REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų pabaigos prekybos karštinei ruošiasi visi išmaniųjų telefonų gamintojai. Vienas po kito rinkoje pasirodo patys naujausi, geriausi ir išmaniausi telefonai, kurie galėtų patenkinti net patį išrankiausią pirkėją. „Huawei“ šiais metais žengė itin stiprų žingsnį į priekį, o kai kurių ekspertų teigimu ir aplenks kitus gamintojus, pristatydama galingiausią „Android“ išmanųjį rinkoje.

Metų pabaigos prekybos karštinei ruošiasi visi išmaniųjų telefonų gamintojai. Vienas po kito rinkoje pasirodo patys naujausi, geriausi ir išmaniausi telefonai, kurie galėtų patenkinti net patį išrankiausią pirkėją. „Huawei“ šiais metais žengė itin stiprų žingsnį į priekį, o kai kurių ekspertų teigimu ir aplenks kitus gamintojus, pristatydama galingiausią „Android“ išmanųjį rinkoje.

REKLAMA

Išmaniųjų rinkoje įsitvirtinę su puikiai tiek tarp žinovų, tiek ir tarp naudotojų užsirekomendavusiomis „Leica“ kameromis, kinų gamintojai Londone pristatė naujų technologijų kupiną „Mate 20 pro“.

Po praėjusį mėnesį vykusio „Apple“ pristatymo kinai įžūliai, bent jau taip galėjo pasirodyti, pasijuokė iš geriausiu telefonu pasaulyje tituluojamo prekės ženklo padėkodami jiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Už tai, kad nieko naujo nepristatėte“, – netrukus po „iPhone XS“ pristatymo rašė savo „Twitter“ paskyroje rašė „Huawei“ atstovai.

Po „Mate 20 pro“ pristatymo galima drąsiai teigti, kad pagrindo tokiai pozicijai „Huawei“ atstovai turi. Pristatome tai, kas bus šių metų viename iš geidžiamiausių ir geriausių telefonų rinkoje.

REKLAMA

„Viduriai“ – įspūdingi

Pastarosiomis savaitėmis buvo pristatyti išties puikūs nauji „Android“ telefonai, įskaitant „LG V40 ThinQ“, „Pixel 3“ ir „Pixel 3XL“ ar „Nokia 7.1“ ir „Samsung Galaxy A9“. Tačiau visi šie įrenginiai, neišskiriant kiek anksčiau pristatytų ir naujųjų „Apple“ flagmanų, atrodys blankiai lyginant su „Mate 20 Pro“ techniniais duomenimis.

Savo išvaizda telefonas panašus į „Display Infinity“ technologiją naudojančius „Samsung“ flagmanus – itin plonas rėmelis užtikrina maksimaliai daug vaizdo ekrane. Kameros priekyje užims itin mažai ekrano vietos. Tai reiškia, kad gamintojams užteks ankstesnių telefonų dydžio, tuo pačiu padidinant paties ekrano užimamą plotą.

REKLAMA
REKLAMA

Telefonas bus „apginkluotas“ įspūdingais 6 GB ar 8 GB darbinės atminties (RAM) ir 128GB/256GB/512 GB vidinės atminties, 6.39-colių OLED ekranu ir pritrenkiančiai ryškų vaizdą garantuojančia 3,120 x 1,440 rezoliucija.

Bus galimybė išplėsti vidinę telefono atmintį ir SD kortele. Dalis didžiųjų gamintojų flagmanų atsisako šio būdo ir siūlo vartotojams „nuspėti“, kiek jiems reikės atminties prieš perkant telefoną. „Mate 20 Pro“ palaiko naujausios kartos nanoSD korteles (iki 256 gb talpos).

„Mate 20 Pro“ operacine sistema bus naujausia Android 9.0, su pačių kinų sukurtu EMUI 9.0 apvalkalu.

Dvipusio bevielio įkrovimo technologija

Bevielis įkrovimas taip pat yra viena iš išskirtinių šio modelių funkcijų. Mat be jokių laidų bus galimą ne tik įkrauti patį telefoną, bet ir įvairius priedus jau nuo paties telefono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, „Huawei Freebuds“ bevieles ausines bus galima pakrauti tiesiog nuo paties telefono.

Veido atpažinimo technologija ir pirštų antspaudų jutiklis ekrane

„Huawei“ savo naujajame telefone pristatė ir dar vieną, jau būtiną šiems laikams, technologiją – veido atpažinimą, arba tiesiog „Face ID“.

Nepaisant to, kad kai kurie kinų telefonų gamintojai jau pristatė pirštų antspaudų atpažinimo technologiją ekrane, tačiau flagmanai šiais metais dar delsė tai daryti. Nei „Apple“, nei „Samsung“ šios technologijos 2018-aisiais nepristatė. Tačiau tai galima išvysti „Mate 20 Pro“.

Baterija

Šiais laikais renkantis telefoną dažniausiai kreipiamas dalykas yra baterija ir kamera. Telefonas jau seniai nėra vien tik skambučiai ar naršymas, o poreikis ilgai juo naudotis, tuo pat metu aktyviai fotografuojant vis auga.

REKLAMA

„Huawei“ atkreipė dėmesį ir į tai, todėl naujajame „Mate 20 Pro“ yra talpi 4200 mAh baterija. Ji dar 200 mAh talpesnė už anksčiau šiais metais pasirodžiusio modelio „P20 pro“.

Sparčiosios įkrovos technologija taip pat yra telefone ir ji leis per 30 minučių telefoną įkrauti nuo 0 iki 70 proc. Be abejo, bevielis įkrovimas irgi čia.

Kamera

„Huawei“ telefonai užsitarnavo vienų iš geriausiai fotografuojančių įrenginių vardą. Bendradarbiavimas su „Leica“ yra akivaizdžiai pasiteisinęs ėjimas, leidžiantis kinų gamintojams šiais „fotografuojama ir filmuojama visur“ laikais išsiveržti į lyderių pozicijas.

Gamintojo tęsiamas trijų kamerų modelis, žadama, užtikrins dar geresnį vaizdą, negu kiti rinkoje esantys modeliai. „Huawei“ šiuo atveju sunkiai prilygsta net „Apple“ ir vieninteliai „Google Pixel“ telefonai ekspertų įvertinimuose gali pasivaržyti su šio gamintojo išties puikiai fotografuojančiais įrenginiais, tačiau ir tai – ne visomis aplinkybėmis.

REKLAMA

Taigi, telefone, kaip ir anksčiau šiais metais pristatytuose bus net trys kameros: 40 megapikselių ir f1.8 diafragmos pagrindinis nespalvotas sensorius, 20 megapikselių f2.4 diafragmos spalvotas sensorius ir 8 megapikselių optinio priartinimo sensorius.

„Huawei“ žada, kad šiame telefone bus galima vaizdą priartinti net 5 kartus, o taip pat pasiūlys viliojančią „macro“ nuotraukų galimybę – objektą bus galima fotografuoti vos 2,5 centimetro atstumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų