REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš didžiųjų prekybos centrų išgirdęs, kad kainos Lietuvos parduotuvėse nedidelės, premjeras Skvernelis skelbia karą mūsų šalyje jau veikiantiems prekybos tinklams ir kviečia ateiti didžiuosius prekybos tinklus iš Europos.

Iš didžiųjų prekybos centrų išgirdęs, kad kainos Lietuvos parduotuvėse nedidelės, premjeras Skvernelis skelbia karą mūsų šalyje jau veikiantiems prekybos tinklams ir kviečia ateiti didžiuosius prekybos tinklus iš Europos.

REKLAMA

Tiesa, ekspertai tikina, kad naujiems žaidėjams mūsų šalies rinkoje būtų sunku išsikovoti vietą po saule.

Didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų vadovai mindžikuoja Vyriausybės laukiamajame. Premjeras Saulius Skvernelis juos išsikvietė aiškintis, kodėl vienus mažiausių atlyginimų ir pensijų Europos sąjungoje gaunantys lietuviai parduotuvėse už maistą turi mokėti brangiau ne tik už lenkus, bet vokiečius ir britus. Vietiniai prekybos rykliai ir toliau suokia, esą Lietuva yra mažų kainų šalis. Tad nuomonėms išsiskyrus premjeras rėžia- kvies į Lietuvą daugiau didžiųjų Europos prekybos tinklų didinti konkurencijos.

„Šią savaitę aš pasirašysiu kreipimąsi, siūlymą 12 didžiųjų investuotojų, kalbant apie ES valstybes, kurie turi prekybos tinklus, atvykti investuoti į Lietuvą. Šiuo metu Lietuvoje investavimo sąlygos yra puikios“, – sako Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jau praėjusią savaitę Vokietijos kanclerei Merkel premjeras užsiminė, jog laukia Lietuvoje dar vieno vokiško prekybos tinklo. Skvernelis įrodinėja, kad kainos parduotuvėse auga greičiau už žaliavas ir lietuviai maistui priversti išleisti didžiausią dalį algos Europoje.

REKLAMA

Prekybininkai atkerta, esą pigiau prekiauti tiesiog neapsimoka.

„Maximoje palyginamų prekių kainos per 4 metus nuo vakar, lyginant su įvedant eurą, kainos maisto produktų pasikeitė 4,2 proc.“, – sako „Maximos“ vadovė Kristina Meidė.

„Iki“ vadovas Gerardas Rogas teigia, kad visada stengiasi pasiūlyti mažiausias kainas.

„Mes visada kovojame ir siekiame pasiūlyti geriausią kainą vartotojams. Pelno nepasiliekame, daug investuojame į aptarnavimą, kainą, naujus produktus“, – sako G. Rogas.

Visgi prekybos ekspertai sako, kad premjero kvietimas į Lietuvą ateiti daugiau tinklų gali ir subliūkšti, mat rinką jau pasidalinę didieji prekybininkai konkurentų įsileisti tikrai nenorės.

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškoti kitų nišų galima ieškoti ir surasti, bet metodas, kad parašysim prekybos tinklui, jis sugalvos ateiti į Lietuvą, kur rinka maža ir mažėja, neigiama tendencija, tai baidys. Daugelis lokacijų yra užimtos ir pakankamai brangios, kad tu galėtum efektyviai startuoti su tradiciniu mažmenos verslu“, – teigia kainų ekspertas Arūnas Vizickas.

Artėjant savivaldybių ir prezidento rinkimams karą didiesiems prekybininkams paskelbusi vyriausybė neatsisako užmojų uždrausti prekybą per šventes ir sekmadieniais. Premjeras toliau grasina įgyvendinti ir 30 punktų planą prekybininkų godumui pažaboti. Per šventes uždaryti parduotuves prekybininkai sutinka, tačiau piestu stoja prieš prekybos draudimą sekmadieniais. Premjeras gasdina, kad apynasriu tik prekybininkams neapsiribos. Esą jau ruošiami ir kiti planai, kaip pažaboti gyventojų pinigines tuštinančius šilumos bei elektros tiekėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų