų išpakavimo specialistas, viens du ir su gabalu mėsos dantyse jis jau šuoliuoja į viršutinę lentyną.

„Snieginis leopardas Dokas, jis labai greitai išpakuoja ir kalėdines Jos labai greitai susigaudo, kaip atidaryti, ką daryti- skiriasi ir kačių intelektai, jo tas mąstymas“, – kalbėjo A. Grebliauskenė.

Šią savaitę nuo pietų ir visi užsukusieji į zoologijos sodą galės gyvūnams išskaptuoti kuo baisesnį moliūgą ir dar visokių galvosūkių slepiant mastą jame pasiūlyti. O štai atnešusieji už galvą didesnį oranžinį gražuolį gaus ir 20 procentų nuolaidą bilietui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingas vaišes prižiūrėtojai paruošė išdidžiosioms lamoms – drąsiausioms šieno plaukais ir dantis iššiepęs helovino simbolis, o kitoms derliaus pabaigtuvių kraitė. Vos tik prižiūrėtojos įžengia į aptvarą- jas kaip mat apspinta visas pulkas puotauti pasiruošusių gražuolių. Akimirka kita ir jos jau pykstasi

Ir nors ant lamų vaišių stalo obuoliai, morkos salierai ir įvairiaspalvės akį traukiančios paprikos, šiomis, kaip sako prižiūrėtojai, lamų nepapirksi- jos kaip mat nustumiamos į šoną.

„Šventėse su gyvūnais mes negalime naudoti jokių indų, kurių negalima būtų suvalgyti. Ne tik patiekalai turi būti skanūs, bet ir indai turi būti valgomi“, – pasakoja gyvūnų prižiūrėtoja Daiva Onskulienė.

REKLAMA

Prifarširuotas gilių ir kombinuoto pašaro, dar šiek tiek padabintas į ožiukų kaimelį karučiu keliauja milžiniškas moliūgas.

„Ožkytės yra labai sumanios, jos turi stiprius ragus, kuriais gali suskaldyti tą moliūgą ir ištraukti tuos viduje skanėstus esančius. Kadangi jos ėda ir vidų tai tas minkštimas paliktas joms ėsti, tai jos su valgo iki žievių, palieka tik plonytes žeiveles“, – kalbėjo gyvūnų prižiūrėtoja Živilė Šerstabojevaitė.

Čia kyla milžiniškas sujudimas, užverda tikra kova, kas gi daugiau moliūgo minkštimo prikramsnos ir paslėptus pašarus pasieks – dėl kąsnio kaunamasi ragais ir kanopom.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų