REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ryte partrenktas iš filmavimo aikštelės vakar pabėgęs kengūriukas. Gyvūną per rytines spūstis parbloškęs vairuotojas nuvažiavo – žmonės sako, kad iš pat pradžių gyvūnas dar buvo gyvas.

Vilniuje ryte partrenktas iš filmavimo aikštelės vakar pabėgęs kengūriukas. Gyvūną per rytines spūstis parbloškęs vairuotojas nuvažiavo – žmonės sako, kad iš pat pradžių gyvūnas dar buvo gyvas.

REKLAMA

Liūdną vaizdą Pilaitės senajame kelyje antradienio rytą išvydo Kelių policijos pareigūnai. Šalikelėje guli nebegyvas kengūriukas, vakar ištrūkęs į mišką per filmavimą. Kengūrą Pilaitės pakraštyje matė liudininkai, dar vakar buvo bandoma ją sugauti. Visgi šaltą naktį Australijos gyventojas praleido jam svetimame lietuviškame miške. Įvykio vietoje pasirodė ir aplinkosaugininkai:

„Tiesiog mes irgi gavom iš Bendrojo pagalbos centro pranešimą, kad numuštas  gyvūnas, šiuo atveju kengūra, kaip patys supratome, buvo kažkoks filmavimas  Pilaitėje ir tas kengūriukas pabėgo. Ko pasekoje, matom, tas kengūriukas nežinojo, kur dėtis ir pakliuvo  į auto įvykį.“

Kol kas net neaišku, koks automobilis parbloškė gyvūną, Spėliojama, kad vairuotojas galėjo ir nepajusti kažką kliudęs, todėl nuvažiavo. Tačiau realiau, kad nežinomas vairuotojas matė, jog partrenkė egzotinį gyvūną, ir vis tiek nuvažiavo – ar dėl to, kad skubėjo, ar išsigandęs nemalonumų.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinką mieste prižiūrinčios bendrovės darbuotojai atvažiavo tvarkyti nukritusių lapų. Moteris sako, kad ir jiems kartais tenka pasirūpinti žuvusiais gyvūnais. Neseniai netoliese buvo suvažinėtos dvi stirnos:

REKLAMA

„Ir viena buvo didesnė, kita buvo mažesnė Pilaitės prospekte, du kartus buvo.“

Parblokštą kengūrą pamatė liudininkai. Anot jų, žinduolis kurį laiką buvo gyvas. Tačiau labai greitai nelaimėlė nugaišo – policija ją rado nebegyvą.

Žvėrelis pabėgo Pilaitės pakraštyje filmuojant trumpametražį filmą vaikams. Vilniaus kino biuras skelbia, kad pabėgusio kengūriuko gausios savanorių pajėgos ieškojo iki pat vidurnakčio net su specialia naktinio matymo įranga. Neradus jokių pėdsakų, paieškos nutrūko. Gyvūno savininkas sako, kad šiandien buvo ruošiamasi jas pratęsti.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo surastas ir šuo pėdsekys. Norėjome jau išvažiuoti ir paskambino policija, kad partrenktas. Mes jį turėjom apie metus laiko – jis buvo dar dvejų metų. Jei gyvūnas nebūtų išbėgęs automobiliui po ratais, jį  greičiausiai būtų pavykę sučiupti. Kengūrai rudeninė vėsa nėra labai baisi. Tai aš įsivaizduoju, jis iki gruodžio mėnesio galėjo būt. Mes tikėjome, kad jį pagausime. Buvom pasiruošę ir naktinio matymo akinius, buvom nusiteikę visai dienai paieškai, nes fiziškai jis iš tos vietos nebūtų išėjęs, Jis per kelią bijojo eit, tai jis tam miškelyje būtų sėdėjęs ir vaikščiojęs, mes tikėjome, kad šiandien jį rasim su šuniu pėdsekiu.“, – sako gyvūno savininkas Algirdas Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo ir pabėgimo aplinkybės: gyvūnas paspruko paties savininko akivaizdoje.

„Pervežėm mes jį į naują voljerą, jis buvo išsigandęs, neįvertinom jo jėgos, tiesiog jis trenkėsi ir išbėgo, trenkėsi į voljerą, išlūžo ir išbėgo“, – pridūrė A. Vasiliauskas.

Savininkas sako, kad dėl prarasto augintinio nieko nekaltins ir kengūriuką partrenkusio vairuotojo neieškos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų