REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Baltijos jūroje liepsnojęs keltas jau Klaipėdos uoste: žmonės nenukentėjo (nuotr. KAM)

Iš Vokietijos į Klaipėdą plaukusiame „DFDS Seaways“ kelte „Regina Seaways“ antradienį kilęs gaisras lokalizuotas, žmonės per incidentą nenukentėjo. Kitą dieną po nelaimės gali kilti klausimų: o kokias teises turi keliaujantys keltais?

5

Iš Vokietijos į Klaipėdą plaukusiame „DFDS Seaways“ kelte „Regina Seaways“ antradienį kilęs gaisras lokalizuotas, žmonės per incidentą nenukentėjo. Kitą dieną po nelaimės gali kilti klausimų: o kokias teises turi keliaujantys keltais?

REKLAMA

„Įprasta manyti, kad turistai teises turi tik keliaudami avialinijomis. Taip yra dėl viešojoje erdvėje vyraujančių istorijų. Bet ir keltų linijų keleiviai turi teises ir gali reikšti pretenzijas laiku nepasiekę tikslo. Pastarieji turistai gali reikalauti kompensacijos iš vežėjo, jei į vietą atvykstama vėliau nei nurodyta vežimo sutartyje, o patyrus žalą kelionės metu - reikalauti atlygio", - komentare tv3.lt rašė advokatų kontoros "ADER" turizmo teisės ekspertas Edmundas Rusinas.

Nepriklausomai nuo to, dėl kokių priežasčių keleiviai patiria nesklandumų, jai turi būti pasirūpinta, taip pat išlieka jų teisė reikalauti atlyginti patirtą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Vėluojant keltui vežėjai turėtų pasirūpinti keleiviais: suteikti jiems maisto, gėrimų, ryšio paslaugas, jei tam yra galimybė ir yra dedamos adekvačios pastangos tai galimybei pasiekti.

REKLAMA

Minimali kompensavimo suma yra 25 proc. bilieto kainos, jei vėluojama:

ne mažiau kaip 1 valandą, kai planuota kelionė trunka ne ilgiau kaip 4 valandas, 

2 valandas, kai kelionė trunka ilgiau kaip 4-8 valandas,

3 valandas, kai kelionės trukmė 8-24 valandos

6 valandas, kai planuota kelionė trunka ilgiau kaip 24 valandas.

„Jei vėlavimas dvigubai viršija anksčiau nurodytą laiką, kompensacija yra lygi 50 proc. bilieto kainos", - pastebi E. Rusinas.

Aiškinamasi, kodėl keltas degė

Antradienį incidentą Baltijos jūroje patyręs Danijos kapitalo keltų bendrovės „DFDS Seaways“ keltas „Regina Seaways“ šiuo metu apžiūrimas Klaipėdos uoste. Daugiau informacijos apie incidento priežastis ir žalą įmonė žada pranešti ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Keltas kol kas apžiūrimas uoste, vertinama padaryta žala, taip pat incidento priežastys. Daugiau konkrečių detalių tikimės turėti ketvirtadienį“, – BNS sakė „DFDS Seaways“ atstovas spaudai Vaidas Klumbys.

Pasak jo, keltas „Regina Seaways“ trečiadienį vėl turėjo išplaukti į Kylį. Daliai bilietus nusipirkusių keleivių buvo pasiūlyta plaukti kitu keltu ketvirtadienį, o nesutikusiems buvo grąžinti pinigai.

Apie galimą gaisrą „DFDS Seaways“ laive, plaukusiame iš Kylio į Klaipėdą, pranešta antradienį po vidurdienio, kai variklių skyriuje pastebėti dūmai. Keltas į Klaipėdą atplaukė antradienį vakare, veikiant vienam varikliui, nė vienas iš jame buvusių 335 žmonių, dauguma kurių – Vokietijos piliečiai – nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „DFDS Seaways“ laivyne yra 10 keltų. Jie iš Klaipėdos plaukioja į Kylį Vokietijoje ir Karlshamną Švedijoje.

TURI NUOTRAUKŲ AR VIDEO MEDŽIAGOS ŠIA TEMA?
Atsiųsk mums!
SIŲSTI

Dėkojame! Medžiaga sėkmingai išsiųsta redaktoriui.

Peržiūrėjus, ji bus patalpinta į straipsnį.

SIŲSTI
arba
PRIDĖTI
Klaida: nuotrauka, kurią bandote įkelti, užima per daug vietos ... (kažkas panašaus)
Įkelkite savo turimas nuotraukas ar video medžiagą ir nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.
PUBLIKUOTI
PUBLIKUOTI
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų