REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Daugiabučių renovacijos procesui įsibėgėjant, vis daugiau gyventojų gali džiaugtis atnaujintais būstais – šiuo metu renovuotas 2051 daugiabutis, o dar pusė tūkstančio laukia savo eilės.

Daugiabučių renovacijos procesui įsibėgėjant, vis daugiau gyventojų gali džiaugtis atnaujintais būstais – šiuo metu renovuotas 2051 daugiabutis, o dar pusė tūkstančio laukia savo eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienoje iš renovacijos lyderių – Raseinių savivaldybėje iš beveik 300 daugiabučių atnaujinta šeštadalis, o savivaldybės dedamos pastangos gyventojams leidžia džiaugtis ne tik sutvarkytais namais, bet ir aplinka.

REKLAMA

Daugiabučius renovuoja iš pagrindų

Šiuo metu Raseiniuose, atnaujinant daugiabučius, pasiekiamos aukštos C arba B energinio efektyvumo klasės, o išskirtinai sėkmingi namai sutaupo net virš 60-ies procentų šilumos energijos – tokie skaičiai neretai leidžia šildymui sutaupytus pinigus panaudoti renovacijos kaštų padengimui.

Savivaldybės įmonės, administruojančios daugiausiai renovacijos projektų Raseiniuose direktoriaus Alfredo Brauklio teigimu, rajono gyventojai puikiai supranta renovacijos proceso teikiamas galimybes ir noriai jomis naudojasi.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyventojai nebijo rinktis brangesnių, tačiau patvaresnių ir ilgaamžiškesnių variantų. Pavyzdžiui, prieš kelias dienas vieno daugiabučio gyventojai pasirinko retai naudojamą keramikinių plytelių fasadą. Keisdami vamzdynus, gyventojai tuo pačiu pakeičia ir elektros instaliaciją, tvarko laiptines, o baigus renovacijos darbus, juokaujame, jog gyventojams atiduodame raktus nuo naujų namų“, – pasakoja pašnekovas.

Savivaldybės lėšomis tvarkoma aplinka

Nuo antrojo renovacijos etapo pradžios prabėgus penkeriems metams, renovuojamų daugiabučių gyventojai vis dažniau neapsiriboja tik atnaujintais namais – ieško būdų sutvarkyti ir aplinką. Šiuo metu geriausias sprendimas tam – kvartalinė renovacija, kurios metu iškart tvarkomi keli greta stovintys namai ir šalia jų įrengti žalieji plotai, vaikų žaidimų ir mašinų stovėjimo aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Raseinių rajone savivaldybė aplinkos tvarkymui skiria finansinę paramą. A. Brauklio teigimu, puikių rezultatų pasiekti padėjo aktyvūs gyventojai, norintys ne tik gražių namų, bet ir sutvarkytos aplinkos.

„Renovuojamų daugiabučių gyventojai ateina pas mus pasiklausti ar darysime kažką ir su jų kiemais, aktyviai domisi galimybėmis. Tai vyksta ne tik pačiuose Raseiniuose, bet ir aplinkiniuose miesteliuose – Ariogaloje, Viduklėje. Čia pagal kvartalinės renovacijos planus tvarkysime žaliąsias erdves, įrengsime plotus vaikams, atnaujinsime automobilių stovėjimo aikštelės“, – teigia pašnekovas.

REKLAMA

Skirtumas jaučiamas dar šildymo sezonui neprasidėjus

Atšalus orams, šildymo sezonas jau pradėtas visoje Lietuvoje, o naujai renovuotų daugiabučių savininkai laukia pirmųjų sumažėjusių sąskaitų už šildymą. Tiesa, tik nukritus temperatūrai ir dar nepradėjus kaisti radiatoriams, gyventojai jau pajautė skirtumą.

A. Brauklys teigia, jog skambučių sulaukia ne tik iš gyventojų, kurių atnaujintiems daugiabučiams tai nebus pirmoji žiema, bet ir iš tų, kurie dar laukia, kada galės palyginti pasikeitusias šildymo sąskaitas.

„Šildymo sezono metu žmonės tikrai patenkinti atliktais darbais. Ypač įsiminė vienos senjorės skambutis: orams jau atšalus, bet dar nepradėjus šildyti, ji man pasakojo, jog jaučiasi akivaizdus skirtumas – namai neatšalo, juose komfortabilu. Tai vienas didžiausių renovacijos privalumų – užteko tik apšiltinti išorinę daugiabučio sieną, o gyventojai jau jaučia akivaizdžius skirtumus“, – apie renovacijos privalumus pasakoja pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų