REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berlynas rengiasi pirmą kartą dėl „strateginių“ priežasčių vetuoti kinų investuotojų planuojamą Vokietijos įmonės perėmimą.

Berlynas rengiasi pirmą kartą dėl „strateginių“ priežasčių vetuoti kinų investuotojų planuojamą Vokietijos įmonės perėmimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos ministerija Kinijos įmonei „Yantai Taihai Corporation“ neleis įsigyti „Leifeld Metal Spinning“, pranešė vokiečių verslo savaitraštis „Wirtschaftswoche“.

REKLAMA

Vokietijos įmonė, turinti 200 darbuotojų, gamina didelio tvirtumo dalis, kurios naudojamos automobilių, aviacijos ir kosminių technologijų sektoriuose, bet gali būti panaudotos ir branduolinės energetikos sektoriuje.

„Ministrų kabinetas sprendimą priims rugpjūčio 1 dieną“, – pranešė leidinys.

Ministerijos atstovas spaudai atsisakė komentuoti šį pranešimą.

Tačiau jis pareiškė, kad „ekonomikos ministerija gali nagrinėti, ar koks nors įsigijimas kelia grėsmę Vokietijos Federacinės Respublikos viešajai tvarkai ar saugumui“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė gali atlikti išsamesnį vertinimą, jeigu užsienio investuotojas planuoja įsigyti mažiausiai 25 proc. įmonės akcijų.

2017 metais Berlynas pakeitė taisykles ir išplėtė sąrašą įmonių, dėl kurių gali būti atliktas tyrimas pagal „ypatingos svarbos infrastruktūros“ nuostatas arba kurios, kaip manoma, kuria „svarbiausias technologijas“.

Be to, terminas, per kurį valstybės tarnautojai turi išnagrinėti sandorius, kuriuos planuoja įgyvendinti pirkėjai iš Europos Sąjungai (ES) ir Europos laisvosios prekybos asociacijai (ELPA) nepriklausančių šalių, buvo padidintas nuo dviejų iki keturių mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taisyklės buvo pakeistos po to, kai užsienio investuotojai perėmė arba mėgino perimti nemažai Vokietijos aukštųjų technologijų įmonių.

2016 metais Kinijos „Midea“ įsigijo robotų gamintoją „Kuka“, o JAV „Tesla Motors“ įsigijo Vokietijos įmonę „Grohmann Engineering“, kuri specializuojasi gamybos automatizavimo srityje.

Konsultacijų įmonės EY atliktas tyrimas parodė, kad Kinijos bendrovės pernai įsigijo 54 Vokietijos įmones ir į didžiausią Europos ūkį investavo 13,7 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų