Tikėtina, jog netrukus Paryžiaus bei jo apylinkių gyventojai pradės valgyti ir Lietuvoje išaugintą mėsą.
Po sėkmingo susitikimo su Paryžiaus pietuose įsikūrusio milžiniško didmenininkų turgaus "Rungis" prekybininkais įmonės Krekenavos agrofirma, "Biovela" ir "Arvi kalakutai" į Prancūziją planuoja artimiausiu metu siųsti bandomąsias siuntas, rašo "Lietuvos rytas".
"Prancūzai nelabai žino, kur yra ta Lietuva, bet susidomėjimas mūsų produkcija buvo tikrai milžiniškas. Vos ne už rankų kiekvienas į savo pusę tempė", - po apsilankymo 18 milijonų vartotojų aptarnaujančiame, visais maisto produktais prekiaujančiame turguje "Rungis" džiaugėsi lietuviai.
Lietuviška produkcija "Rungis" didmenininkus pirmiausia domina savo kaina. Galvijų mėsa Lietuvoje yra gerokai pigesnė nei Prancūzijoje. Paryžiuje jautienos filė kilogramas kainuoja apie 100 litų.
Krekenavos agrofirmos eksporto vadybininkas Sergejus Pustoškinas mano, kad pagal prancūzų kokybės reikalavimus kas savaitę į Paryžių jie galėtų išsiųsti ne daugiau kaip du 20 tonų sunkvežimius.