REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Atslinkus rudeniui dažnai keliones ir poilsį renkasi tie, kurie nori sutaupyti, neskubėti išvykti per atostogų bumą ir palaukti palankesnio laiko. Juk po vasaros sezono, nurimus keliautojų antplūdžiui, lengviau pagauti ir paskutinės minutės kelionių pasiūlymus.

Atslinkus rudeniui dažnai keliones ir poilsį renkasi tie, kurie nori sutaupyti, neskubėti išvykti per atostogų bumą ir palaukti palankesnio laiko. Juk po vasaros sezono, nurimus keliautojų antplūdžiui, lengviau pagauti ir paskutinės minutės kelionių pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai sutiksite, jog kada galvoje sukasi mintys apie tai, kaip trokštate pabėgti nuo darbų ir pagaliau atsipūsti, mažiausiai norisi užsiimti paieškomis, kur atostogų metu apsistoti, valgyti, ką aplankyti. Būtent dėl to ir paskutinės minutės pasiūlymai, kada viskas, atrodo, jau suorganizuota už tave – gali būti vienas geresnių sprendimų. Dalinamės penkiais praktiškais patarimais kaip susiplanuoti atostogas be jokio streso.

REKLAMA

Sklandus pasiruošimas atostogoms

1. Pradėkite nuo neišvengiamos dalies – biudžeto planavimo. Jeigu visus metus kaupiate santaupas atostogų taupyklėje, užteks suskaičiuoti kiek pinigų joje yra, kiek galite pridėti papildomai. Jeigu tokios taupyklės nėra, peržiūrėkite savo santaupas sąskaitose, įvertinkite kiek iš jų galite skirti atostogos ir jeigu įmanoma, perveskite tą sumą atskirai. Bus saugiau, jeigu vykdami atostogauti kortelėje turėsite tik tiek pinigų, kiek galite išleisti. Daug paprasčiau pasipildyti sąskaitą kelionės metu, nei likti be visų pinigų vagystės atveju.

REKLAMA
REKLAMA

2. Tuomet skirkite bent kelias minutes laiko kelionės paieškai. Paprastas būdas rasti kelionę be didelių pastangų – kelionių organizatorių puslapyje užsisakyti pasiūlymų prenumeratą. Šią paslaugą galėsite atšaukti, kai ji bus neaktuali, o kol kas tinginiaukite ir laukite, kas pasiūlys geriausią kelionę.

3. Kai atostogos jau visai arti – nepamirškite visus būtiniausius daiktus susikrauti į lagaminą. Internete rasite ne vieno kelionių entuziasto patarimų, ką privalu pasiimti, tad pasikliaukite jais, o jeigu naršyti pritrūksite laiko – svarbiausia nepamirškite savo dokumentų, pinigų (tiek kortelėje, tiek grynųjų smulkioms išlaidoms), kremo nuo saulės (visai nesvarbu ar keliausite į pajūrį, ar į kalnus), maudymosi kostiumėlio ir šlepečių, jeigu vykstate į šiltus kraštus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Prieš išvykdami – pasirūpinkite namais! Palikite būsto raktus draugams ar kaimynams, susitarkite, kad kartais užsuktų ir patikrintų ar viskas gerai. Jeigu namai neapdrausti, iš anksto užsakykite būsto draudimą, nors ir vienam mėnesiui. Šią paslaugą užsakyti galite savitarnos svetainėje „Viena sąskaita“, tuo pačiu apmokėdami ir būsto sąskaitas. Šarūnas Stanislovėnas, šios įmonės generalinis direktorius teigia, jog tokia unikalia būsto draudimo paslauga pasinaudoti gali tik savitarnos svetainės klientai, o užsakymui atlikti užtenka vos vienos varnelės uždėjimo neišeinant iš namų.

REKLAMA

5. Nepamirškite prieš išvykdami apmokėti sąskaitų už komunalines ar kitas paslaugas. Mažiausiai džiugintų, jeigu atostogų metu liktumėte be mobilaus ryšio ar interneto, o grįžus namo gerą nuotaiką sugadintų žinia apie skolą. Nesinori, bet išmanios programėlės ar specializuotos platformos padės tai atlikti net ir tinginiaujant.

„Viena sąskaita“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Inga Ostreikienė pastebi, kad gyvenant atostogų režimu bei keliaujant, žmonės yra linkę pasimesti mokėjimų grafike arba užmiršti apmokėti mokesčius. Deja, tokiais atvejais po atostogų susikaupusios sąskaitos ir delspinigių sumos gali ne tik nustumti į šalį malonius kelionės prisiminimus, tačiau ir nemenkai suerzinti. Norint išvengti bereikalingos įtampos, lengviausia mokesčius sumokėti namuose, prisijungus prie specializuotos sistemos. Kaip teigia „Viena sąskaita“ sistemos atstovai, sąskaitų apmokėjimas nekels papildomų rūpesčių, kai visi paslaugų teikėjai bus suvesti vienoje sistemoje, o jūs matysite naujausius paslaugų tarifus ir mokėtinas sumas.

REKLAMA

6. Prieš išeidami pro duris išjunkite iš rozečių elektros prietaisus, atjunkite vandenį ir dujas, užrakinkite duris ir keliaukite smagiai patinginiauti.

Kai tik išvykus prisimeni, jog sąskaitos liko neapmokėtos

Inga Ostreikienė guodžia, kad net ir atostogaudami galite atsiskaityti už paslaugas be jokio streso. Jeigu turite susikūrę savo paskyrą „Viena sąskaita“ svetainėje, užteks parsisiųsti mobilią programėlę ir mokesčius sumokėti kelionės metu. Vietoj tikrų skaitiklių rodmenų, šį kartą specialistė pataria įvesti ankstesnių mėnesių skaičių vidurkius, patikrinti visas kitas mokėtinas sumas ir atlikus šį žingsnį sumokėti už paslaugas. Toks sprendimas leis išvengti didesnių skolų ar paslaugų nutraukimo, ir neleis sugadinti jūsų nuotaikos, net ir grįžus po atostogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų