REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juozapas Budrikis – vienas iš dviejų profesionalų Lietuvos golfe. Dar būdamas keturiolikos Juozapas pirmą kartą paėmė golfo lazdą į rankas, o tai ganėtinai vėlus amžius šiame sporte. Visgi vilnietis tobulėjo taip sparčiai, kad vos per kelis metus spėjo nurungti dešimtmečius Lietuvoje golfu užsiiminėjusius vyrus.

Juozapas Budrikis – vienas iš dviejų profesionalų Lietuvos golfe. Dar būdamas keturiolikos Juozapas pirmą kartą paėmė golfo lazdą į rankas, o tai ganėtinai vėlus amžius šiame sporte. Visgi vilnietis tobulėjo taip sparčiai, kad vos per kelis metus spėjo nurungti dešimtmečius Lietuvoje golfu užsiiminėjusius vyrus.

REKLAMA

Portalui tv3.lt išskirtinį interviu davęs 25-erių Lietuvos golfo čempionas neslepia – aikštyne jis gali praleisti ištisą parą.

„Geriausiai iš vaikystės įsiminė tai, kad po ilgų treniruočių, atvykus tėvams parsivežti manęs namo užmigdavau iš nuovargio dar net neišvažiavus iš golfo aikštyno. Kai susipažinau su golfu, golfo laukuose leisdavau laiką nuo ankstyvo ryto iki saulėlydžio. Namuose prie kompiuterio, atrodo, peržiūrėjau visą įmanomą golfo medžiagą ir nuvykęs į laukus bandydavau tai atkartoti“, – teigia perfekcionistu save vadinantis profesionalus sportininkas.

Golfo aikštyne Juozapą motyvuoja ne tik pinigai, bet ir galimybė nuolat save tobulinti įvairiose sferose. Užteko vos dviejų metų, kol darbštus vaikinas kosminiu greičiu įsiveržė į Lietuvos golfo elitą, o šiandien jis yra vienintelis profesionalus golfo žaidėjas Baltijos šalyse, kurį remia didžiausias pasaulyje sportinių prekių gamintojas „Nike“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visada treniruotėse išsikeltas užduotis atlikdavau, kol pasiekdavau užsibrėžtus rezultatus, o kartais tai reikalaudavo itin daug lauko. Visada žinojau, kad golfo kelias ilgas, todėl negalvodavau apie varžovų pasiekiamus rezultatus, o siekiau tik kaskart įgyvendinti savo uždavinius ir nuolat juos sunkinti. Taip treniruojuos ir iki šių dienų“, – pirmąsias dienas šiame sporte prisimena Juozapas.

REKLAMA

Vienuolika metų golfą propaguojančiam jaunuoliui šiandien Lietuvoje norėtų įkasti kiekvienas, o golfo aikštyne jam nuolat tenka priimti tiek jaunesnių kolegų iššūkius, tiek išklausyti patyrusių golfo žaidėjų pamokas. Visgi, jis pagarbiai atsiliepia apie kiekvieną ant vejos sutinkamą varžovą.

„Turbūt kiekvieną kartą atvykus į golfo klubą vyksta įvairus varžymąsis tarpusavyje. Dažniausiai jaunesni žaidėjai bando varžytis su manimi ir siekia taip išsimėginti savo lygį. Stengiuosi padaryti sau sudėtingesnę užduotį, negu jiems, tokiu būdu sulygindamas jėgas ir tikrai esu nekartą buvęs pralaimėjęs įvairiuose mini žaidimuose, tikrai nesu visose sferose geriausias. Tačiau golfas susideda iš labai daug dalių. Varžomės kiekvieną kartą susitikę, nuolat bendraujame socialiniuose tinkluose ir bandau padėti jaunimui mane aplenkti“, – pasakoja geriausias Lietuvos golfo žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalaus sportininko kelią pasirinkęs vaikinas šiandien tam skirią didžiąją dalį savo laisvalaikio. Jis neslepia, kad sunkių akimirkų, kada norėjo mesti golfo lazdą į šalį jo karjeroje netrūko.

„Sunkių dienų golfe tikrai buvo daug. Kadangi kartais yra tikra kova su savimi, kai reikia vykti į treniruotes, kai už lango šaltas oras, kai lietus, kai stiprus vėjas. Kartais atrodo, kad labai sudėtinga įveikti save, bet įveikus save jautiesi geriau, – mintimis dalijosi Lietuvos golfo čempionas. – Manau kiekvienam sportininkui būna akimirkų, kai norisi viską mesti ir keisti gyvenime kryptį, keisti veiklą. Tačiau palaikymas iš draugų ir artimųjų, palaikymas iš kitų golfo žaidėjų neleidžia atsisakyti šio sporto ir suteikia papildomos motyvacijos judėti toliau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alinančios treniruotės už Vilniaus veikliam vaikinui nesutrukdė kartu baigti mechanikos inžinerijos mokslų Vilniaus Gedimino technikos universitete. O šiandien jis jau trečius metus eina marketingo vadovo pareigas vienoje Vilniaus įmonėje. Gerai apmokamas darbas leidžia Juozapui dalyvauti įvairiuose golfo turnyruose visame pasaulyje, o ten laimėti pinigai padeda jam susigrąžinti investuotas lėšas. Šiandien didžiausias laimėjimas, kurį iki šiol vilniečiui pavyko laimėti vieno turnyro metu – 900 eurų, o iš viso jis jau yra laimėjęs daugiau nei 3000 eurų.

Šiuo metu J. Budrikis ruošiasi bene svarbiausiam turnyrui savo gyvenime. Jordanijoje spalio mėnesį vyksiančio turnyro prizinį fondą sudarys net 100 tūkstančių eurų, o jo nugalėtojui atiteks 18-os tūkstančių eurų laimėjimas. Visgi bene didžiausia lietuvio svajonė – vieną dieną atstovauti savo šalį olimpinėse žaidynėse.

Tv3.lt pokalbį su J. Budrikiu žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų