REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po daugiau nei 1,5 metų tyrimų, rašytojas ir žurnalistas Dailius Dargis paviešino dar daugiau tamsių verslo užkulisių ir šešėlinių susitarimų. Naujai perleistoje knygoje „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ aprašomi iki šiol niekur neskelbti faktai apie šešėlinius susitarimus su Mokesčių inspekcija, verslo užvaldymo schemas, pasitelkus valstybės aparatą.

Po daugiau nei 1,5 metų tyrimų, rašytojas ir žurnalistas Dailius Dargis paviešino dar daugiau tamsių verslo užkulisių ir šešėlinių susitarimų. Naujai perleistoje knygoje „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ aprašomi iki šiol niekur neskelbti faktai apie šešėlinius susitarimus su Mokesčių inspekcija, verslo užvaldymo schemas, pasitelkus valstybės aparatą.

REKLAMA

Štai vienoje istorijoje pasakojama, kaip  „MG Baltic“ savininkas Darius Mockus kūrė savo imperiją ir siekė paveikti politikus.

„Rodos, 2005 metais viešumoje pasirodė informacija, kad Darius Juozas Mockus ketina eiti į politiką. Kaip tik prieš 2007 m. Vilniaus mero rinkimus, – knygoje „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ prisiminė A. Zuokas. – Pradžioje D. J. Mockus svarstė apie Vilniaus mero postą, bet vėlesnės ambicijos buvo netgi prezidentinės. Jo komanda darė planą, kuriame buvau priešas. Panašus amžius, verslininko ir vizionieriaus savybės. Tada jie ir sudėliojo veiksmų planą, ką ir kaip reikia su manimi daryti. Kai kurie tame plane sudėlioti veiksmai iš esmės buvo įgyvendinti. Tik aš tuo metu nežinojau, kad esu plano dalis. Tarkime, tenai buvo pažymėta, kad Mockus neturi eiti pas Zuoką, nevaikščioti į jokius Zuoko renginius. Atvirkščiai: jis turi kviesti Zuoką pas save, kad rodytų, kas yra kas.“

Mockus įpainiodavo aukščiausio lygio politikus

Žinomas Vilniaus veikėjas prisimena, kad anuomet kartu su tuometiniu premjeru Algirdu Brazausku buvo pakviesti apsidairyti „MG Baltic“ statomo „Victoria“ dangoraižio statybose.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pasirodė įdomu, juk verslas kažką stato naujo ir novatoriško. Galų gale, verslą reikia palaikyti. Atvykome aš ir A. Brazauskas, o D. J. Mockus pristatė statybas. Lyg ir normalu. Bet paskui pamatai, kad visa tai buvo suplanuota viešųjų ryšių plane: jei pas jį važiuoja pagrindiniai valstybės ir miesto asmenys, jis yra centras“, – pasakojo A. Zuokas.

REKLAMA

Ir tai tik vienas iš nedidelių naujausios septynių bestselerių autoriaus D. Dargio knygos fragmentų.

„Ko gero, tai buvo vienas įdomiausių ir sudėtingiausių mano darbų. likau šokiruotas, sužinojęs, kad dar ne taip seniai Mokesčių inspekcijoje už ketvirtį priskaičiuotų baudų buvo galima nusipirkti ramybę, o prie garsios verslo grupės galimo suklestėjimo prisidėjo ir valdžios išrinktieji, tuomet valdę ne vieną ministeriją. Sukaupę milijardus bei įpratę valstybę vairuoti nuo galinės sėdynės, jie yra priversti rinktis tokį pat kelią, kurį pasirinko iš gimtosios šalies vieną dieną sprukęs ir vėliau statybose Londone įsidarbinęs lietuvis. Trumpai tariant, jie vis dažniau nutaria bėgti“, – sako knygos autorius D. Dargis. Jo teigimu, ši knyga šokiruos visus, tikinčius, kad didieji verslo banginiai yra tikrasis šalies elitas, besipuikuojantis gyvenimo būdo žurnaluose ar jaunuosius verslininkus skatinančiuose seminaruose.

REKLAMA
REKLAMA

Politikus valdė verslininkai

„Tai, ką surinkau ir perteikiu savo skaitytojams, – tikrasis jų veidas. Galiu sakyti, kad apnuoginu tai, ką jie slepia ir ko labiausiai bijo, pradedant advokatų kontoromis, mintančiomis milijoninėmis sumomis už konfliktų reguliavimą, baigiant keistais sutapimais teismų, nagrinėjančių kovojančių verslininkų bylas, sprendimuose. Ir esu tikras, kad tikrai ne politikai valdė mūsų valstybę, bet valdė juos pačius“, – sako jis. Naujais šokiruojančiais faktais papildyta knyga „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“ jau galima rasti šalies knygynuose. „Vos pridavęs knygą spaudai, sulaukiau ne vieno įdomaus skambučio. Akivaizdu, kad tam tikros grupės tikrai nenori, kad ji pasiektų skaitytojus“, – sako D. Dargis.

Rašytojas, žurnalistas Dailius Dargis, po daugiau nei 1,5 metų tyrimų, iki šiol niekur neskelbtais faktais apie lietuviško verslo užkulisius, šešėlinius susitarimus su Mokesčių inspekcija, verslo užvaldymo schemas, pasitelkus valstybės aparatą, perleido knygą apie lietuviško verslo imperijas – „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų