REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog jo šalyje galėtų būtų sukurtas Dubajaus tarptautinio finansų centro analogas.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog jo šalyje galėtų būtų sukurtas Dubajaus tarptautinio finansų centro analogas.

REKLAMA

„Manau, kad esate susipažinę su mūsų svajonėmis: Baltarusijoje sukurti kažką panašaus į jūsų centrą. Ir aš būsiu labai dėkingas jums, jei tęsite savo labdaros veiklą Baltarusijoje, remsite šį projektą ir konsultuosite mus dėl jo“, – kalbėjo A. Lukašenka per susitikimą su Dubajaus tarptautinio finansų centro vadovais ketvirtadienį Minske.

„Žinau, kad jūsų centras yra labai suinteresuotas bendradarbiavimu informacijos technologijų srityje, daug dėmesio skiria skaitmeninei ekonomikai. Mes tuo taip pat rimtai užsiimame. Manau, jei rastume bendrą interesą, toks bendradarbiavimas būtų naudingas skaitmeninių technologijų plėtrai. Jei manote, kad Baltarusija yra patyrusi aukštųjų technologijų srityje, esame jūsų paslaugoms, esame pasirengę dirbti kartu“, – A. Lukašenką cituoja jo spaudos tarnyba.

Savo ruožtu Dubajaus tarptautinio finansų centro valdytojas Essa Abdulfattah Kazimas per šį susitikimą pareiškė, kad ir Dubajaus vyriausybė, ir pats centras įsipareigoja remti tokį projektą Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusių metų vasarą gavę pirmuosius su tuo susijusius dokumentus, nusprendėme puoselėti bendradarbiavimą šioje srityje. Nemanau, kad tai – tik svajonė. Tai yra kažkas, ką mes labai greitai įgyvendinsime. Atvykome pasidalinti patirtimi, ypač dėl finansų centro kūrimo ir vystymo. Esame visiškai pasirengę prisidėti prie abiejų valstybių santykių plėtojimo, ypač informacijos technologijų srityje, – sakė Dubajaus tarptautinio finansų centro valdytojas.

Baltarusijos vyriausybė tikisi su Dubajaus tarptautiniu finansų centru pasirašyti memorandumą dėl bendradarbiavimo vystant tokio centro Baltarusijoje projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų