REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pradėjus viešai skelbti daug daugiau duomenų, matyti, kokius turtus kaupia ne tik Seimo nariai, ministrai, prezidentė, bet ir valstybinių įmonių vadovai ir jų pavaduotojai.

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pradėjus viešai skelbti daug daugiau duomenų, matyti, kokius turtus kaupia ne tik Seimo nariai, ministrai, prezidentė, bet ir valstybinių įmonių vadovai ir jų pavaduotojai.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt peržvelgė valstybės ir savivaldybių įstaigų, kitų biudžetinių įstaigų vadovų, jų pavaduotojų bei valstybės ir savivaldybių įmonių vadovų ir jų pavaduotojų turto deklaracijas. Lentelėje straipsnio apačioje rasite TOP dvidešimtuką.

Tarp turtingiausiųjų – ir mokyklų vadovė bei pavaduotoja

Pirmoje vietoje pagal deklaruotą turtą – dabar jau buvęs valstybės įmonės Ignalinos atominė elektrinė (IAE) vadovas Darius Janulevičius. Savo deklaracijoje jis nurodė turįs turto, kurio vertė siekia 2,4 mln. eurų. Didžiąją dalį turto sudaro turimų vertybinių popierių vertė – 1,9 mln. eurų. Paskutinėmis, kovo mėnesio žiniomis, D. Janulevičius pradėjo vadovauti avalynės prekybos bendrovės „Open 24“ antrinei įmonei.

D. Janulevičius iš IAE vadovo posto pasitraukė sulaukęs teisėsaugos įtarimų dėl galbūt neskaidraus įmonės turto pardavimo. Kaip rašo BNS, teisėsauga praeitų metų gruodžio pabaigoje baigė ikiteisminį tyrimą dėl 2014 metais IAE rengto 1,5 mln. eurų vertės aukciono. Įtarimai dėl piktnaudžiavimo pareikšti šešiems asmenims, tarp jų – D. Janulevičiui ir Osvaldui Čiukšiui bei buvusiam komercijos skyriaus vadovui Laurui Pusliui. Teisėsaugos pareigūnams įtarimų sukėlė 2014 metais rengtas IAE aukcionas, kuriame ji pardavė 2 tūkst. tonų varinių vamzdelių, užterštų radioaktyviomis medžiagomis. Įtariama, kad aukciono laimėtoja – Vokietijos „Sypra“ – buvo žinoma iš anksto.

REKLAMA
REKLAMA

Antroje vietoje – 2,3 mln. eurų turto deklaravęs Klaipėdos uosto ekonomikos ir finansų direktorius-vyriausiasis finansininkas Martynas Armonaitis. Iš žiniasklaidos žinoma, kad jis tip pat yra asociacijos „Šaltinių slėnis“ narys. Didžiąją M. Armonaičio turto dalį sudaro turimų vertybinių popierių vertė – 912 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 715 tūkst. eurų, nekilnojamojo turto ir žemės sklypų vertė – 315 tūkst. eurų ir 109 tūkst. eurų. Jis taip pat nurodo pasiskolinęs kiek daugiau nei 107 tūkst. eurų bei paskolinęs 172 tūkst. eurų.

REKLAMA

Trečioje vietoje Vilniaus „Gijos“ jaunimo mokyklos vadovė Juzė Drobnienė. Jos turto deklaracijoje nurodyta beveik 888 tūkst. eurų vertės turtas. Absoliučiai didžiąją dalį turto sudaro turimo NT vertė – 854 tūkst. eurų. Milijono eurų ribą J. Dronienės turtas viršytų pridėjus ir jos vyro Juozo Drobnio turtą.

Toliau rikiuojasi Vilniaus miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vadovas Gintaras Radavičius. Jo deklaracijoje – beveik 747 tūkst. eurų vertės turtas. Didžiausią turto dalį sudaro turima kredito įstaigose ir ne jose piniginių lėšų suma – 336 tūkst. eurų, turimo NT vertė – 211 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitais metais valstybės įmonės „Kauno regiono keliai“ direktoriaus pareigas pradėjęs eiti Darius Aleknavičius atsiduria penktoje vietoje. Jis deklaravo turto už beveik 722 tūkst. eurų. Didžiąją turto dalį sudaro turimo NT vertė – 230 tūkst. eurų, taip pat pasiskolintos ir negrąžintos lėšos – 334 tūkst. eurų. D. Aleknavičius anksčiau jis yra dirbęs UAB Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ direktoriumi.

Kiek didesnį nei 703 tūkst. eurų turtą deklaravo Vytautas Vidmantas Zimnickas, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas. Joje atliekami valstybės institucijų, savivaldybių, privačių ir viešųjų juridinių bei fizinių asmenų gyvenamosios ir darbo aplinkos oro, nuotekų, maudyklų ir geriamojo vandens, maisto, ne maisto, kosmetikos ir asmens higienos gaminių, medžiagų ir gaminių laboratoriniai tyrimai. Būtina parėžti, kad didžiąją dalį V. Zimnicko turto sudaro pasiskolintos ir negrąžintos lėšos – 450 tūkst. eurų. NT ir žemės sklypų vertė atitinkamai sudaro 79 tūkst. eurų ir 31 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septintoje vietoje turtingiausiųjų sąraše – buvęs laikinasis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Sigitas Žutautas. Jis šias pareigas ėjo nuo 2017 metų birželio iki šių metų vasario mėnesio. Didžiąją S. Žutauto turto dalį sudaro turimo NT vertė – 287 tūkst. eurų bei pasiskolintų ir negrąžintų lėšų suma – beveik 290 tūkst. eurų.

Nuo 2011 metų valstybinei įmonei „Regitra“ vadovaujantis Dalius Prevelis – aštuntoje vietoje. Jis deklaravo beveik 624 tūkst. eurų. Didžiąją deklaruoto turto dalį sudaro turimo NT vertė: beveik 403 tūkst. eurų, bankuose laikomi pinigai – 95 tūkst. eurų ir kelių transporto priemonių vertė – beveik 57 tūkst. eurų. Devintoje vietoje Telšių r. Nevarėnų pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja Rita Gofmanienė. Ji deklaravo turto už kiek daugiau nei 608 tūkst. eurų. Žiniasklaidoje randama informacijos, kad moteris ūkininkauja. Didžiąją turto dalį sudaro nekilnojamojo turto registre registruotinų patalpų, inžinerinių ir kitų statinių vertė – 281 tūkst. eurų ir žemės sklypų vertė – 191 tūkst. eurų.

REKLAMA

Dešimtuką užbaigia Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pavaduotojas Saulius Cicėnas. Jis deklaravo turto už beveik 553 tūkst. eurų. Didžiąją deklaruoto turto dalį sudaro kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – beveik 270 tūkst. eurų, taip pat turimo NT vertė – 200 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų