REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet įvestos „Sodros“ įmokų grindys darbuotojams, kurie dirba pelno nesiekiančiose organizacijoje, liks galioti toliau.

Šiemet įvestos „Sodros“ įmokų grindys darbuotojams, kurie dirba pelno nesiekiančiose organizacijoje, liks galioti toliau.

REKLAMA

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį nepritarė Seimo narės konservatorės Gintarės Skaistės siūlymui netaikyti „Sodros“ grindų tokiems darbuotojams. Šį komiteto sprendimą dar svarstys Seimas.

„Atidarome Pandoros skrynią, gausis chaosas“, – prognozavo „valstietis“ Viktoras Rinkevičius.

Tuo metu konservatorius Mykolas Majauskas, priminęs, kad „Sodros“ įmokų grindys atsirado siekiant mažinti šešėlį, apgailestavo, kad nedaromos išimtys nevyriausybinėms organizacijoms, kurios ir taip sunkiai gyvena – samdo darbuotojus valandiniam darbui, tačiau dėl įvestų grindų joms padidėjo mokesčiai.

„Mokyklos ir ligoninės yra valstybinės organizacijos, tai negi mes sakome, kad jos moka atlyginimus vokeliuose?“ – svarstė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sodros" vadovas Mindaugas Sinkevičius pareiškė, kad padarius išimtį, būtų nuskriausta daug viešojo sektoriaus darbuotojų.

„Grindys yra, kad žmonės turėtų draudimą ir vėliau gautų didesnes pensijas. Ir jeigu būtų tokiai pataisai pritarta, įsivaizduokime situaciją: dabar žmogus dirba... o tokių žmonių viešajame sektoriuje yra nemažai, tarkime, valytoja, sargas, kurie gauna mažesnius negu minimalius atlyginimus, dabar jie gauna pilną draudimą, o mes iš jų jį atimtume. Jų pensijas galimai sumažintume ateityje“, – teigė „Sodros“ vadovas.

REKLAMA

Pasak jo, pelno nesiekiančių organizacijų sektoriuje dirba apie 20 tūkst. žmonių, gaunančių mažiau nei minimalią algą.

„Sodra“ vasarą skelbė, kad socialinio draudimo įmokų grindų efektas buvo teigiamas – sumažėjo uždirbančių mažiau negu minimalią algą (400 eurų).

„Sodros“ įmokų grindų išimtys taikomos ne tik jaunesniems nei 24 metų gyventojams, ar gaunantiems senatvės, netekto darbingumo pensiją, o taip pat tiems, kam mokama šalpos neįgalumo ar šalpos senatvės pensija, turintiems nustatytą 0–55 procentų darbingumo lygį, gaunantiems motinystės, tėvystės ar vaiko priežiūros išmoką, draudžiamiems pensijų socialiniu draudimu valstybės lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų