REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėgėjiškuose soduose siūloma leisti bet kokią komercinę veiklą, bet tik su bendrijos pritarimu.

Mėgėjiškuose soduose siūloma leisti bet kokią komercinę veiklą, bet tik su bendrijos pritarimu.

REKLAMA

Tokias Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas leidžiančias veiklas, nesusijusias su mėgėjų sodininkyste, registravo penkios „valstietės“ Asta Kubilienė, Vida Ačienė, Aušrinė Norkienė, Laimutė Matkevičienė bei Guoda Burokienė ir Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė socialdarbietė Rimantė Šalaševičiūtė.

Pataisų iniciatorės nurodo, kad dabar sodininkų bendrijų teritorijose kuriasi vaikų darželiai, automobilių remonto dirbtuvės, viešbučiai, degalinės, nes tam yra gaunami leidimai.

„Neaiškiu būdu iš valstybinių institucijų yra gaunami leidimai įvairiai veiklai, visai nesusijusiai su mėgėjiška sodininkyste. (...) Valstybės institucijos, nepaisydamos (...) draudimų, išduoda leidimus fiziniams ar juridiniams asmenims kitai veiklai. (...) Be to, sodininkų bendrijų valdytojai dažnais atvejais negauna informacijos apie turto pardavimą, sklypų formavimą, nekilnojamojo turto įkeitimą bankams ar antstoliams, todėl kyla įtampa tarp sodininkų bendrijų narių dėl įsiskolinimų nepadengimo“, – rašoma pataisų aiškinamajame rašte.

Pakeitimais taip pat siūloma įpareigoti ne mėgėjiškų sodų bendrijų narius atsiskaityti su bendrija pagal pateiktas sąskaitas. Jos būtų suformuojamos už proporcingai jiems tenkančias bendrijos nustatytų įnašų, administravimo, naudojimosi bendrais statiniais ar infrastruktūra ir jų išlaikymo išlaidų dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų