REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

2013-aisiais, prasidėjus antrajam renovacijos etapui Lietuvoje, Jurbarke jau atnaujinta daugiau nei trečdalis daugiabučių. Važiuojant pagrindine miesto gatve susidaro įspūdis, kad Jurbarkas – visai neseniai pastatytas miestas.

2013-aisiais, prasidėjus antrajam renovacijos etapui Lietuvoje, Jurbarke jau atnaujinta daugiau nei trečdalis daugiabučių. Važiuojant pagrindine miesto gatve susidaro įspūdis, kad Jurbarkas – visai neseniai pastatytas miestas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia žmonės gyvena ne tik atnaujintuose daugiabučiuose, bet ir išėję į kiemą mato sutvarkytas viešąsias erdves.

REKLAMA

Daline renovacija neapsiriboja

Didysis renovacijos bumas Jurbarke įvyko 2015-2016 metais. Nors nauji projektai vykdomi ir dabar, tuomet per maždaug vienerių metų laikotarpį, mieste buvo atnaujintos kelios dešimtys daugiabučių, o gyventojai į renovacijos projektus noriai įtraukdavo beveik visas galimas priemones. Renovaciją Jurbarke prižiūrinčios įmonės direktoriaus pavaduotojo Vytauto Stulgaičio teigimu, jurbarkiečiai nuo pat proceso pradžios nenorėjo apsiriboti tik lauko sienų atnaujinimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyventojams aiškinome, jog dalinė renovacija nesutvarko visų senos statybos namų problemų. Tik apšiltinant išorines namo sienas ar įstiklinant balkonus, neišsprendžiami vidiniai trūkumai – juk bet kada gali trūkti pasenęs vamzdis, o tai vėl reikalautų naujo remonto. Todėl nuo pat pradžių gyventojai renkasi „pilnus“ renovacijos komplektus – keičia vandens bei nuotekų vamzdynus, elektros instaliaciją, įsidiegia šildymo reguliatorius. Tokios priemonės, po atliktų darbų kai kuriuose namuose leido pasiekti ir 60 procentų sumažėjusį šiluminės energijos suvartojimą“, – teigia pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Stulgaitis priduria, jog puikūs rezultatai paskatino ir kitus miesto gyventojus pasidomėti renovacijos teikiamomis galimybėmis: „Išsamią statistiką apie atnaujintuose daugiabučiuose pasiekiamus rezultatus teikdavome ir vietos laikraščiams, todėl nerenovuotų daugiabučių gyventojai galėjo palyginti, kiek sumažėtų vieno kvadratinio metro apšildymo kaina, atlikus renovacijos darbus. Kartais neprireikdavo ir to, nes Jurbarkas mažas miestas, o tarpusavyje pasikalbėję bei sąskaitas palyginę gyventojai, patys kreipdavosi su prašymu atnaujinti jų daugiabutį“, – sako pašnekovas.

REKLAMA

Atnaujintus daugiabučius supa sutvarkytos viešosios erdvės

Pasinaudojant Europos Sąjungos (ES) lėšomis, vis daugiau Jurbarko viešųjų erdvių sulaukia atnaujinimo darbų. Aplink renovuojamus daugiabučius tvarkomos laisvalaikio erdvės, mašinų stovėjimo aikštelės, kita infrastruktūra.

„Pasinaudodami Europos Sąjungos teikiamomis galimybėmis, tvarkome žaidimų, mašinų stovėjimo aikšteles, kitus žaliuosius plotus. Visą infrastruktūrą tvarkome iš pagrindų. Poilsio erdvėse statome naujus suolelius, net senus medžius ir kitus želdinius pakeičiame naujais – galima sakyti, jog visą kvartalą pastatome iš naujo“, – šypsosi V. Stulgaitis.

REKLAMA

Atlikti darbai į Jurbarką vilioja jaunas šeimas

Atsinaujinantis Jurbarkas patrauklesniu gyventi tampa ne tik čia jau seniai šaknis įleidusiems gyventojams, bet ir naujakuriams. Vytauto Stulgaičio teigimu, jaunos šeimos aktyviai domisi galimybėmis įsigyti būstą renovuotuose namuose – šeimyninį gyvenimą palankiau kurti atnaujintame daugiabutyje.

„Jaunos šeimos aktyviausiai domisi galimybėmis įsigyti butą renovuotuose daugiabučiuose. Šeimos retai nori gyventi mažiau patogiuose, senos statybos, neatnaujintuose būstuose. Šiuo pasirinkimu jie išvengia ir projekto derinimo bei gyvenimo su statybomis už lango etapo, kuris, galiausiai, vis tiek kažkada įvyktų“, – atskleidžia pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų