REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 2019 metais medikų algų didinimui numatyta apie 50 mln. eurų, pranešė Valstybinės ligonių kasos atstovė.

 2019 metais medikų algų didinimui numatyta apie 50 mln. eurų, pranešė Valstybinės ligonių kasos atstovė.

REKLAMA

Tačiau, pasak Ekonomikos departamento direktorės, kol kas neaišku, kada kitais metas ir kokie medicinos sektoriaus darbuotojai gaus didesnius atlyginimus.

„(Numatytas didinimas – BNS) pagal fondo (Privalomojo sveikatos draudimo fondo – BNS) galimybes. Lėšų yra apie 50 mln. eurų. (...) Kada jos bus skirtos – ar nuo liepos, ar nuo gegužės, kokioms sritims – ar gydytojams, ar slaugytojams, ar pirminės priežiūros gydytojams, ar greitosios pagalbos specialistams, tuos klausimus sprendžia tarpžinybinė grupė, į kurią įeina įvairių pusių atstovai – medikai, darbdaviai“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete pranešė Simona Adamkevičiūtė.

S. Adamkevičiūtės teigimu, norint 1 procentiniu punktu pakelti atlyginimus visiems šalies gydytojams ir slaugytojams reikia 8,3 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius Mykolas Majauskas suskaičiavo, kad kitais metais numatytų lėšų užteks, kad medikams darbo užmokestis pakiltų apie 6 proc.

S. Adamkevičiūtė priminė, kad medikams atlyginimai buvo didinti kasmet per pastaruosius trejus metus.

REKLAMA

„Buvo kelti 2016 metų liepą. Ir augimas medikų (algų) Lietuvoje yra pats sparčiausias iš visų kitų sektorių. 2017 liepą didinta ir 2018 metais nuo gegužės, kada buvo didinimui skirta tiek lėšų, kad gydytojų ir slaugytojų atlyginimus būtų galima šiemet pakelti 20 proc. Kitais metais tam, kad palaikyti tą lygį, kuris jau yra dėl šiemet priimtų sprendimų, reikia 150 mln. eurų“, – pridūrė ji.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 2017 metų antrą pusmetį gydytojų vidutinis darbo užmokestis siekė 1564, slaugytojų – 793 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų