REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
75
Small Planet Airlines (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Finansinių sunkumų kamuojama užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, pranešė bendrovė.

75

Finansinių sunkumų kamuojama užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, pranešė bendrovė.

REKLAMA

Pasak jos atstovų, darbuotojai palieka įmonę, o „Small Planet Airlines“ grupė liks atstovaujama tik bendrovės Kambodžoje, Lietuvoje nebus vykdoma jokia veikla.

Į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi jos generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris.

Po to, kai lapkričio 28 dieną Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus įsakymu buvo sustabdyta bendrovės licencija vykdyti oro susiekimą, „Small Planet Airlines“, negalėdama tęsti skrydžių veiklos, nebegauna pagrindinių savo pajamų, todėl esą ir buvo priimtas sprendimas kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo.

„Nors mes matome pagrindą skųsti teismo sprendimą dėl atsisakymo iškelti bendrovei restruktūrizavimo bylą, taip pat turime galimybę skųsti Civilinės aviacijos administracijos sprendimą arba kreiptis dėl laikinos licencijos išdavimo, tačiau esminė sėkmingos skrydžių veiklos sąlyga – nepertraukiamumas. Pastarasis buvo sutrikdytas ir mums negalint tęsti skrydžių veiklos mūsų pagrindiniai klientai pasirinko kitus vežėjus“, – BNS atsiųstame pranešime teigia K. Kaikaris.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekdami maksimaliai apsaugoti kreditorių interesus, kreipėmės į teismą dėl bankroto bylos bendrovei iškėlimo“, – pridūrė jis.

„Small Planet Airlines“ komercijos vadovas Simonas Bartkus BNS neatskleidė, kiek darbuotojų yra atleista ar dirba bendrovėje, bet sakė, jog jų mažėja.

REKLAMA

„Labai didelė dalis darbuotojų tiesiog išeina, kadangi veikla sustabdyta, dalis yra išsiųsti į prastovas. Kiekvieną dieną darbuotojai palieka įmonę, tai skaičius mažėja kasdien. Iš principo, liks finansų, teisės, apskaitos darbuotojai sutvarkyti visus dalykus, kol bus bankroto byla iškelta“, – BNS sakė S. Bartkus.

Paklaustas, ar Lietuvoje dar bus kokiu nors būdu vykdoma grupės veikla ir ar planuojama palikti bent dalį darbuotojų, jis atsakė neigiamai.

„Ne, nebus. Nebebus darbo. (...) Kambodžos įmonė dar vykdo veiklą, bet jinai viską darys atskirai“, – aiškino S. Bartkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Sodros“ duomenimis, spalio pabaigoje „Small Planet Airlines“ dirbo 334 apdraustieji.

Kaip skelbta, CAA „Small Planet Airlines“ licenciją sustabdė nuo lapkričio 29 dienos, o lapkričio 28 dieną Vilniaus apygardos teismas atmetė „Small Planet Airlines“ prašymą iškelti įmonei restruktūrizavimo bylą. Teismas pareiškė, jog finansinių sunkumų kamuojama bendrovė nepateikė dokumentų, rodančių realią jos finansinę padėtį, neatskleidė duomenų apie turtą, nepagrindė veiklos tęstinumo.

Buvę „Small Planet Airlines“ verslo partneriai – „Novaturas“ ir „Tez Tour“ – jau paskelbė, kad pasirašė bendradarbiavimo sutartis su nauju vežėju – „GetJet Airlines“.

„Small Planet Group“ įmonių Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje restruktūrizavimą inicijavo rugsėjį ir spalį. Be šių rinkų, įmonė veikia ir Kambodžoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų