REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2010 metų Lietuvoje veikusi viena didžiausių Šveicarijos maisto gamybos įmonių „Hochdorf Group“ traukiasi iš šalies.

Nuo 2010 metų Lietuvoje veikusi viena didžiausių Šveicarijos maisto gamybos įmonių „Hochdorf Group“ traukiasi iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu esančios žemos baltymų kainos tarptautinėje rinkoje kartu su aukštomis pieno kainomis, kurias sukėlė žemės ūkio politika Lietuvoje, paskatino „Hochdorf“ nuodugniai peržiūrėti gamyklos veiklą. (...) Pastarųjų metų „Hochdorf Group“ plėtra ir įsigijimai Europos Sąjungoje reiškia, kad strateginė gamyklos Lietuvoje nauda reikšmingai sumažėjo“, – pranešė bendrovė per Šveicarijos vertybinių popierių biržą.

REKLAMA

Įmonė Lietuvoje buvo pirmoji Šveicarijos grupės gamykla Europos Sąjungoje. Jos kontrolę „Hochdorf Group“ per kelis etapus įsigijo nuo 2010 metų.

Pranešta, kad nuostolingą Biržų rajono Medeikių kaime esančią pieno miltelių gamybos bendrovę „Hochdorf Baltic Milk“ iš Šveicarijos „Hochdorf Group“ perėmė įmonės vadovai bei Lietuvos pieno gamintojai, o vėliau turėtų prisijungti ir neįvardijamas užsienio investuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Dalį įmonės akcijų perėmęs „Hochdorf Baltic Milk“ vykdomasis direktorius Audrius Jukna sako, jog užsienio investuotojas yra įmonės partneris, su kuriuo ilgą laiką bendradarbiaujama. Jo pavadinimo jis teigė kol kas negalintis atskleisti.

„Čia dar procesas nėra iki galo užbaigtas, todėl negaliu atsakyti, bet tai mūsų įmonei pažįstamas juridinis asmuo, mūsų partneris, kuris ilgą laiką buvo šalia, turime ilgus ryšius“, – BNS sakė A. Juška.

„Visas procesas vyks keliais etapais. Dabartiniame etape yra investuotojų grupė, kurią sudarė įmonės vadovybė ir dideli pieno gamintojai, tiekėjai. Kitame etape bus ir užsienio investuotojas, kuris yra suinteresuotas, yra partneris“, – kalbėjo A. Juška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, kol kas taip pat nėra nuspręsta, kiek ir kokie pieno gamintojai bus kviečiami prisijungti prie įmonės valdymo.

„Mūsų galutinis tikslas yra įtraukti svarbiausias grandis – kuo daugiau pieno gamintojų, kurie patys galėtų dalyvauti priimant sprendimus ir matyti procesą iš vidaus, įgyti pasitikėjimo. (...) Būsim atviri dėl pieno gamintojų, bet spręsime vėliau, dar nėra nuspręsta, kiek jų dalyvaus tiesiogiai“, – teigė „Hochdorf Baltic Milk“ vadovas.

A. Juškos teigimu, įmonė artimiausiu metu nenumato didelės plėtros.

„Artimiausiu metu plėstis tikrai neketiname, nes Lietuvoje nėra žaliavos. Daugiau orientuosimės į nišinius produktus ir nišines rinkas, ten, kur matome perspektyvų išsiskirti, nes esame maži ir galime greitai reaguoti. Tai turėtų būti mūsų sėkmės faktorius“, – sakė gamyklos vadovas.

REKLAMA

„Hochdorf Baltic Milk“ gamina pieno miltus ir baltymų koncentratus, didžioji dalis produkcijos eksportuojama į Azijos šalis, Šiaurės Ameriką, Europą.

Viena didžiausių Šveicarijos maisto gamybos įmonių „Hochdorf Group“ antradienį pranešė neįvardijamai investicijų grupei pardavusi nuo 2010 metų kontroliuotą pieno miltelių gamybos bendrovę „Hochdorf Baltic Milk“. Sandorio vertė neatskleidžiama.

„Hochdorf Baltic Milk“ pernai gavo 16,884 mln. eurų pajamų – 9,7 proc. mažiau nei 2016 metais (18,703 mln. eurų), jos grynieji nuostoliai išaugo 40,1 proc. iki 952,5 tūkst. eurų. 2015 metais jos veikla buvo pelninga.

2017 metų pabaigoje įmonė turėjo sukaupusi 1,032 mln. eurų nepaskirstytų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų