REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimas pardavinėti alkoholį rugsėjo 1 dieną nepersikels į rugsėjo 3 dieną, bet vienas prekybos tinklas savanoriškai neprekiaus alkoholiniais gėrimais. Tuo tarpu Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas kalba apie dviejų dienų intensyvius reidus.

Draudimas pardavinėti alkoholį rugsėjo 1 dieną nepersikels į rugsėjo 3 dieną, bet vienas prekybos tinklas savanoriškai neprekiaus alkoholiniais gėrimais. Tuo tarpu Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas kalba apie dviejų dienų intensyvius reidus.

REKLAMA

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian naujienų portalui tv3.lt pasakoja, kadangi kai kurios mokyklos visgi mokslo metų pradžią pradės rugsėjo 1 dieną, šiemet reikės net dvi dienas skirti papildomą dėmesį stebint, ar alkoholiniai gėrimai nepardavinėjami jaunuoliams.

„Tiek mūsų departamentas imsis papildomų priemonių, reidų, tiek ir policijos pareigūnai, tikimės, kaip kasmet sustiprins savo priemonių taikymą, stebėjimą, situacijos vertinimą. Stengsimės, kad visoje Lietuvoje šių reikalavimų būtų laikomasi. Rugsėjo pirmąją nors ir leidžiama kavinėse, restoranuose, baruose prekiauti alkoholiniais gėrimais, bet kad iš jų nebūtų išnešta ir nepradėtų parduotuvinės veiklos“, – komentavo G. Belian.

Dalis parduotuvių nusprendė rugsėjo 3 dieną prekiauti alkoholiniais gėrimais. Savo pasirinkimą jos grindžia tuo, kad ir taip draudžiama parduoti alkoholį jaunesniems nei 20 metų asmenims, tai yra, mokyklinio amžiaus jaunuoliai jo tikrai neįsigis. Tačiau G. Belian nuomone, tai dar nereiškia, kad ateityje reikėtų atsisakyti draudimo rugsėjo 1–ąją pardavinėti alkoholinius gėrimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šito draudimo tikslas, uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais parduotuvėje mokslo ir žinių dieną buvo tam, kad parodytume, jog alkoholio vartojimas ir mokslas bei žinios nesuderinama. Tai gal kaip ir simbolis, bet formuojantis tam tikrą elgsenos būdą. Tai nesvarbu kiek metų būtų, ar 16, ar 19, bet kartu su bendraamžiais atšvęsti ir gražiai paminėti šią dieną.

REKLAMA

Be abejo mes negalime sakyti, kad vienos dienos uždraudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais parduotuvėje turės ženklią įtaką alkoholinių gėrimų vartojimo sumažinime tarp vaikų, asmenų kuriems nesuėjo dar 20 metų, bet pats įstatymas numato ne tik draudimą parduoti asmenims iki 20 metų, bet ir papildomą dokumentų tikrinimą asmenims iki 25 metų. Tai tų 5 metų tokia buferinė zona ir prekybos tinklai bei kitos parduotuvės, viešojo maitinimo įstaigos turi laikytis.

Sveikiname prekybos centrų iniciatyvas kur nutarta, kad ir rugsėjo 3 neprekiaus alkoholiniais gėrimais“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 3 dieną alkoholio neparduos tik „Lidl“

Prekybos tinklas „Lidl“ patys pirmieji apsisprendė, kad nors draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo 1 dieną nepersikels į rugsėjo 3 dieną, vis tiek šią dieną reikėtų neprekiauti alkoholiu.

„Rugsėjo 3–iąją, pirmadienį, alkoholiu neprekiausime visose „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje. Tokį sprendimą priėmėme, kai sužinojome, kad daugelis mokyklų perkelia Rugsėjo 1–osios šventę į rugsėjo 3–iąją, o prekybos alkoholiu ribojimas nepersikelia. Šis ribojimas yra tiesiogiai susietas su mokslo metų pradžia, jo tikslas – priminti, kad mokslo ir žinių šventė nėra suderinama su alkoholio vartojimu, todėl manome, kad šventei persikėlus į kitą dieną, turime sureaguoti atitinkamai“, – komentuoja „Lidl“ atstovas spaudai Valdas Lopeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kitų prekybos tinklų atstovai komentuoja, kad laikysis mūsų šalyje galiojančių įstatymų. Tai yra, neprekiaus alkoholiu būtent tada, kada numatyta – rugsėjo 1-ąją.

„Kadangi alkoholio kontrolės įstatymas prekybą draudžia naujųjų mokslo metų dieną, todėl rugsėjo 3 d. alkoholiniai gėrimai bus parduodami pagal nustatytus teisės aktų reikalavimus, t.y. tik asmenims nuo 20 metų. Kilus abejonėms, kad asmuo yra jaunesnis negu 25 metų, mūsų kasininkai–pardavėjai kaip ir visuomet paprašys pateikti asmens tapatybę liudijantį dokumentą“, – komentuoja prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.

Prekyba alkoholiu mūsų prekybos tinkle bus organizuojama laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų. Alkoholio kontrolės įstatymas draudžia prekiauti alkoholiu konkrečią kalendorinę dieną – rugsėjo 1 d. Tuo tarpu rugsėjo 3 d. kaip įprastai užtikrinsime, kad alkoholiniai gėrimai būtų parduodami tik asmenims nuo 20 metų“, – sako „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

REKLAMA

„Laikydamiesi visų galiojančių teisės aktų, rugsėjo 3 d., pirmadienį, alkoholiniais gėrimais prekiausime, užtikrindami, jog, kaip numato įstatymas, alkoholiniai gėrimai būtų neparduodami asmenims, jaunesniems nei 20 metų“, – teigia „Maximos“ atstovas ryšiams su visuomene Paulius Stonis.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis tv3.lt patvirtino, kad visos „Norfos“ parduotuvės rugsėjo 3 dieną taip pat prekiaus alkoholiniais gėrimais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų