REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant vienai didžiausių metų švenčių, Velykoms, bankai informuoja, kaip vyks pavedimai artimiausią savaitę. Svarbu atminti tai, kad penktadienis, balandžio 19 d., kai kuriose šalyse yra nedarbo diena, o tai paveiks ir pinigų pervedimus Lietuvoje.

Artėjant vienai didžiausių metų švenčių, Velykoms, bankai informuoja, kaip vyks pavedimai artimiausią savaitę. Svarbu atminti tai, kad penktadienis, balandžio 19 d., kai kuriose šalyse yra nedarbo diena, o tai paveiks ir pinigų pervedimus Lietuvoje.

REKLAMA

Kaip bus vykdomos finansinės paslaugos „Luminor“, SEB, „Swedbank“, „Citadele”, „Šiaulių banko“, „Medicinos banko“ padaliniuose, tv3.lt papasakojo Lietuvos bankų asociacijos komunikacijos vadovė Valerija Lebedeva. Ji primena, kad šventiniu Velykų laikotarpiu finansinės operacijos bus vykdomos tik tarp to paties banko vartotojų sąskaitų.

„Per šv. Velykas mokėjimai tarp bankų nebus vykdomi. Daugelyje Europos šalių ne darbo diena yra ir Didysis penktadienis. Tad prašome gyventojų atkreipti dėmesį, kad mokėjimai eurais į kitus Lietuvoje ir SEPA (Bendra mokėjimų eurais erdvė – aut. past.) erdvės valstybėse registruotus bankus, pateikti 2019 m. balandžio 18 d. po 16 val., bus vykdomi kitą artimiausia visų bankų darbo dieną – balandžio 23 d.  Pervedus pinigų į to paties banko kliento sąskaitą, jie įskaitomi iš karto. Momentiniai mokėjimai jau veikia ir tarp „Swedbank“ bei SEB banko sąskaitų“, – sako V. Lebedeva.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, pašnekovė pastebi, kad įprasti mokėjimai, susiję su pinigų atsiskaitymu ir internetine bei išmaniąja erdve, veiks ir toliau.

„Atsiskaityti mokėjimo kortelėmis prekybos vietose bus galima kaip įprasta, gyventojai taip pat galės išsigryninti pinigų bankomatuose, naudotis internetine bankininkyste ir išmaniosiomis kredito įstaigų programėlėmis”, – priduria V. Lebedeva.

REKLAMA

Keičiasi bankų padalinių darbo laikas

„Swedbank“ banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius teigia, kad prieššventinę balandžio 20 d. viena valanda trumpiau dirbs Vilniaus „Panoramos“, Šiaulių Universiteto ir „Panevėžio Aukštaitijos“ klientų aptarnavimo centrai.

Be kita ko, „Swedbank“ klientų aptarnavimo padaliniai balandžio 21 d., pirmąją šv. Velykų dieną, nedirbs visoje Lietuvoje, o balandžio 22 d., pirmadienį, nuo 10–19 val. veiks tik vienas padalinys Kauno prekybos centre „Mega“.

SEB bankas informuoja, kad balandžio 21 d., sekmadienį, „Akropolio“ ir „Panoramos“ skyriai nedirbs.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją Velykų dieną, balandžio 22 d., didžioji dalis SEB skyrių taip pat neteiks aptarnavimo paslaugų, išskyrus „Akropolio“ ir „Panoramos“ padalinius Vilniuje, kurie veiks nuo 10 val. iki 16 val. Be kita ko, įprastu laiku dirbs SEB banko skyrius Kauno „Megoje“.

„Luminor“ banko komunikacijos vadovė Giedrė Bielskytė informuoja, kad banko skyrių laikas per Velykas tikrai keisis: „Skyrių darbo laikas tikrai trumpės, tačiau klientams rekomenduojame konkretaus skyriaus darbo laiko ieškoti mūsų internetiniame puslapyje."

Lietuvoje veikiančio „Šiaulių banko“ rinkodaros ir komunikacijos departamento projektų vadovė Ieva Orantė tv3.lt portalui teigė, kad banko aptarnavimo skyriai, kurie nėra prekybos centruose, balandžio 22 d. nedirbs, o likusieji, esantys parduotuvėse, savo veiklą vykdys pagal tokį laiką, kurį nustatys prekybos centrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Citadele“ banko korporatyvinės komunikacijos departamento direktorė Rasa Petruškevičiūtė sako, kad klientai, kurie naudojasi „Citadele“ banko paslaugomis, Vilniaus ir Šiaulių prekybos centruose „Akropolis“ pirmąją Velykų dieną, balandžio 21 d., sekmadienį, negalės naudotis banko skyriaus paslaugomis, o antrąją šv. Velykų dieną, balandžio 22 d., aptarnavimo skyriai dirbs valanda trumpiau – Vilniuje nuo 10 val. iki 21 val., Šiauliuose nuo 10 val. iki 20 val., kiti „Citadele“ banko skyriai balandžio 20–22 d. nedirbs.

Didžioji dalis „Medicinos banko“ padalinių Lietuvoje balandžio 21 d., pirmąją Velykų dieną, taip pat nedirbs, išskyrus pasienio kontrolės punktuose ir oro uostose veikiančius klientų aptarnavimo poskyrius. Balandžio 22 d. Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolyje“ veikiantys „Medicinos banko“ skyriai dirbs nuo 10 val. iki 20 val., Vilniuje nuo 10 val. iki 22 val., o Kaune – nuo 10 val. iki 21 val.

Straipsnio autorius – Lukas Dulskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų