REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mada kavinėse ir restoranuose vaišinti senjorus nemokama kava plinta po visą Lietuvą. Sostinės ir Klaipėdos gražiu pavyzdžiu seka Gargždai. Trys kavinės kartą per mėnesį senjorus vaišins kava, kvies bendrauti ir drąsiau praverti duris, kurias įprastai varsto jaunimas.

Mada kavinėse ir restoranuose vaišinti senjorus nemokama kava plinta po visą Lietuvą. Sostinės ir Klaipėdos gražiu pavyzdžiu seka Gargždai. Trys kavinės kartą per mėnesį senjorus vaišins kava, kvies bendrauti ir drąsiau praverti duris, kurias įprastai varsto jaunimas.

REKLAMA

Gargždiškės Jovita ir Angelė skanauja kavą, šįkart – nemokamą, mat Gargžduose gražią akciją nemokamai senjorus vaišinti kava pradėjo net trys kavinės.

„Esu skaičius, kad kitur būna, per televizorių žiūrėjusi ir patiko, pagalvodavau, ir Gargžduose galėtų būt, ir išsipildė mintys mano“, – sako Jovita.

„Mūsų pramoga, ane, Jovita, turim į savaitę nors po vieną kartą ateit, ar į saldumynus, ar ten knygyne, ne tik kavą, bet pabendrauti man patinka“, – pažymi Angelė.

Akcijos sumanytoja – senjorus į savo desertų namus pakvietusi 25-erių gargždiškė Ieva Jonušaitė, sako pavyzdį ėmusi iš sostinės ir uostamiesčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Daug kas klausia, ar nebankrutuosiu, nes kaip tokią akciją galima daryti, čia ar nebankrutuosiu, ar čia tikrai man viskas įmanoma šitaip, o šiaip reakcijos nuostabios, nes išeidami jie labai labai dėkojo, kad yra tokia galimybė, aš galvoju, kad ne kiekvienas senjoras sau gali leisti atsigerti kavos kavinėje“, – teigia I. Jonušaitė.

REKLAMA

Jauna verslininkė prie akcijos prisijungti pakvietė ir dar dvi šviežiai Gargžduose įsikūrusias kavines. Po penkiolikos metų emigracijos Airijoje, savo užkandžių bistro atidariusi Asta nedvejojo.

„Norisi būti miestelio dalimi, norisi bendrystės, bendradarbiauti, tiesiog tai yra smagu, porą valandų per mėnesį“, – sako kitos Gargždų kavinės savininkė Asta Marcinkeviča.

Astai antrina ir kita jau buvusi emigrantė – dešimtmetį Didžioje Britanijoje gyvenusi Ieva Racevičiūtė. Moteris sako, kad užsienyje senjorai kavinėse – kasdienis vaizdas, pas mus, ypač mažuose miestuose, – retenybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartiniam senjorui tiesiog nėra įprasta tiesiog išeiti, atsisėsti, atsigerti kavos, pabendrauti, galbūt ne tiek į tą kainą, bet labiau į tą procesą, į tą procesą, į tą pabuvimą su savimi, pasimėgavimą aplinka“, – pažymi I. Racevičiūtė.

Senjorai sako, kad jiems vien išeiti iš namų – jau pramoga, tačiau kad būtų dar ir įdomu bei naudinga, prie akcijos savo pasakojimais prisijungė gargždiškė gidė.

„Mokėmės, kaip reikia tarti, ar „ekspresas“, ar „espresas“, ar „latė“, aš nežinau, kas čia per žodis, ar „cafe late“, taigi tai labai labai sudomino, ir turbūt plikomos kavos gers mažiau“, – pastebi gidė Monika Vasylienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kavos puodelį kavinėje ne visi senjorai įperka, tačiau dar dažniau – nedrįsta užsukti, nes kavinėse įprastai lankosi jaunimas ir darbingo amžiaus publika. Tad tikimasi, kad akcija bent paskatins drąsiau praverti duris.

„Geras požiūris į žmogų, į tą pensininką, kuris galbūt niekur neišeina, tai jam tuo pačiu yra ir bendrystė su savo amžiaus žmonėmis“, – įsitikinusi gargždiškė Jūra.

Per pirmą akcijos dieną iniciatorė net pritrūko puodelių – pavaišino 30 senjorų.

„Minuso tikrai nesigaus, nes paskelbus šitą akciją atsirado labai daug pavienių žmonių, kurie atėję palikdavo pinigėlių, kad senjorai gautų desertą prie kavos, tai tikrai mes išdalinom šiandien lygiai tiek pat, kiek kavos, išdalinom „makarūnsų“, kiekvienas gavo senjoras gavo kavos puodelį ir „makarūnsą“ ir „makarūnsai“ yra ne mano nuopelnas, o gargždiečių, žmonių, kurie paaukojo pinigėlių“, – sako I. Jonušaitė.

Kavinės gargždiškius senjorus nemokamai pasivaišinti kava kviečia kartą per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų