REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Lietuviška kompanija biurą savaitei perkėlė į šiltuosius kraštus (nuotr. Organizatorių)

350 žmonių. 3 lėktuvai. 7 tonos bagažo. Taip visai savaitei „Tesonet”, viena didžiausių IT sprendimų paslaugas teikiančių lietuviškų įmonių, savo biurą perkėlė į šiltus kraštus.

40

350 žmonių. 3 lėktuvai. 7 tonos bagažo. Taip visai savaitei „Tesonet”, viena didžiausių IT sprendimų paslaugas teikiančių lietuviškų įmonių, savo biurą perkėlė į šiltus kraštus.

REKLAMA

Inovatyviose Vakarų šalių kompanijose taikomą darbo, komandos formavimo bei atostogų derinimą (angl. workation) darbuotojams vis dažniau taiko ir Lietuviškos kompanijos. Tiesa, ši įmonė tai daro didžiausiu mastu jau beveik dešimtmetį.

Dirba 4 val. per dieną

Kadaise tradicijai prasidėjus Nidoje, kelerius pastaruosius metus workation persikėlė į tolimesnes kryptis vien dėl to, kad tokį kiekį žmonių iškelti dirbti kitur pasidarė nemenku iššūkiu.

Šiemet kelionės kryptis buvo Turkija, kurioje 350 IT, marketingo bei klientų aptarnavimo skyriaus specialistų įsikūrė darbo vietas. Tai unikalus atvejis, kai į tokią kelionę vyksta visi darbuotojai, nepriklausomai nuo pareigų. Tiesa, savaitei iškeliavę padirbėti iš kitur, „Tesonet” dirba šiek tiek mažiau – 4 valandas per dieną. Kaip teigia įmonės vadovai Tomas Okmanas ir Eimantas Sabaliauskas, komandos puikiai žino, ką reikia nuveikti ir toks valandų sutrumpinimas produktyvumo nemažina.

REKLAMA
REKLAMA

Per šiuos metus „Tesonet” įvyko nemažai pokyčių. Prie komandos prisijungė daugiau nei 250 komandos narių, tarp kurių yra ir vokiečių, amerikiečių, prancūzų bei vengrų. Metų pradžioje įsteigtas Tyrimų ir plėtros (angl. Research and Development) departamentas jau turi virš 40 specialistų dirbančių ties nauju IT produktu. Nepaisant visų naujų vėjų, įmonė neapleidžia savo tradicijų savaitei išvažiuoti dirbti iš egzotiškos šalies. „Nenorime prarasti savo kultūros ir DNR net išauginę komandą iki beveik 500 darbuotojų,” – pasakoja Tomas Okmanas.

REKLAMA

Padeda pažinti komandos narius

Kartu su kompanija „Airguru”, personalo bei administracijos komandos pasirūpino viskuo: nuo monitorių gabenimo iki anksčiau į Turkiją išsiųsto „interneto skauto” gero ryšio užtikrinimui. Šiemet išvyka buvo suplanuota taip, kad bendrovės darbuotojai spėtų ir padirbti, ir pasidalinti savo žiniomis pačių organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse. Darbuotojai galėjo rinktis, ar pasimokyti anglų kalbos gramatikos subtilybių, ar pasigilinti į Kubernetes paslaptis, ar pakartoti saugumo internete taisykles.

Personalo vadovė Marta Sprogytė-Čekavičienė pabrėžia, kad tokia kelionė yra ne tik būdas motyvuoti žmones, tačiau būtent tokioje neformalioje aplinkoje komandos susipažįsta artimiau ir ateityje gali dirbti sklandžiau. „Plečiantis taip sparčiai, kaip šiuo metu didėja „Tesonet”, nemenku iššūkiu gali tapti tai, kad įmonės darbuotojai iš skirtingų skyrių turi mažai galimybių pabendrauti. Kelionės metu organizuojamos bendros pramogos - kruizas, pasivaikščiojimas kalnuose, sportas – leidžia susipažinti su visais įmonės nariais,”- pasakoja M. Sprogytė - Čekavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet įmonė kartu vežėsi ir savo kineziterapeutą, kuris net tik konsultavo darbuotojus, bet rytais ir vakarais rengdavo sporto užsiėmimus.

Artimiausiuose bendrovės planuose - plėtra tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Nepaisant to, įmonė sieks išlaikyti startuolių dvasią ir nuotaiką. Įmonės įkūrėjai nuo pat „Tesonet” pradžios siekė sukurti tokią įmonę, kuri lygiuotųsi į didžiuosius žaidėjus esančius Silicio slėnyje ir kol kas neketina sustoti motyvuoti savo darbuotojų, dirbančių prie pasaulinio masto IT produktų. Šiemet „Tesonet” ketina padidinti komandą iki 500 darbuotojų, tad kitų metų išvyka pradedama planuoti jau dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų