REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalas Vilniuje – vaikų ligoninėje atsidūrė vienuolikos mėnesių berniukas, kaip įtariama apsinuodijęs narkotikais.

Skandalas Vilniuje – vaikų ligoninėje atsidūrė vienuolikos mėnesių berniukas, kaip įtariama apsinuodijęs narkotikais.

REKLAMA

Į medikų rankas kūdikis pakliuvo komos būsenos. Tėvai socialiniams darbuotojas dievagojasi namie nelaikę narkotinių medžiagų, tačiau pasak jų, metadono mažylis galėjo rasti bendrabučio, kuriame gyvena, koridoriuje.

Koridoriuose mėtosi narkotikai

Bendrabučio gyventojai nesistebi, narkotikai koridoriuose – kasdienybė. Kol bus aiškinamasi kas nutiko, berniuką vaiko teisių specialistai nori laikinai apgyvendinti ligoninėje.

Santaros vaikų ligoninę vienuolikos mėnesių berniukas pakliuvo jau komos būsenos. Netrukus, kaip sako vaikų ligoninės Intensyvios terapijos gydytoja, paaiškėjo, mažylis galėjo apsinuodyti narkotikais. Preliminariai – metadonu.

Gydytoja Edita Poluziorovienė sako kol kas neturinti atsakymo, kokia konkrečia medžiaga vaikas apsinuodijo.

„Kol kas neturiu atsakymo, preliminariai tik yra, kad tai opioidinė medžiaga. Opioidas pas mus dažniausiai paplitęs heroinas, o čia tikriausiai yra sintetinis dalykas. Metadonas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai centrinę nervų sistemą veikiantis preparatas. Kuris veikia slopinančiai, kartu su euforija. Centrinę nervų sistemą labai stipriai veikiantis.“

Būklė vidutinė

Įtariama, kad narkotikus berniukas nurijo. Komoje vaikas išbuvo beveik dvyliką valandų. Ryte, būklei pagerėjus, medikai iš reanimacijos jį perkėlė į kitą skyrių.

REKLAMA

Vaikų ligų gydytojas Arūnas Malikėnas papasakojo plačiau apie vaiko būklę: „Būklė, sakyčiau, dabar yra vidutinė.

Pagerėjusi. Aš jo nemačiau vakar, bet būklė pagerėjusi. Stabili būklė yra.

Greičiausiai nebus jokių liekamųjų reiškinių, bet mes planiškai turėsim patikrinti sistemas, ar gali būti kas pakenkta. Šiaip gali būti kepenys, inkstai kur skiriasi viskas… ir gal kokia neurologinė situacija. Ir dar, kaip sutvarkys tuos visus popierinius reikalus vaiko teisių apsaugos tarnyba. Jis liko pas mus kaip ir apgyvendintas, kol bus išaiškintos visos aplinkybės."

REKLAMA
REKLAMA

Šeima tvarkinga 

Socialinis darbuotojas Mačius Čepelionis žurnalistams pasakojo, kad berniukas buvo vangus: „Pamatė pirmadienį vakare ir iškvietė greitąją pagalbą. Jis sunkiai prižadinamas buvo, vangus.

Nelaimė įvyko Naujininkuose esančiame bendrabutyje. Kaimynai, nenorintys rodyti veido, šeimą giria, sako be vienuolikos mėnesių kūdikio čia auga dar vienas vaikas, ir niekada jokių bėdų esą nėra buvę.

Šeima tvarkinga. O štai narkotikų, čia esą rasti galima bet kur. Bendrabučio gyventojų tokia mažylio tėvų versija nestebina, dažnas čia mato švirkštus ar adatas.

Kaimynė atvira: „Tokie dalykai nenustebintų. Nes mes dėl šunų bijom, nes mėtosi švirkštai ir adatos.“

Kokių veiksmų imsis policija, kol kas neaišku. Pareigūnai laukia oficialių išvadų iš ligoninės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų