REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių sunkumų patirianti Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ tikisi, kad jos finansinę padėtį padės suvaldyti naujas investuotojas.

Finansinių sunkumų patirianti Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ tikisi, kad jos finansinę padėtį padės suvaldyti naujas investuotojas.

REKLAMA

Pasak bendrovės, praėjusią savaitę pasirašytas ketinimų protokolas dėl papildomų investicijų į bendrovės į apyvartos kapitalą – jos sustiprintų įmonės galimybes toliau pelningai dirbti, pranešė „Small Planet Airlines“. Dėl restruktūrizavimo proceso ir investicijų ji tikisi išsaugoti pelningą veiklą Lietuvoje.

Bendrovė kol kas neatskleidžia, kas yra naujas galimas investuotojas.

„Galimas naujas akcininkas, bet kol kas negalime pasakyti, kas jis toks (...) Kai visas procesas įvyks (tuomet atskleisime – BNS), tai čia turbūt ne šią savaitę“, – BNS teigė „Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus.

„Small Planet Airlines“ pirmadienį pranešė ketinanti išsaugoti daugiau nei 200 darbo vietų Lietuvoje. Iki šiol įmonė jau atleido ar atleidžia beveik 90 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė pirmadienį Civilinės aviacijos administracijai (CAA) pateikė restruktūrizavimo planą ir finansinius duomenis bei prognozes. CAA direktorius Joris Gintilas pirmadienį sakė BNS, kad CAA antradienį vertins, ar pateikti dokumentai atitinka įmonės lūkesčius.

REKLAMA

„Ar atitinka administracijos suformuotus lūkesčius, dabar sudėtinga komentuoti, nes reikia rytojaus (antradienio – BNS) palaukti“, – sakė J. Gintilas.

Pasak jo, CAA Oro susisiekimo licencijavimo komisijos procedūros dėl „Small Planet Airlines“ reikalingos, norint atsakyti į klausimą, ar bendrovės veikla atitinka Europos Sąjungos sąlygas išlaikyti vežėjo licenciją.

J. Gintilo teigimu, CAA sprendimai bus priimami nepriklausomai nuo teismo nutarties dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo.

„Nepriklausomai. Iškeliama restruktūrizavimo byla ar ne, iš esmės, visiškai nelemia licencijavimo komisijos sprendimo – leisti tęsti veiklą pagal turimą veiklos licenciją ar ne“, – sakė J. Gintilas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas praėjusį penktadienį išnagrinėjo „Small Planet Airlines“ vadovo Kristijono Kaikario prašymą dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo ir sprendimą skelbs lapkričio 28 dieną.

Pasak bendrovės, jos veikla Lietuvoje buvo pelninga 2015 bei 2017 metais – pelnas prieš apmokestinimą siekė atitinkamai 4,5 mln. ir 2,3 mln. eurų. Planuojama, kad šių metų pajamos turėtų pasiekti 122,7 mln. eurų (penktadaliu daugiau nei pernai), ji tikis gauti apie 3,4 mln. eurų operacinio pelno.

Registrų centro duomenimis, „Small Planet Airlines“ akcininkė yra bendrovė „SPG grupė“.

„Small Planet Group“ įmonių Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje restruktūrizavimą inicijavo rugsėjį ir spalį. Be šių rinkų, įmonė veikia ir Kambodžoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų