REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Vos už keletą valandų prabangą lietuviai moka šimtus eurų (nuotr. Turto savininkų)

Nekilnojamo turto nuomos rinkoje tam tikra dalis žaidėjų žaidžia pagal neįprastas taisykles. Taip būtų galima apibūdinti tuos nuomotojos, kurie pasirinko trumpalaikės nuomos strategiją.

45

Nekilnojamo turto nuomos rinkoje tam tikra dalis žaidėjų žaidžia pagal neįprastas taisykles. Taip būtų galima apibūdinti tuos nuomotojos, kurie pasirinko trumpalaikės nuomos strategiją.

REKLAMA

Lyginant ilgalaikės ir trumpalaikės nuomos niuansus – akivaizdžiai išsiskiria kainos aspektas. Kitaip ir būti negali, kai tam tikrais atvejais vos už kelias valandas sumokėsite tiek, kiek sumokėtume už mėnesį ilgalaikės nuomos atveju.

Apie trumpalaikės nuomos privalumus ir trūkumus naujienų portalui tv3.lt plačiau papasakojo patys nuomotojai.

Didesnis uždarbis

Butą Vilniaus centre trumpam laikui nuomojantis Aleksandras Zagorskis pabrėžė, kad neabejotinas tokios strategijos privalumas – galimybė daugiau užsidirbti:

„Su trumpalaike nuoma gali pritraukti daugiau klientų, taip galima gauti daugiau pajamų (nei ilgalaikės nuomos atveju – aut. past.). Tiesa, tuo privalumai iš esmės ir baigiasi bei prasideda trūkumai.

REKLAMA
REKLAMA

Minusų trumpalaikės nuomos atveju yra žymiai daugiau nei įprastu atveju. Trumpalaikės nuomos atveju turi skirti daugiau laiko ir finansų buto priežiūrai. Reikia daugiau darbuotojų, kurie tvarkytų kambarius.“

REKLAMA

Šio Vilniaus centre esančio buto kaina už 3 valandas siekia 45 eurus (už savaitę tektų pakloti 387 eurus, o už mėnesį – net 1456 eurus). Nepaisant tokių įkainių, anot tv3.lt pašnekovų, klientų tikrai netrūksta.

„Daugiausia nuomojasi poros, kurios nori praleisti laiką ypatingoje aplinkoje. Klientai kartais mūsų paprašo nubarstyti lovą rožių žiedlapiais, į butą pristatyti šampano. Teikiame ir tokias paslaugas.

Kartais atvyksta svečių iš užsienio. Tenka priimti daug lietuvių emigrantų, kurie trumpam sugrįžta pasisvečiuoti. Apie 60 proc. klientų yra iš Lietuvos, o likę 40 proc. sudaro užsieniečiai“, – pasakojo A. Zagorskis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, šis butas nėra skirtas ilgalaikei nuomai: „Per trejus metus ilgiausias nuomos laikotarpis buvo dvi savaitės. Iš esmės butas ir pritaikytas tik trumpalaikiam poilsiui. Jame yra didelė sūkurinė vonia. Būtent dėl jos ir kaina didesnė.“

Rengiamos fotosesijos

Vilniuje esančiame Užupio rajone trumpam laikui nuomojami prabangūs apartamentai. Skelbime nurodoma, kad už tris valandas teks sumokėti 200 eurų (už savaitę – 788 eurus, o už mėnesį – 3045 eurus).

Kaip pasakojo šiuos apartamentus nuomojanti Kristina Puškovaitė, šis NT objektas yra itin pamėgtas dėl fotosesijų bei filmavimų:

„Šių apartamentų trumpalaikės nuomos kaina yra lanksti. Kelioms valandoms jis gali kainuoti ir 90 eurų. Kaina priklauso nuo sezono. Šiuose apartamentuose dažnai vyksta privačios arba komercinės fotosesijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos apartamentus reklamoms filmuoti renkasi tiek Lietuvos, tiek užsienio šalių kompanijos. Itin dažnai sulaukiame svečių iš Skandinavijos šalių, JAV, Australijos. Užsieniečius itin vilioja išskirtinis interjeras.“

Anot K. Puškovaitės, sulaukiama ir romantiškų užsakymų. Apartamentuose, ypač vasarą, dažnai vyksta vestuvių fotosesijos.

„Didžiausias trumpalaikės nuomos privalumas yra tas, kad tokie butai iš esmės yra geriau prižiūrimi. Jie yra valomi kas dvi tris dienas. Taip pat galima realiu laiku matyti nusidėvėjimą. Priešingai nei ilgalaikės nuomos atveju.

Taip pat komunaliniai mokesčiai yra mažesni, nes trumpam įsikūrę žmonės įprastai eina pažinti miesto, todėl nepraleidžia daug laiko bute. Kartais ateini klientui išvykus ir atrodo, kad net nemiegojo tam bute žmonės. Viskas paliekama labai tvarkingai“, – pabrėžė K. Puškovaitė.

REKLAMA

Anot tv3.lt pašnekovės, prie trumpalaikės nuomos trūkumų galima būtų paminėti sparčiai augančią konkurenciją: „Bent jau Vilniuje konkurencija stipriai padidėjusi. Todėl tenka mažinti nuomos kainas. Kažkurio buto atveju net susiklostė tokia situacija, jog iš ilgalaikės nuomos būtų pavykę uždirbti daugiau nei nuomojant būstą trumpam laikui.“

Apie klientų kultūrą K. Puškovaitė galėjo pasakyti tik pačius geriausius žodžius: „Šia veikla užsiimu trejus metus. Per visą šį laiką nėra pasitaikę didesnių nesusipratimų. Kažkada, regis, buvo kilusios muštynės, bet kaltininkai vėliau padengė visus padarytus nuostolius.

Iš esmės dėl smulkių nuostolių, tokių, kaip sudaužyta stiklinė ar taurė nekreipiame didelio dėmesio. Tik jei yra padaromi didesni nuostoliai, tada klientų prašome juos atlyginti. Galiu pasakyti, kad dar nepasitaikė atvejo, kai klientas būtų pabėgęs ir nesumokėjęs už padarytus nuostolius.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų