REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Siūlomi išskirtiniai, bet retam įperkami baldai: lietuviai baksnoja į kainą (nuotr. Turto savininkų)

Įvairių daiktų pardavimo portaluose savo rinkos dalį atsiriekia ir baldus parduodantys žmonės. Didžioji dalis tokių skelbimų yra standartiniai, tačiau šįkart peržvelgėme būtent tuos, kuriuose yra siūlomi išskirtiniai po kelis tūkstančius eurų kainuojantys baldai.

25

Įvairių daiktų pardavimo portaluose savo rinkos dalį atsiriekia ir baldus parduodantys žmonės. Didžioji dalis tokių skelbimų yra standartiniai, tačiau šįkart peržvelgėme būtent tuos, kuriuose yra siūlomi išskirtiniai po kelis tūkstančius eurų kainuojantys baldai.

REKLAMA

Ar lengva parduoti stalą su 12 kėdžių už 6 tūkst. eurų? Arba itališką valgomojo komplektą už beveik 9 tūkst. eurų? Paklausėme šių daiktų savininkų, kurie atskleidė daugiau niuansų, susijusių su išskirtinių baldų pardavimu ir pirkėjų noru derėtis iki nukritimo.

Bet prieš tai siūlome pasižiūrėti, kokie pasiūlymai yra pateikiami lietuviams (galerijose esančių baldų ir jų komplektų kaina svyruoja nuo 6 iki 9 tūkst. eurų – aut. past.):

Visiems rūpi kaina

Iš Varėnos kilęs Rolandas jau pusmetį bando parduoti prabangų itališką valgomojo komplektą. Už jį vyras prašo 8750 eurų, bet kol kas, kaip teigia pats, rimto pirkėjo surasti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie baldai yra atvežti iš Italijos. Juos gamino nuo 1960-ųjų veikiančioje bendrovėje. Baldai yra vienetiniai, gryno medžio, rankų darbo. Paimi baldą ir jauti, kad jį paėmei. Jie labai sunkūs, jauti, kad turi baldą. Italijoje jie buvo pirkti už 22 tūkst. eurų, pats mačiau sąskaitą faktūrą“, – pasakojo varėniškis.

REKLAMA

Bet už kone trigubai mažesnę kainą Lietuvoje parduoti šio komplekto nepavyksta dėl vienos priežasties: „Visiems rūpi kaina. Žmonės nori, kuo pigiau. Kartais atrodo, kad baldus turi už dyką atiduoti. Per pusmetį sulaukiau įvairių skambučių.

Norėjo už 5 tūkst. eurų nupirkti. Sakė, kad gali iškart atvažiuoti ir pasiimti. Bet nesutikau tiek daug nuleisti. Parduodami kokybiški baldai, todėl ir jų kaina – atitinkama. Tad palauksiu to pirkėjo, kuris tikrai norės įsigyti šiuos baldus.“

Iš Varėnos kilęs vyras pridūrė, kad pirkėją tokiems išskirtiniams baldams nelengva surasti ne tik dėl kainos: „Tokie baldai skirti prabangiam namų interjerui. Taip pat namuose turi būti daug erdvės. Mes patys pirkome šiuos baldus sau, bet pabaigus statybos darbus, šiam valgomojo komplektui tiesiog nebeliko vietos.“

REKLAMA
REKLAMA

Siūlys užsieniečiams

Rankų darbo stalą ir 12 kėdžių už 6 tūkst. eurų parduodanti vilnietė Edita teigė, kad kol kas pirkėjo praktiškai nenaudotiems baldams jau ieškoma apie metus.

„Šie baldai atvyko iš Italijos. Įsirenginėjome namą, norėjome kokybiškų, gražių baldų. Pagal specialų užsakymą jie buvo gaminami apie 8 mėnesius. Bet per tą laiką pasikeitė įrengiamo namo vidaus išplanavimas.

Nutiko taip, kad nauji baldai nebetiko prie mūsų namų interjero. O iš Italijos juos užsisakėme, nes Lietuvoje buvo tragiškas baldų pasirinkimas. Šių baldų gamybai buvo naudojamos aukščiausios rūšies medžiagos“, – akcentavo tv3.lt pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnietė pridūrė, kad baldus pirko 2014 metais ir tuomet už juos sumokėjo apie 60 tūkst. litų (apie 17 tūkst. eurų). Nors dabar yra prašoma kone triskart mažiau, tačiau pirkėjo Lietuvoje surasti taip ir nepavyksta.

„Per metus mūsų siūlomais baldais domėjosi keli žmonės, bet jiems pasirodė per didelė kaina. Jie teigė, kad pirkdami gamyklose „štampuotus“ baldus sumokėtų kone 10 kartų mažiau. Bet mes niekur neskubame ir už dyką neatiduosime šių baldų, prie kurių mūsų šeima gal tik 1-2 kartus buvo prisėdusi pavalgyti“, – teigė vilnietė Edita.

Moteris teigė, kad Lietuvoje tokių baldų apskritai nepavyks parduoti, todėl pradėta dairytis į kitas šalis: „Iš tiesų, tokiems baldams rasti pirkėją Lietuvoje yra itin sunku, o gal net neįmanoma. Tad neseniai pradėjome domėtis galimybėmis parduoti šį turtą užsienyje. Žiūrėsime, kaip seksis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų