REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune kartono pakuotes gaminančioje įmonėje apsinuodijo net keturi darbuotojai. Vos per pusmetį šioje įmonėje – jau trečia nelaimė. Anksčiau dukart volas įtraukė žmonėms ranką. Įmonės veikla laikinai sustabdyta.

Klaida nepažįstamas video

Kaune kartono pakuotes gaminančioje įmonėje apsinuodijo net keturi darbuotojai. Vos per pusmetį šioje įmonėje – jau trečia nelaimė. Anksčiau dukart volas įtraukė žmonėms ranką. Įmonės veikla laikinai sustabdyta.

REKLAMA

Apie įmonėje „Korio formulė“ įvykusį incidentą dabar liudija užtverta „stop“ juosta. Į darbą atskubėjusi Janina nustemba išvydusi užrakintas duris, sako, dar vakar rytą viskas buvę gerai, o apie sutemus nutikusią nelaimę ir ligoninėje atsidūrusius bendradarbius moteris nežinojusi. Nors patvirtina, kad iš kolegų ir anksčiau girdėjusi nusiskundimų, kad oro trūksta.

„Trūksta jo, galvą ten žmonėms skauda popietinėj, būna, kad galvą skauda“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Kad patalpose tvyro neaiškus kvapas, darbuotojai vadovams pasiskundė vakare – įpusėjus popietinei pamainai. Dirbantieji kartu skundėsi prasidėjusiais galvos skausmais ir pykinimu – įtarus apsinuodijimą trys moterys ir vyriškis skubiai išvežti į ligoninę.

REKLAMA

„Jie apie šeštą valandą pietauja, vieni pusė šešių, kiti šeštą. Iš pradžių turėjome įtarimą, kad žmonės gal maistu apsinuodijo, bet paskui pagalvojom, kad nuo autokaro išmetamų dujų“, – kalbėjo įmonės direktorius Andrius Bučius.

Pirminiais duomenimis, darbuotojai išties sunegalavo prisikvėpavę labai nuodingų dujų – anglies monoksido, dar vadinamo tyliuoju žudiku. Įtartinas kvapas galėjo sklisti nuo kartono pakuočių gamybai naudojamų klijų. Atvykę ugniagesiai darbuotojus evakavo ir patikrino patalpas.

„Ėjo į vidų su apsaugos priemonėm – kvėpavimo ir apsauginiais drabužiais. Viduje, tiek lauke jautėsi toks klijų kvapas, nes medžiagos tos, matyt, išsiskyrė garai ir jos jautėsi. Bet prietaisais išmatavo sprogimo aplinką – buvo aplinka nesprogi“, – kalbėjo Pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Žydrūnas Trečiokas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau trečias incidentas šioje įmonėje per pastarąjį pusmetį. Kaip jau rodė TV3 žinios, rugsėjo viduryje čia velenas įtraukė darbininkui ranką, tuomet penkiasdešimtmetis atsipirko lengvais sužeidimais. O štai jau vasario pirmąją teko gelbėti kitą darbuotoją – penkiasdešimt ketverių kauniečiui volas taip įtraukė ranką, kad lūžo kaulai. Darbo inspekcija sako atidžiau tikrinsianti šios įmonės veiklą.

„Kadangi yra įvykęs vasario mėnesį sunkus nelaimingas atsitikimas, yra atliekamas jo tyrimas, o tyrimo metu yra atliekamas išsamus patikrinimas, kad išsiaiškintumėm, ar yra kitų dar darbų saugos pažeidimų“, – sakė vyriausioji darbo inspektorė Dovilė Kondratienė. 

Darbuotojai iš ligoninės jau išleisti namo. Įmonė „Korio formulė“ šiuo metu nedirba. Kada bus atnaujintas gamybos procesas – nežinia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų