REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per dvejus metus uždirbančiųjų per 900 Eur dalis išaugo daugiau nei dešimtadaliu, užmokesčio augimo tikimasi ir ateityje.

Per dvejus metus uždirbančiųjų per 900 Eur dalis išaugo daugiau nei dešimtadaliu, užmokesčio augimo tikimasi ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai daugiau taupo, o labiausiai juos neramina brangstantys maisto produktai ir komunalinės paslaugos, rodo naujausia Lietuvos banko apklausa.

REKLAMA

„Apklausa atspindi naujausias darbo rinkos tendencijas – žmonės uždirba daugiau, atitinkamai geriau vertina ir savo finansinę padėtį. Dar vienas svarbus aspektas – toliau didėja savo pajamas ir išlaidas planuojančiųjų skaičius. Tai rodo atsakingesnį požiūrį vertinant savo finansines galimybes. Tiesa, susidomėjimas investavimu į virtualiąsias valiutas kelia tam tikrą nerimą“, – sako Lietuvos banko Makroprudencinės analizės skyriaus vyresnioji ekonomistė Milda Šeškutė.

REKLAMA
REKLAMA

Savo finansinę padėtį kaip vidutinę arba gerą įvertino du trečdaliai apklaustų gyventojų (prieš dvejus metus jų buvo 59 %), kaip blogą – 30 proc. Pastarųjų sumažėjo beveik dešimtadaliu, rašo Lietuvos bankas. Geriausiai (beveik 90 %) savo finansinę padėtį vertino šeimos, per mėnesį uždirbančios 900 Eur ir daugiau. Teigusiųjų, kad jiems neužtenka pinigų net maistui arba kad maistui pinigų pakanka, bet neužtenka drabužiams, dalys atitinkamai sumažėjo nuo 9 iki 5 ir nuo 29 iki 25 proc.

Keitėsi ir tendencijos dėl šeimos pajamų – prieš dvejus metus iki 350 Eur uždirbdavo penktadalis apklaustųjų, dabar jų dalis sumažejo beveik per pusę. Uždirbančiųjų daugiau nei 900 Eur dalis per tą patį laikotarpį išaugo nuo 22 iki 33 proc. Tiesa, apklausos duomenimis, gyventojai būtų patenkinti gyvenimo sąlygomis Lietuvoje, jeigu gautų 1,5–2 kartus didesnes pajamas. Daugiau nei du trečdaliai apklaustųjų įvardijo, kad pageidautų gauti apie 1 500 Eur ir daugiau. Manančiųjų, kad per ateinantį pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2016 m. laikotarpiu, jų atlyginimai kils iki dešimtadalio, dalis išaugo dešimtadaliu. Teigiančiųjų, kad tokia pačia apimtimi atlyginimas veikiausiai mažės, dalis ir toliau yra panaši – apie 6 proc.

Didžiausią susirūpinimą gyventojams kelia maisto produktų kainų kilimas ir didėjančios komunalinių paslaugų kainos (atitinkamai 41 ir 22 % respondentų).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų